sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Taidetta, kulttuuria ja tuunattu tivoliOlen viimeaikoina saanut nauttia omieni ja hoitolasteni kanssa Lahden kaupungin kulttuuritarjonnasta. Olemme kierrelleet museojunalla Lahden suurimmat museot. Lasten mieleen ovat erityisesti olleet Historiallinen museo jugend näyttelyineen, Radio ja tv museo elokuvavälineistöneen ja motskareineen sekä Hiihtomuseo makihyppy- ja syöksylaskusimulaattoreineen. Itse olin onneni huipuilla Taidemuseon Metamorfoosi ´12 -näyttelyssä. Näyttely tarjosi kaikkea sitä, mitä minä kulttuurinäyttelyssä arvostan: täydellistä laatua, harrasta rauhaa, kaunista esillepanoa ja tilaa omille aistikokemuksille ja ajatuksille sekä tietysti rakastamaani upeaa suomalaista nuorta muotoilua ja käsityötä!

Eilen Lahdessa oli taidelauantai, ja kaupungissa oli kulttuuritarjintaa siellä ja täällä. Me kävimme tokaluokkalaiseni kanssa mm. Lahden kaupunginteatterin Salaisen puutarhan ensi-illassa. Esitys oli koskettava, kaunis ja aikasta jännittäväkin. Suosittelen! Teatteri on lastentaidetta parhaimmillaan. Teatterin taika hyväilee niin montaa aistia ja elämys varmasti puhuttelee vielä kauan jälkeenkin päin.

(Kuvat yllä ja alla ovat Lahden kulttuurisyksy FANfaari -esitteestä)


Metamorfoosi ´12 -näyttely on avoinna vielä 23.9.2012 asti. Os. Vesijärvenkatu 11 A, Lahti. ti-pe 10-17, la-su 11-17. Käykää ihmessä katsomassa!

Näyttelyssä minua puhuttelivat erityisesti Inka Kivalon kudotut tekstiilihahmot (joista norsu esiintyy tuossa yllä olevassa kuvassa), Riikka Latva-Sompin  lasi, pronssi ja alumiiniveistokset, Camilla Mobergin vapaasti puhalletut lasityöt (kuva yllä), Anneli Sainion pitsiset keramiikkalaatat, Heli Tuori-Luutosen käsinkirjotut kirjontatekstiilit, Nathalie Lähdemäen astiastot ja Johanna Gullichsenin käyttötekstiilit. Ihania kaikki kertakaikkiaan!!!Ah!!!!

Lasten kanssa hengailimme Taidelauantain kunniaksi vielä satamassa Suomen Tivolissa. Mihinkään laitteeseen ei kuitenkaan uskallettu mennä, kun kaikki näyttivät tällä kertaa niin hurjilta ja rahaakin oli jo hömpöselty kaupungilla ihan riittämin. Mutta kotiin tultuamme järjestimme tivolin Mailegeillemme. Pitihän edes joidenkin päästä hurvittelemaan tivolin pyörteisiin!


Tivolliin tuunattiin karuselliksi kirpparilta 2-vuotiaamme bongaama "karuselli" eli maustepurkkiteline. Toiseksi karuselliksi päätyi Sveitsistä ystävältämme, Marjalta, lahjaksi saamamme soiva kynäpurkki.Viikinkilaivaksi löytyi kirpparilta ostettu hedelmäkori /riippukeinu. Hui, kuinka hurjaa meno olikaan!


Ja törmäilyautoksi kirpparilta ostettu pieni puinen rekka. Ja voi että meillä oli hauskaa!!! Eikä rahaakaan kaikkine tuunauksine päivineen kulunut edes yhden tivolilipun vertaa. Jee, sano monilapsisen perheen äiti ; ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!