torstai 13. syyskuuta 2012

Veljeni Leijonamieli


Vuonna 2003 minua pyydettiin valmistamaan tekstiili tai tekstiilisarja Oulun kaupungin nuoriso- ja kulttuuritoimen näyttelyyn Nangijala. Olin näyttelykutsusta innoissani, sillä Astrid Lingrenin Veljeni Leijonamieli -kirja oli tehnyt minuun 9-vuotiaana suuren vaikutuksen. Vaikka minulta odotettiin varmaankin näyttelyyn Galleria Satu Itäpää -tyylisiä hempeitä töitä, en kyennyt tämän kirjan perusteella sellaisia tuottamaan. Minun mielikuvani Nangialasta olivat vahvoja, värikkäitä ja taijanomaisen jännittäviä.


Ensimmäinen tekstiilini "Sofia" kuvaa tunnelmiani ja mielikuviani Nangialan Sofiasta, kyyhkyskuningattaresta.

    Tekstiilin toisella puolella on katkelma kirjasta Veljeni Leijonamieli.Toinen tekstiilini kuvaa mielikuviani Katlasta, Nangijalaa vainoavasta verenhimoisesta lohikäärmeestä.

Kolmas tekstiilini on omistettu mielikuvilleni Joonatanista -tuosta rohkeasta kaikkien rakastamasta hyväsydämisestä isoveljestä.

Ja viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä tulee pieni Korppu ja mielikuvani hänestä, suloisesta pikkupojasta, joka taistelee pelkoaan ja heiveröisyyttään vastaan.
Kaikki tekstiilit on valmistettu pikakolmiotekniikalla puuvillasatiinista. Postauksessa esiintyneet kuvat on kopioitu Astrid Lingrenin kirjasta Veljeni Leijonamieli. Kuvat on piirtänyt Ilon Wikland.

Unohdin nämä tekstiilit tyystin tuolta galleria -blogin puolelta, joten olkoot ne nyt täällä Neulanhaltijan kansiossa ; ).

Ja vielä yksi maininta. Meidän tokaluokkalainen poika tuli äsken kirjastosta posket hehkuen, hän oli voittanut kirjaston Lukevin lomalainen -kilpailun. Sivuja oli kertynyt luetuiksi kolmen kuukauden aikana 4947 ja kirjoja 69. Eli lukutoukka on tullut hänestäkin, kuten äidistään ja isästäänkin.... Veljeni Leijonamieltä hän ei kuitenkaan vielä uskaltanut lukea, vaikka kaikenlaiset lasten dekkarit ovatkin tällähetkellä must-juttuja.2 kommenttia:

  1. Ihania! Niiden pitäis päästä kirjaston seinille roikkumaan ¨kirjaston aarteiksi¨!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli itselle aivan sama mieleen ;). Olinkin postauksen laittaessani yhteydessä tuohon meidän ihastuttavaan lähikirjastoon. Saapa nähdä mitä tuleman pitää näiden tekstiilien kanssa... Minulla noita "sängyn alla säilytettäviä" -tekstiilejä riittäsi vaikka kuinka jaettavaksi...

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!