keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Karkkitikkausta


Muistatteko tilkkutäkin, jota työstän hoitolasteni kanssa? Se on edennyt pikkuhiljaa tässä muiden touhujen rinnalla. Sitä on harsittu, reunuksia työstetty ja ihailtu. Tikkaukseen valitsimme karkkipäivä-teeman. Langoiksi valikoituivat ne, joita kaapistani löytyi ; ).

Toinen peiton saajista suunnitteli herkkupiirroksia, joista minä poimin tikkausideoita. Työstin tikkaukset vapaalla konekirjonnalla peittoon. Ensin tehtiin tikkareita sinne tänne ja sitten paperikaramelleja. Tikkarilangat olivat oikeita tilkkutöiden tikkauslankoja, paperikaramellikuviolangat normaalia puuvillaista koneompelulankaa. Näistä kuvista näette hyvin sen miksi suosittelen käyttämään konetikkauslankaa tikkauksissa. Normaali koneompelulanka nimittäin uppoaa työhön kevyenä jälkenä eikä tikkaus täten korostu hyvin. Nyt tässä mietinkin puranko kaikki koneompelulankatikkaukset ja ostan seuraavalla kaupunkireissulla tikkauslankaa vai annanko näiden karkkien ollakin hennompia. Lapsille molempi parempi -kunhan täkki saadaan vain pian käyttöön : ).Laitan kuvat valmiista Karkkipäivä-täkistä tänne sitten kun täkki tulee valmiiksi. Nyt tikkaukset ovat vielä vaiheessa ja reunakaitaleetkin yhtälukuun ottamatta työstämättä.


Kannettiin tänään lasten kanssa pihakalusteetkin jo pihalle vaikka lunta on vielä ainakin puolimetriä "terassin" ulkopuolella. Meillä on tälläinen köyhänperheen kalusteryhmä: kirpparilta lähes kotiinkantohintaan ostettu pöytä ja virastotalosta pelastetut muovituolit (joita on 12 kpl!). Ei mikään tyylikäs setti, mutta joka kesä päätämme lykätä "uuden" pihakalusteryhmän hankkimista - kun näilläkin pärjätään. Saapahan lapset ainakin maalata, muovailla ja herkutella tuoleilla ihan vapaasti. Suojata niitä ei tarvitse. Suihkua niskaan, niin puhdasta tulee...

8 kommenttia:

 1. Hei,
  ihanan herkullinen peitto. Pesussa tavallinen ompelulanka voi vielä kutistua ja tikkaus tulee paremmin esiin. Älä pura :-)

  t. helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Päätin sitten oikaista ja tikkasin keltaisen rullalanka tikkauksen päälle toisen tikkauslangalla työstetyn tikkauksen. Tuli tosi kiva!

   Poista
 2. Peitto näyttääkin ihan karkilta, ihanat värit siinä! Kiva idea käyttää lasten piirroksia tikkausmallina, olen sitä itsekin suunnittelut lastenlasten kanssa.
  Se on kyllä totta, että tavalliset lankat uppoavat työhön ja konekirjontalankat näkyvät paremmin, mutta tässä ei ehkä haittaa tikkaukset ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaan ihana isoäiti!!!! Lasten pirrokset ovat kyllä ihania. Konekirjontanäytemappini on niitä pullollaan. Olen työstänyt niistä vaikka mitä. Tekstiileihin kirjotut piirrokset säilyvät myös paremmin kuin papereilla.

   Poista
 3. Ihana peitto :) Sellainen kysymys tupsahti kielen päälle.. että mitä käytät alalankana, kun teet näitä vapaatikkauksia? Onko sillä merkitystä? Voiko alalankanakin käyttää tikkauslankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksestä, Heidi! Käytän tikkauksissa ja vapaassa kirjonnassa alalankana joko saumurilankaa tai normaalia ompelulankaa, en koskaan tikkauslankaa. Tällöin tikistä tulee kaunis ja se sitoutuu hyvin.

   Poista
 4. Noi on kyl niin herkkuja noi sun kankkaat, nuo sienet ja pöllöt, ah, ihan mun lemppareita:) Tuo tillkutäkki on varmasti rakas muisto hoitopäivistä, kulkee mukana hoitolasten elämässä. Hieno idis! Kohta pääsette pihapöytään jo varmasti päiväkahville. - Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! Sienikankaita jäi vielä. Katsotaan mitä muuta niistä joskus syntyy. Tilkkutäkki on hyvä muisto hoitopäivistä siinäkin mielessä, että meillä hoitolapset usein leikkivät hoitopäivinään juuri tilkkutäkeistä kootussa majoissa.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!