sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Pellavaa vyyhdiltä kerille ja vähän koukullekin


Oikein mukavaa äitienpäivää kaikille lukijoille! 

Meillä äitienpäivä on sujunut rattoisasti perheen kesken touhuten.  Aamulla sänkyyn kannettiin lasten itse askartelemat kortit, pienin kätösin työstetyt pikkupaketit ja kimppu valkovuokkoja. Kakkua ja suklaata on syöty ja sään salliessa vähän lenkeiltykin lasten rakastamassa Lanun puistossa.




Ostin itselleni äitienpäivälahjaksi pellavalankaa, kun sitä osui silmien eteen kirppisvisiitillä. Tänään lasten touhutessa omia leikkejään päätin keriä sitä ja samalla muistella parhaimpia hetkiä äidin elämässäni.





Vyyhdinpuut sain aikoinaan minulle rakkaalta isoäidiltäni, joten lankoja keriessä oli hyvä muistella myös tuota reipasta, touhukasta mummoa, joka on pitkälti kasvattanut minusta tälläisen kuin nyt olen.





Väsyin kuitenkin pian kerimiseen ja lapsetkin kaipasivat jo äidin seuraa. Päätin kokeilla pellavalangan virkkausta. Minulla ei ole vielä mitään käsitystä mitä tästä tekisin, mutta pikkuhiljaa lukiessani isommille lapsilleni Harry Potteria ja viisansten kiveä, alkoi virkkuu kasvaa kasvamistaan. Saapa nähdä syntyykö tästä pyyhe, matto, kaitaliina vai koristetyynynpäällinen. Aika näyttää.




Laitan tähän loppuun vielä kuvia eiliseltä koko perhelle suunnatusta Lahden Historiallisen museon Lahen raita -tapahtumasta, jossa esiteltiin lahjakkaan muotoilijan Marianne Valolan suunnittelemia laadukkaita Lahen raita -tuotteita: Mattoja, lapasia, sukkia, laukkuja, pussukoita, verhoilukankaita, tulitikkuaskeja ja jopa Lahen raita kynsiä : ). Kannattaa käydä tutustumassa tuotteisiin, joko Lahden Museolla tai Lahden Missiokaupassa!


























Heipis kaikille! Halatkaa ja suukotelkaa lapsianne, se on paras äitienpäivälahja kaikista!

2 kommenttia:

  1. Virkattu pellava näyttää ihanalta. T. Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin näyttää ja tuntuu myös! Tästä tulee matto pukuhuoneen ja kylppärin oven suulle. Siihen on sitten hyvä sipasta jalat kuiviksi tai hieroa vaähän jalkapohjia vaikka kylvyn jälkeen.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!