maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lämmintä ja suloista lonkkalastavauvalle
Taas yksi pussukka lähti uuteen kotiin pikkuista lonkkalastavauvaa lämmittämään. Aijempia pussukoita ja tietoa lonkkalastavauvan vaatetuksesta löydät mm. täältä.

Tein tämänkin pussukan fleesestä (Kangakauppa Wexler), kun se on näin viileällä säällä pussukoissa toimiva materiaali ja sitä löytää Lahdesta päivän varoitusajalla nopeasti. Nyt heitänkin kysymyksellä teitä lukijoita:

Tietääkö joku, mistä saisi tilattua hampputrikoota, bambutrikoota tai ohutta merinoneulosta näitä pussukoita varten?

Hamppu ja ohut merinoneulos toimisivat näissä loistavasti, sillä ovat lämmittäviä ja antibakteerisia luonnonmateriaaleja. Laittakaa linkkejä tuonne kommenttikentään, jotta nekin äidit, mummot ja kummit, jotka itse ompelevat lonkkalastassa oleville pikkuisilleen pussukoita löytävät linkit.Pidetään vauvat lämpiminä : )!

13 kommenttia:

 1. Täällä on ainakin bambu-villatrikoota. http://www.kangas-malla.fi/Bambu/villa-trikoo-valkoinen

  VastaaPoista
 2. Täältä löytyy:
  http://www.kestovaippakauppa.com/kankaat

  VastaaPoista
 3. Erilaisia bambukankaita: http://www.kestovaippakauppa.com/bambukangas
  Ja hamppuisia: http://www.kestovaippakauppa.com/hamppukangas
  Löytyy trikoota, fleeeä ja joustofroteeta.

  VastaaPoista
 4. Myllymuksut http://www.myllymuksut.com/
  Majapuu http://majapuu.valmiskauppa.fi
  Pehemiä http://www.pehemia.com
  Sampsukka http://www.sampsukka.com/

  Ihan vain muutaman mainitakseni. =)

  VastaaPoista
 5. Olisimpa itsekin tajunnut tämän pussukkajutun, kun aikoinaan tuskailin oman LL-vauvani vaatetuksen kanssa. Meillä käytettiin ylisuuria vaatteita ja äitiyspakkauksen makuupussia. Puuvilla ei todellakaan ollut hyvä materiaali, kun vaippa falskasi jatkuvasti.

  T: Ellu

  VastaaPoista
 6. Tänne onkin tullut jo pitkä lista kauppoja, joita olisin itsekin luetellut. Lisäksi kangastukku.com

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis pussukka pientä lämmittämään, ihana kangas! - Heidi

  VastaaPoista
 8. Ihana! Kauniita olivat myös aijemmat pussukat. Hyvä idea!

  VastaaPoista
 9. Kauneimmista kaunein kiitos kaikille materiaalien hankintapaikkojen nettiosotteiden antajille ja postauksen kommentoijille! Olen tutustunut materiaalitarjontaan netin välityksellä ja ottanut yhteyttä materiaalien myyjiin näytepalojen toivossa. Olen itse niin surkea nettisurffari, että kiitos kovasti avustanne!!!

  VastaaPoista
 10. Meillä lonkkaluksaatio-Prinsessa v.2008. Tyksissä ohjeistettiin vauvaa hoitamaan tuolloin jo täysin toisin! Meillä vaippa ei kyllä falskannut, kun oli lastan alla ja normi vaatteetkin sopivat suht hyvin, sukkahousut oli ainoat, mitä ei päälle saanut. Toivon, että jaat myös tänän Husin lonkkavauvan hoito-ohje linkin; http://www.hus.fi/sairaanhoito/lasten-sairaanhoito/lastenkirurgia/ortopedia-ja-traumatologia/Documents/Lonkkalastahoito.pdf
  Pussukka idea on kyllä ihana, muttei tarvitse kyllä lastavauvaa ollakseen ihana. Meillä 2 joulunvauvaa ja kaikki lämmin oli molempina talvina tarpeen täällä etelässäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!!!! Jännä nähdä erilaisiakin ohjeistuksia. Kylläpä Hussissa opastetaan eritavalla kuin täällä Lahdessa. Meidän lonkkalastavauva syntyi v 2010 ja vielä viime viikolla tapaamani vastasyntyneen lonkkalastavauvan vanhemmat oli opastettu samoin kuin meilläkin. Eli ei vaippaa lastan alle, koska lastaa ei saa itse missään nimessä itse vääntää! Sitähän joutuu siis vääntämään, jos vaippa laitetaan lastan alle, eikö vain? Meillä ei myöskään yhtiäkään housuja tai potkareita mahtunut pujottamaan vauvan lastoitetun vyötärön yli jalkaan, vyötäröt oli mitoitettu ainakin kaikissa meidän vauvanvaatteissa liian kapeiksi. Kaksi kuukautta meillä käytettiin yksin omaan näitä suloisia pusseja.

   Poista
 11. Hyviä linkkejä tulikin materiaalien ostopaikoista.
  Sampsukalla on kotipuoti myös Nastolassa eli sinne voi tehdä myös pienen hankintaretken niin pääset näkemään kankaat ihan livenä.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!