tiistai 29. toukokuuta 2012

Puupalikoita ja puuleluja


Saimme tässä taannoin isältäni laatikollisen puupalikoita askarteluja varten. Nyt kun säät ovat ulkona mitä oivallisemmat puuaskareisiin, tartuimme lasten kanssa innolla toimeen.
Isäni teki joskus vanhimman lapsemme kanssa tälläisen Puuha Peten Nosse-auton, joka on pihaleluina ollut yksi suosituimmista.  Nostoveivikin on jo kadonnut autosta aikojen saatossa, mutta edelleen se on kaikille tosi tärkeä klassikko. Nyt päätimme työstää sille kavereita..


Ja niin pienet aivot sitten suunnittelivat ja kädet vasaroivat, porasivat ja sahasivat. Tyttäreni 2v työsti kelkan ja hoitopoikani 3 v lava-auton omien suunitelmiensa saattelemina.
Lapset maalasivat vielä upeat puutyönsä auringon keltaisiksi Ne kuvattiin tänään Mailegin pupujen ja hiirulaisten kanssa.. Isommat lapsemme työstivät myös omat puupalikkatyönsä. Kuvia tiedossa seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

 1. Teettekö käsitöitä/askarteluja lasten kanssa päivittäin? Mitä muuta touhuatte lasten kanssa? Onko teillä kuinka tarkka päiväohjelma? Olen itsekin kiinnostunut pidempiaikaisesta kotiäitiydestä ja kiinnostaa kovasti miten muut äidit käyttävät päivät lastensa kanssa, sillä silmällä luen tätäkin blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimin nykyisin omien lasteni hoitamisen ohessa yksityisenä perhepäivähoitajana kahdelle lapselle, joten ihan peruskotiäiti en ole enää. Päivämme rytmittyvät pitkälti seurakunnan kerhojen ja päiväunien mukaan.

   Treenaamme kädentaitoja lasten kanssa silloin kun siltä tuntuu, mutta ainakin kerran viikossa. Lisäksi näyttelemme, leikimme ja luemme paljon, piirrämme, ulkoilemme, retkeilemme sekä käymme Lahden kaupungin lastenkulttuuritapahtumissa & näyttelyissä. Joskus tuntuu, että tarjontaa ja mielikuvitusta kaikkeen puuhaan olisi minulla enemmänkin kuin ehdin lapsille tarjoamaan. Heittäydyn helposti lasten maailmaan ja innostun välillä heidän jutuistaan kuin lapsena ikään. Laululeikkejä isot lapset leikkivät kerhoissa 5 x viikossa, pienet 2 x viikossa.

   Uskon vahvasti vapaan lasten itse rakentaman leikin voimaan ja sille yritän järjestää joka päivä aikaa. Yleensä leikit myös ruokkivat kädentaitoja ja yks kaks huomaan työstäväni lasten kanssa leikkeihin posket innosta hehkuen roolivaatteita ja rekvisiittaa.

   Elämme ja toimimme paljon vaiston varassa ja lapsia kuunnellen. Ruoka-aikojen ja pienten päivälepoaikojen kanssa olen kuitenkin tosi jämpti. Uskon, että turvalliset rajat lisäävät myös luovuutta turvallisuuden tunteen lisäksi.

   Lasten kanssa kotona oleminen on todella palkitsevaa jos vain antautuu siihen täysillä. Minä olen aina ajatellut kotiäitiyden varhaiskasvatustyönä en lomailuna "oikeista töistä". Tällöin sitä ikään kuin huomaamattaan tarjoaa lapsille virikkeitä ja merkityksellisiä kotipäiviä. Ja itsekin jaksaa paremmin kun hieman panostaa yhdessä elämiseen ja olemiseen.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!