tiistai 22. tammikuuta 2013

Harmaa-valkoinen tilkkutäkki
Olen onnistunut tuhoamaan kangasvarastoani todella hyvin! Hyvä minä! Kangasvarastoni ei alunperinkään ollut järin suuri näinkin aktiiviselle ompelijalla, mutta nyt se vähäinenkin (vaatekaapin kolme hyllyä) alkaa olla aika hyvin koluttu. Vielä kankaita löytyi kuitenkin kahteen tilkkupeittoon, joista toista olen alkanut joulun jälkeen työstämään. Toinen valmistunee varmaan taas kesällä mökkeilyn yhteydessä. Siihen on tulossa ihan oikeita syksynsävyisiä Kaffe Fasset -kankaita, joita olen hamstrannut ihan tosi tosi kauan.


Päätän yleensä tilkkutöideni mallit omasta hatustani, mutta nyt päätin etsiä idean käsityökirjastoni kirjoista (reilut 6 metriä kirjoja ja 4 metriä mappeja + satoja dioja). Halusin tyylikkään, yksikertaisen ja silti kekselijään mallin työhöni. Paras idea oli mielestäni tähän tulevaan musta-harmaa-valkoiseen -tilkkutäkkiin yhdessä monista Kaffe Fasset -kirjoistani. Tilkkutyömalli kulki siinä nimellä Tasaraidat.Fassetin designista poiketen vaihdoin siis työn värimaailman totaalisesti ja vasta kuvatessani kirjan sivua tänne blogiin huomasin, että Fasset oli käyttänyt tilkuissa 60 asteen kulmaa, minä 45 asteen. Eli taisi tulla taas oma suunnitelma ; ).  

Tilkkuni riittivät peittoon melko hyvin, vain vaaleanharmaat tilkut vaativat muutaman lisämaustetilkun seuraansa. Laiskana shoppailijana laitoin tekstarin tilkkutöitä harrastavalle Katri-ystävälleni, että löytyisikö häneltä vaaleanharmaata pikkukuviollista tilkkutyökangasta vaikka 8 cm x 15 cm palasina. Katri vastasi, että löytyyhän tuota ja kertoi aloittaneensa juuri uutta tilkkutyötä yhdestä Fassetin kirjasta... Sellaista Sirkusteltta-peittoa.  Meinasin revetä liitoksistani: Me olimme valinneet samasta kirjasta, samalta sivulta tilkkutyöt seuraaviksi projekteiksemme. No, minä sitten laitoin vastaavasti Katrille kirjeessä hänen tarvitsemiaan pilkullisia ja raidallisia tilkkuja Tilda-tilkkulaatikostani. Laitan tänne kuvan Katrinkin peitosta kunhan se ja omani ensin tässä kevään mittaan valmistuvat.


Että eikun ompelemaan..... (Meillä on muuten vielä jouluvalaistus sisällä, kun illat on vielä niin kovin pimeitä ja  pikkuvalonlähteet tuo niin mukavan kotoisen ja juhlavankin tunnelman.)

Vanun peittoon kävin viime viikolla ostamassa Lahden Wexler -kangaskaupasta Vesijärven kadulta. Sieltä saa nykyään puuvillavanua! Mahtavaa!!!!! Enää ei tarvitse tilata suosimaani vanua nettikaupoista, vaan saan sitä ihan tuosta kävelymatkan päästä. Wexleristä lähti mukaan myös kaksi 10 cm siivua harmaa-valkoista tilkkutyökangasta. Niin todellakin: KANGASKAUPOISTA SAA OSTAA MYÖS 10 CM KANGASTA!!!! Tuota asiaa ei voi olla painottamatta liiaksi. Minä ostan aina tilkkutyökankaita enintään 30 cm, sillä tykkään, että peitoissa on mahdollisimman montaa eri kangassävyä ja -kuosia. Tällöin myös kangasvarastosta ihan oikeasti kankaat loppuvat välillä, eikä niitä tarvitse pyöritellä siellä vuodesta toiseen ja tekstiilistä toiseen. 20 cm on yleisin tilkkutyökangasostoni määrä.

5 kommenttia:

 1. Päivystin tässä juuri uutta postausta ja sieltähän se tuli! Peittosi on edistynyt, kiva. Itsekin olen tehnyt jo jonkunlaisen pinon telttoja. Jatketaan...

  VastaaPoista
 2. Ihana tilkkutyö ja onpa teillä suuri olohuone!

  VastaaPoista
 3. Ihanat "värit", peitostasi tulee todella hieno.
  t. helena

  VastaaPoista
 4. Kauniilta näyttää täkki jo tässä vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommentoijille! Itsekin tykkään tästä graafisesta täkistä todella paljon. Nyt se onkin jo harsittu. Jospa vaikka viikonloppuna ehtisi aloittaa tikkaamisen.

  Ja tuosta olkkarikommentista... Joo iso on, mutta muuta isoa tässä kodissa ei sitten olekaan : ). Yhteen huoneeseen on laittettu koko kodin avaruus silloin armaalla 70 -luvulla.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!