torstai 17. toukokuuta 2012

Kaarnaveneitä


Eilen meillä vuoltiin kevään ensimmäiset kaarnalaivat. Naapuritalon pensaskarikkeesta löytyi niin upeita kaarnapaloja, että ajatukset lipuivat väistämättä vesille.


Kangasvarstoistani löytyi muutama pino miesten paitoja, joista lasten kanssa päätimme tällä kertaa työstää veneisiin purjeet.


Kaarnalaivojen valmistukseen tarvittiin seuraavaa:  Pajunoksa, puukko ja liimaa sekä kaarnaa ja kangasta. Vasaraa emme tarvinneetkaan, vaikka sekin kuvassa esiintyy ; )


8 ja 5 v pojat halusivat vuolla itse veneensä.
Ja leikata itse veneiden purjeet ja viirit. Pienemmille minä vuolin veneet ja leikkasin purjeet. Liimauksen lapset suorittivat itsenäisesti.Upeita venosia tuli. Vesikelpoisuutta emme vielä ehtineet kokeilla, mutta välipalapöytää  veneet pääsivät koristamaan. Välipalapöytään valikoitui myös sinivalkoista käsityötä, josta enemmän seuraavassa päivityksessa.


Näistä paitakankaista olen työstänyt aijemmin poikein huoneen kattoon viirinauhan. Paitoja on vielä niin paljon, että niistä saattaapi tulla vielä postaus jos toinenkin ; )

2 kommenttia:

 1. Voittamaton Armada!
  Viiritkin ovat tosi hienot. Paitakankaat sointuvat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapa nähdä saisinko aikaan näistä kankasta tilkkupeitonkin? Tilkkutäkkejä on kyllä meillä jo ihan riittämiin, mutta eikös bloggaaminen ole hyvä syy työstää vielä muutama lisää ; ). Ajattelin jotain kolmiotilkkutyötä, kun jotenkin näen aina noi raitakankaat purjeina tai jotenkin seiloreihin liittyvänä juttuna. No, katsotaan mitä kesä tuo tullessaan. Lähipäivinä olen nimittäin tuskin malttanut sisällä käydä, kun ulkona on niin ihanan keväistä jopa kesäistä. AH!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!