torstai 16. helmikuuta 2017

Nukketeatteri pahvilaatikosta osa 3.




Edellisessä postauksessa esittelemäni pahvilaatikko-nukketeatterini on saanut lisää rekvisiittaa. Sillä se vaikutti jotenkin valjulta ajatukseeni kauniista mummun puutarhasta.







Niinpä aloin huovuttaa puutarhaan koivua....






Jotta koivu huopuisi hyvin, annoin sille välistä kuumakäsittelyä, välistä kylmäkäsittelyä. Lopulta ompelin vielä oksiin tuet rautalangoista, jotta niiden asentoa pystyisi muokkaamaan ja ne olisivat tukevat kannattelemaan vaikka lintua.



Ja koska tässä kohtauksessa puutarhassa on kesä, ompelin koivuun vielä lehtiäkin.



Puutarha sai myös joen lumpeineen ja lapseni kaappien kätköistä löytyi vielä yksi paperinukkekin, josta sain tarinan päähenkilölle ystävän. Koivun kiinnitin taustaan tarranauhalla, jotta jos joskus käytän teatteria esim. kevät- tai syksy teemalla, voin vaihtaa puutarhan sivuun erinäköisen koivun.
 

Ja kaverille piti tietysti työstää myös mekko :) .
 

Lisäksi työstin tytöille mummun puutarhaan tiipiin.  





Ja tälläinen siitä sitten tuli. Taustalla luokkamme seinällä liihottelevat nepalilaisen taitelija Milan Rain perhoset, joita hän on lähettänyt ympärimaailman tuomaan iloa, toivoa, rohkeutta ja hyvyyttä ihmisten ja luonnon välille.


Ja niin puutarha vaipui yöhön odottamaan nukketeatterin muita kohtauksia.









4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Itsekin olen oikein tyytyväinen. Ideani tässä oli, että mahdollisimman moni katsojista oivaltaisi kuinka helposti pahvilaatikosta ja yksinkertaisesta rekvisiitasta saa luotua nukketeatteri- tai leikkimaailmoja

      Poista
  2. Puutarhassa on jo kesä pitkällä, mielikuvitusta riittää mutta kyllä tarvitaan näppäriä sormiakin. Kivoja ideoita 'näyttämöllä'. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irmeli! Joo kesä on jo pitkällä työhuoneellani 🤗. Tämä nukketeatterilaatikko on suunniteltu niin, että puun voi vaihtaa tarpeen mukaan vaikka joulukuuseksi. Se ja yläpalkki ovat tarranauhalla kiinni. Ja onhan se totta, että vaikka tämä näyttää tässä aika yksinkertaiselta ja nopeasti tehdyltä tuotoksesta, on sen suunnitteluun ja toteutukseen mennyt todella paljon aikaa ja sorminäppäryyttä on tarvittu kyllä.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!