perjantai 12. huhtikuuta 2013

Karkkikauppapeitto


Hoitolapsille hoitopäivienmuistolahjaksi tekemämme tilkkutäkki valmistui eilen. Tälläinen karkkikauppa-herkkumarkettipeitto tästä sitten tuli. Nami, nami!Neliötilkut ompeli toisiinsa 6 -vuotias hoitolapseni ja minä kokosin peiton valmiiksi. Tikkaukset suunnittelimme yhdessä lasten kanssa Minna -nimisen blogin lukijan heittämän idean pohjalta. Kiitos Minna!


Nyt peitto on paketoitu ja odottaa uuteen kotiinsa pääsyä. Toivottavasti tästä peitosta ja sen valmistusprosessista jää hoitolapsilleni mukava muisto. Tämä olkoon yksi kiitokseni minun perheeltäni heille näistä yhteisistä puolesta toistavuodesta.Tämä perhepäivähoitajan työ on antanut molemmlle osapuolille hyvin paljon. Suosittelen muillekin kotiäideille perhepäivähoitajan hommaa. Se antaa päiviin mukavan rytmin ja tekee omienkin lasten kasvatuspedagogiikasta jäsennellympää. Me jatkamme näiden lasten kanssa vielä toukokuun loppuun ja sitten sitten kesän jälkeen kokeilen siipiäni tekstiilityön opetuksen ja tekstiilitaiteen kentällä. Jos onni ei sillä saralla suosi täällä Lahdessa, saatan palailla takaisin tähän pph:n hommaan. Tällä alalla ainakin riittää nimittäin töitä!!!


17 kommenttia:

 1. olettekin tehneet taas kaikkea kivaa ja kaunista yhdessä. oma äitinikin toimi pph:na muutettuamme maalta pääkaupunkiseudulle. mielekästä työtä, jota arvostan suuresti. mukavaa viikonloppua Sinulle ja perheellesi:))

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana peitto ja mikä huippu idea! Täytyy pistää muistiin tuo ihana peittoidea. Olen tehnyt pph työtä jo yli kolmekymmentä vuotta. Aina mietin mitä lahjaksi lapselle joka on monet vuodet ollut hoidossa. Usein olen päätynyt kuvakollaasiin vuosien varrelta. Tuollainen idea on ihana muisto lapselle ja hänen perheelleen. Kiva kun olet tykännyt pph.n työstä. Mukavaa kevään jatkoa! T. Pire

  VastaaPoista
 3. Peitosta tuli todella kaunis ja ihana muisto! Nuo tikkaukset ovat mielestäni niiiin ihania!

  VastaaPoista
 4. Aivan herkullinen peitto! Ja liikuttava tarina taustalla: yhteinen asia lasten kanssa. Jää varmasti mieleen kaikille.

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis peitto ja miten sopivat tikkaukset sekä nimi!

  VastaaPoista
 6. Ihana peitto ja hienosti lasten kanssa toteutettu, varmasti sekä lapset että vanhemmat arvostavat sitä. Upea muisto ja mielestäni kaunis. Hyvin ovat lapset osanneet. Oma lapseni oli perhepäivähoidossa, se on hienoa työtä, arvostan.

  VastaaPoista
 7. Ihanan raikkaat värit, oiea namupala! Lapset varmasti usein muistelevat hoitopakkaansa ja ylpeänä esittelevät peittoaan, jonka tekemiseen ovat osallistuneet.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaunis kommenteistanne! Peitto pääsi hyvään rakastavaan kotiin. Nyt uutta tekemään ; )

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin ihan hirmuisesti tilkkutäkeistä!

   Poista
 10. Upea muisto. Ihailen sinun käsityötaitoasi ja omistautumistasi.

  VastaaPoista
 11. Juuri löysin sun blogisi ja ajattelin, et jos tarvitisin perhepäivähoitajaa ja asuisin siellä suunnalla, niin sä olisit ykkösvalinta! Niin ihania juttuja ja juhlia :) Itse odotan esikositani ja mielessä on käynyt myös tuo pph:n ura jossain kohdassa. Blogisi menee suosikkeihin inspiraatioksi käsitöihin ja lasten kanssa tehtäviin juttuihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis kommentistasi! Kylläpä minulle tuli hyvä mieli!!!!!

   Tämä pph:n homma on ollut oikein kivaa ja aijonkin postata tässä keväällä vielä postauksen, jossa eritelen minun näkökulmastani työn plussat ja miinukset. Plussat voittavat ehdottomattomasti : ).

   Mukavaa saada taas uusi lukija! Tervetuloa! Saankohan blogini 100 lukijan rajan rikki tämä vuoden aikana. Jännää!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!