keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Posliininukke ja garderob


Miten voi sataa vettä näin paljon ja aina vain?! Olen saanut sateella ommeltua vaikka mitä, mutta en pääse kuvaamaan tuotekuvia ulos kun aina sataa ja maa on liejua. Sisäkuvat ovat niin kolkkoja ja tylsiä, kaipaan luonnonvaloa!

Löysin kesäkuvistamme kuvia nukesta, jonka tein kymmenisen vuotta sitten. Nukke majailee kesämökillämme ja tänä kesänä tarjosin sitä ekaa kertaa tyttärellemme. Mutta yllätys, yllätys, häntä nukke ei juurikaan kiinnostanut. No, kenties myöhemmin, kun ikää tulee lisää. Pojat kyllä aikoinaan nukkea hoitivat ja pukivat, jopa sillä seurauksella, että muutama nuken sormi tippui pelistä pois.
Nukella on mökillä oma pikku vaaterekki ja siinä tekemiäni mekkoja. Lisäksi hänellä on kahdet upeat kengät, jotka designeri ja suutari ystäväni Irja Viitanen Laukaalta on omin käsin mittatilaustyönä ommellut.
Ihan mieletöntä kädentaitoa, joka saa minut hiljaiseksi. Kengän koko on reilu 4 cm!
Pari mekkoa olen ommelut nukelle nahkastakin ja kirjonut ne vapaalla koneparsinnalla.
Ja silkkinauhakirjontaakin oli tullut joskus kokeiltua tähän vuoritettuun nuken viittaan. Nukketaitajaa ei minusta tullut, kuten kuvista näkyy. On nukke sen verran rosoisella kädellä muotoiltu, mutta tulipahan sitäkin kokeiltua edes kerran elämässä.

Toivotaan, että sade loppuu pian ja saadaan kuulaat kauniit syyspäivät takaisin!

6 kommenttia:

 1. Kaunis nukke ja kauniita ovat vaatteetkin!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tunnelma tulvahti hetkeksi kuvasta jossa vaatteet on rekillä henkareissa. Valkoiset kengät, käsittämätöntä että joku osaa tehdä tuollaisia. Kyllä tyttö jossain vaiheessa haluaa nuken vaatteineen, joskus se vaan vie aikaa;)

  VastaaPoista
 3. Kaunista kädentaitoa jälleen kerran! Upean tunnelman sait luotua näin sateiden keskellä! Millaista kameraa käytät kuvauksissasi?

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että saitte sadepäiviin vähän kesäntuntua näiden nukkekuvien saattelemana.

  Minä käytän kuulkaas ihan perusdigipokkaria kamerana. Parempaa en ole raaskinut ostaa, kun kamerat hajoavat meillä ahkerassa käytössä niin taajaan. Tämän hetkinen kamerani on IXUS 220 HS. Siinäkin on näytön lasi jo rikki, mutta ihan ok kuvia sillä tulee. Sisäkuvissa parempi kamera olisi tarpeen. Ehkä joskus tulevaisuudessa sen hankintaan onkin ylimääräistä törsättävää -nyt ei.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa... nukke, vaatteet ja kengät ovat hienoja!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!