tiistai 9. huhtikuuta 2013

Ristipistoja ja nuppupeittoja


Sain taas pari nuppupeittoa (= keskospeittoa & tehohoitopeittoa) valmiiksi. Molemmissa lähtökohtana oli ristipistotaulu, jonka olin ostanut kirpparilta eurolla.
Tein aikoinaan itsekin paljon ristipistotöitä. Osan pistelin suoraan valmiista mallista ja osan suunnittelin itse. Ristipistotöitä lähettelin sitten kortteina ystäville ja koristelin niillä pyyhkeiden reunoja. Ainakaan kymmeneen vuoteen en ole ristipistoja pistellyt, mutta ostellut kyllä toisten pistelemiä tauluja kirppareilta pilkkahintaan. Omaan kotiimme ristipistotaulut eivät sovi, mutta koska tiedän niiden työmäärän, säilön niintä tulevia tuunauksia varten. Mulla löytyy varastoista kirjontoja niin kasvi- kuin eläinaiheisinakin. Joten, jos teillä jollain pyörii puhtaita ristipistotöitä tyhjän panttina nurkissa, niin minulle voi lähettää niitä tuunausprojekteja varten. Täältä löydät yhden aijemman tuunaukseni.

Nyt tätä nuppupeittoprojektia varten silvoin yhden euron riestipistotaulun. Kehykset säästyvät lasten piirroksia varten, mutta pikku ankat lähtivät kävelemään nuppupeittoa kohti.
Mitähän jännää keksisi peittojen tikkaukseksi, jotta samalla tukisi ristipistojen teemaa?... Tikkasin ensin ankkapeittoon räpylöitä ja tähtiä keltaisella langalla. Tikkaus näkyi hienosti nurjalta, mutta todella heikosti oikealta puolelta, joten otin kehiin mustan langan.


Mitäs tykkäätte?


Sama tikkausteema jatkui toisessakin "Count your blessings" -peitossa.


Eli tälläistä tällä erää nuppupeittorintamalla. Mitähän tyyliä & tekniikkaa niihin seuraavaksi keksisi?
Nuppupeittojen ompelutalkoisiin osallistui tällä kertaa myös 3-vuotias tyttäreni kymmenen pehmokoiransa kera. Talkoista kotiin päästyämme tytär halusi heti ommella jotain pientä ja kaunista omalla koneellaan. Siinä me sitten suloisesti ompelimme äiti ja tytär vierekkäin. Voi tätä onnen määrää!

Tälläisiä Angry Birds -kortteja sitten syntyikin useita. Tytär jatkaa siis äitinsä kirjottujen korttien perinnettä ; ).

8 kommenttia:

 1. ihan mielettömiä nuo peitot..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisihan näihin vielä enemmänkin kikkailla kaikkea hienoa, mutta jotenkin olen itse niin yksinkerainen, että pidän yksinkertaisista jutuista ; )

   Poista
 2. Tosi kauniita töitä teet. Tulee hyvälle mielelle blogiasi katsellessa ja lukiessa.
  Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että tulet hyvälle mielelle blogistani! Nämä kauniit sanat antavat potkua jatkaa tätä postailua!

   Poista
 3. Ihania peittoja, ihan kyynel tulee silmäkulmaan noita katsoessa ja miettiessä kuka pieni elämän taimi saa tuon peiton. Kauniita!!!
  Luovia hetkiä tyttäresi kanssa, taitaa seurata äitinsä jalanjälkiä:) Ainakin oppii tekemään, käsityön jalon taidon omaa esimerkkiäsi seuraten. -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuo nuorimmaisemme taitaakin olla eniten "käsityöihminen" tästä katraastamme. Liekö johtuu siitä, että ainakin vielä äiti on suurin idoli : ).

   Poista
 4. Miten ihmeessä osaat tehdä Tilda-tyylistä tekstiä ompelukoneella??? Mä oon aina luullut että ne tehdään käsin..täytyypäs kokeilla tuota! Valtavan herkkä ja kaunis peitto tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaappas ompelukonekirjonta -hakusanan alta sisältöjä tuolta blogin sivupalkista, niin pääset kärryille kuin homma ompelukoneella onnistuu. Usko vain, ompelukonekirjonta on ihan helppoa!!!!!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!