tiistai 13. toukokuuta 2014

Pipo futistreeneihin


Meidän pojat pelaavat jatkuvasti jalkapalloa. Harrastus on rakas ja kaikki asiaan kuuluvat varusteet ovat heille tärkeitä, erityisesti pelipaita, jossa komeilee oma pelinumero ja nimi. Varusteista pipo on ollut ainoa ongelma. Ulkona on vielä aika kylmää ja hyvää treenipipoa (pitää olla täsmälleen oikea sävy!) ei ole löytynyt. 
Kolmasluokkalaisemme teki yhden pipokokeilun jo koulun tekstiilikäsityötunnilla. Itsetehdystä piposta tuli tarkeä asuste, mutta fleece on liian kuuma treeneissä ja peleissä. 

Viime viikolla löysin kuitenkin Eurokankaan palakorista juuri oikeaa väriä olevaa ohutta trikooneulosta. Yes!Eipä siinä nokka tuhissut kuin pari minuuttia, kun eskarilaisemme työsti ekan piponsa. 


Koska pipojen työstäminen oli niin nopeaa, päätimme työstää pipoon myös kirjontaa. Kaivoin ikivanhan Husqvarna Rose koneeni kirjontalaitteen esiin ja pian eskarilainen oli jo kirjonnan pauloissa.
Pojat innostuivat niin pipotehtailusta, että tulevan lauantain 10 v jalkapallosynttäreillämme ommellaan takuuvarmasti myös pipoja. Synttäreillä pojat käyvät ensin teeman mukaisesti pelaamassa Mukkulan jalkapallohallilla jalkapalloa isä-poika-otteluna ja sen jälkeen siirrytään työhuoneelleni ja puutarhaamme juhlimaan, herkuttelemaan ja ompelemaan.
Tässä vielä eskarilaisemme tyylinäytteet. Ihan itse tehdyt! Ilme varmaan kertoo teillekin lapsen tyytyväisyydestä kättensä työhön.
Nyt minä menen pullakahveille, sillä lasten kanssa leipomani tämän illan 10 v synttäripullat tulivat juuri uunista. Pullien alla komeilee ihastuttava äitienpäivälahjani: Eskarilaisen tekemä vohvelikirjontaliina : ).

Onnittelut 10-vuotiaallemme!

4 kommenttia:

 1. Upeeta :) Tyytyväinen ja silminnähden onnellinen uuden pipon omistaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä vain. Pipo on ollut ulkona käytössä ihan jokaikinen päivä - siis myös treenien ulkopuolella : )

   Poista
 2. Upea brodeeraus ja iloinen poika! Täytyy sanoa, että teidän eskarilaisen liina oli taidokkaampi kuin meidän. T. Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pojat ovat kaikenlaisista käsitöistä (tekstiili- ja tekninen) sekä sommittelusta innoissaan, mutta kuvataide sen sijaan ei ole kummallekaan kovin mieluista puuhaa. Mielestäni oli tosi söpöä, kun kuulin, että eskarilaisemme oli itse suunitellut (annetusta mallista poiketen) tuon keskussydämen liinaan. "Kun äiti on niin rakas minulle!".

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!