torstai 15. toukokuuta 2014

Valmisteluja huopakorusynttäreille


Viikonloppuna saan organisoida kahdet kädentaito-ohjelmaiset synttärit. Toisilla ommellaan pipoja ja pelataan jalkapalloa poikien kera, toisilla työstetään huovasta ja kierrätyshelmistä koruja tyttöjen kera.


Työstin tänään korusynttäreitä varten muutaman näytteen. Villana käytin merinoa ja suomenlampaan villaa. Helminä käytin sekailaisa helmiä, joita olen purkanut kirppareilta löytämistäni helminauhoista ja ostanut Helmien talosta.

Helmien huovutuksessa käytin apuna lasteni kanssa huovutettamiamme marseille saippuoita ja neulepuikkoa. Marseillesaippua auttaa villaa huopumaan ja neulepuikko tekee helmeen reijän korunauhan pujotusta helpottamaan.


Helppoa ja nopeaa.
Sama onnistuu tietysti myös suomenlampaan villasta.

Tässä vielä muutamia esimerkkejä. Huovastahan saa kyllä vaikka millaista korua aikaan, mutta näille synttäreille on varattu suuren väkimäärän vuoksi vain 1 h huovutusta / ryhmä, joten kovin suuria tai aikaavieviä huovutustöitä emme ehdi työstää.
6 kommenttia:

 1. Tosi kauniita! -Heidi

  VastaaPoista
 2. Hitsi tuo puikko tuossa on varmasti hyvä juttu, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskailin itsekin vuosia sitten huopahelmien kanssa, joissa ei ollut reikiä, koska neulan saaminen oli niiden läpi työlästä. Sitten keksin tämän tavan työstää helmiä ja se toimii hyvin (etenki pienten lasten kanssa, joille kiinteän helmen läpi neulan työntäminen on työlästä).

   Poista
 3. Kauniin ilmavia koruja nuo kaulakorut. Hyvä idis tuo solmu korussa helmien välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myös tämän päivän synttärellä tytöt tykkäsivät koruistani kovasti ja työstivät aivan hurmaavia koruja ihan itse näiden näytteiden pohjalta. Laitan tyttöjen huopakorusynttärikuvia tänne kun jaksan viivähtää koneella pidempään.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!