perjantai 5. huhtikuuta 2013

Tarinointia


Meidän lapset ja hoitolapseni rakastavat tarinointia, esiintymistä, teatteria ja satujen kuuntelua. Aloin lukea kirjoja päivittäin lapsilleni ääneen siitä lähtien kun he täyttivät kolme kuukautta. Ensimmäiset kirjat olivat Puppe - ja Maisa -kirjoja. Yksivuotiaille meillä luettiin Viirua ja Pesosta sekä Miinaa ja Manua. Nykyään kun vanhin osaa jo lukea itse joudun välillä jopa tuppuuttelemaan lukuintoa. Pääsiäislomallakin tokaluokkalainen luki yli 1000 sivua. Huh!


Hoitolasteni äiti viettää pian synttäreitä ja synttärilahjaksi päätimme työstää hänelle kirjan. Tyttö 6 v kuvitti kirjan, sepitti tarinan ja minä näpyttelin sen sivuiksi. Sidoin kirjan kartonkia, reijitintä ja satiininauhaa käyttäen.Kirjasta tuli UPEA! Kyllä äiti ihan varmasti varmasti ilostuu.


Paketoitu kirja vietiin tapettiin paketoituna kotiin odottamaan äidin juhlapäivää.Kävimme keskiviikkona katsomassa Lahden kaupungin kirjastossa Hämeen kuninkaallista nukketatteria. He esittivät vallan mainion näytelmän Susi & Punahilkka. Näytelmä oli ihan mahtava! Siinä oli ihanan poikamainen tarinan kulku ja mukaansa tempaavaa tilannekomiikkaa. Suosittelen!

Meillä lapsilla on usein keskenään oma näytelmäpiiri, jossa roolivaatevarasto saa osansa pikkunäyttelijöiden mylläyksestä. Usein näyttelmän teema on Tutkimusmatkailija, josta on esitetty jo osat 1,2,3 ja 4. Täytynee varmaan ilmoittaa lapset johonkin ihan oikeaan näytelmäpiirin, sen verran innokkaita ovat itsensä esilletuomiseen ja näytelmien käsikirjoittamiseen ; ).

Kultturellia viikonloppua kaikille blogini lukijoille!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!