tiistai 11. syyskuuta 2012

Ampparipesästä kirjankanteenTänä kesänä oli paljon ampiaisia. Meidänkin terassilta ja mökeiltä tiputeltiin pesä jos toinenkin. Kun pesä oli sisältään tainnutettu, syöksyin minä lasten kanssa niiden kimppuun. Oletko sinä, rakas lukijani koskaan pysähtynyt ihmettelemään miten mielenkiintoisia ampiaspesät ovatkaan?Kun pesän purkaa kerroskerrokselta, siitä löytyy mitä useampia moniväriraitaisia kerroksia. Ja lopulta tuon pieniä munia sisältävän kennon. Purimme lasten kanssa useamman pesän tutkimuksiamme ja askarteluja varten ja osan säästin koristeiksi terassille.

Muutaman tunti koristepesän asettelun jälkeen pesä oli murskattu. Ensin epäilin pikkututkijoitame tihulaistyöstä, kunnes hoksasin pesän kiinnostavan myöskin pihaharakkaamme suunnattomasti. No mörskä, mikä mörskä... Otin nämäkin pesän palaset talteen ja päällystin niillä yhden sitomistani ja valmistamistani kirjoista.


Ampparipesän "paperikuori" liimataan pahviin ihan perinteisesti. Lopulta liima ja pesänpalaset vielä silitetään leivinpaperin kanssa kanteen kiinni. Silitys tasoittaa pinnan ja tekee siitä käytössä kestävän!


Nahka ja ampiaspesä -aika lyömätön yhdistelmä, eikö vain?
 Nyt vain runoja rustailemaan...7 kommenttia:

 1. Ihana idea..laitankin itselleni muistiin, niin voin käyttää jossakin askartelussa jahka pudotan ampparin pesän ensin meidän kuistin välikatosta. on sitten nimittäin ISO!!!

  VastaaPoista
 2. Taas aivan mahtava postaus. En ole koskaan kuullut, että kukaan säilöisi ampiaispesiä. Olen kyllä tutkinut niitä mökillä. Ihanaa, kun saa lukea tällaisia postauksia, joissa leuka loksahtaa yllätyksestä.

  VastaaPoista
 3. Tämä blogi on kyllä vertaansa vailla! Koskaan ei tiedä Neulanhaltijan luo surffatessaan mitä tuleman pitää. Ihanaa, jatka samaan yllätykselliseen malliin! Olet kyllä monitaituri, jolla on kyky nähdä, löytää ja tehdä ihmeitä!

  VastaaPoista
 4. Voi, voi, aika monta ampparin pesää tuli kesällä hävitettyä halkopinoista. Eipä tullut mielenkään, että sitä matskua voisi johonkin käyttää. Kirjasi on kaunis!

  VastaaPoista
 5. Kiva, että piditte postauksestani. Intoni ampiaispesiin sai alkunsa opinnäytteestäni Kuopion muotoiluakatemiassa. Sain opinnäyteaiheidean mummolan aitanportailla ampiaspesää purkaessani. Kuva opinnäytetyöstäni on tuolla www.galleriasatuitapaa.blogspot.com -osoitteessa kohdassa ampiaspesämekko ja hunajakennohuivi.

  VastaaPoista
 6. Tosi luovaa ja kaunista käyttää amppari-kuituja kirjan kansiin!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!