tiistai 27. toukokuuta 2014

Tilkkukuumeen nostattamista


Kävimme viikonloppuna Kouvolassa, ystäväni Katri P:n luona. Hän on innokas tilkkuilija ja minä kävin ikään kuin tartuttamassa tilkkukuumetta hänestä itseeni. Ja kuume taisi tarttuakin, sillä oman tilkutyökankaat alkoivat taas kiinnostaa ihan uudella tavalla. Jopa vielä yhden tekisi, jonkin hyvin vaalean... sellaista kun ei vielä kokoelmissani ole.... siinä voisi olla vaikka tähtiä...jotain skandinaavis-amerikkaistatyyliä... hmmm....


Tässä postauksessa pääsette matkalle Katrin luvalla hänen tilkkutöidensä luo.

Tämän sinisävyisen, kaitaleista ja neliöistä työstetyn parisängyn päiväpeiton Katri valmisti vanhoista vaatteista ja verhoista lahjaksi O:lle ja T:lle.
Tässä Katrin valmistama tokkupeitto kaitaleista.Tässä peitossa leikkivät neiöt, suorakaiteet ja kolmiot. Yksityiskohtaa tikkauksesta ... ja upeasta omenankukka merestä ; )

Tässä lattiapeitossa treenasimme aikoinaan kirjovaa Husqvarna Rose ompelukonettani ja sen eläinkuvioita.
Köllöttelyikäisensä siirryttyä koululaiseksi, Katri työsti peiton uudestaan purkamalla vanhat pyöreät tikkaukset ja (muka) epämääräiset reunakaitaleet. Uskomatonta viitselijäisyyttä!
Nyt peittoon tuli kolmioista muodostuvat reunat ja kolmiotikkaukset.
Uusin työ ylioppilaslahjapeitto oli vielä vaiheessa, mutta tälläistä pintaa sieltä oli tulossa. Kesken oli myös tälläinen suuri tähti peitto, joka myös oli aikoinaan työstetty jo valmiiksikin asti, mutta joka sai jostain syystä purkutuomion ja uudelleen muokkauksen.Katrilla oli ihania, taidokkaita töitä oli vaikka millä mitalla. Ystävän kanssa jätskejä syödessä oli mukavaa myös pitkästä aikaa selailla vanhoja tilkkutyölehtiä. Itse voisin tilkkuilla jotain näiden tyylistä. Saas nähdä koska tartun taas leikkuriin ja kankaisiin, nyt minulla on nimittäin vahva draivi luoda myös uutta nukketeatterinäytelmää. Ja näin kesällä loppuu aika, kun ulkonakin on NIIIN IHANAA!

(Ps. Katri, jos löydät lehdistäsi nuo ylläolevat kuvat, laita kommenttikenttään lehtien tiedot, itse kadotin lapun johon ne kirjasin. Olen sitä mieltä, että kuvissakin pitää olla aina lähde, josta ne on otettu.)

8 kommenttia:

 1. Hienoja tilkkutöitä kaverisi tekee, tuo tekeillä oleva ylioppilaslahjapeitto:) hauska yhteensattuma, löysin tämän blokin juuri ja nyt näin sen kuvasta, taidanpa kokeilla jossain työssä on niin kivan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Katri on taitava tekijä, joka on harrastanut tilkkutöitä aktiivisesti useita vuosia kansalaisopistoissa. Tuo ylioppilaslahjaksi tuleva peitto oli minunkin mielestäni todella mielenkiintoinen blokki. Täytynee itsekin sitä kokeilla joskus.

   Poista
 2. On kyllä kertakaikkiaan inspiroivia! Minulla on edelleen tyttöjen peitot kesken! Toinen on aloitettu ja toiseen on vasta kerätty kankaita! Mutta on kyllä upeita kuvioita! Ja niin siistiä jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Katrin peitot olivat siistetydeltään täysiä kymppejä! Tule Kesätuulia joskus meille tilkkuja ompelemaan ja jätä katraasi isän hoiviin : ).

   Poista
 3. Ihastuttavaa kädentaitoa, ihailen!

  VastaaPoista
 4. Näihin ei voi olla ihastumatta.
  Tilkutus on mukaansatempaavaa
  olen kokenut, mutta miksi unohtanut?
  Kiitos kun virkistit muistia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä unohtaa arjen hässäkässä vaikka mitä. Itsekin muistin Katrin töitä ihastellessani kuinka mukaansa tempaavaa tilkkuilu onkaan. Pakko aloittaa joku tilkkis tänä kesänä!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!