torstai 24. tammikuuta 2013

Piirrustusharjoitteita


Meillä on lasten kanssa kausia kun piirrämme paljon ja sitten kausia, jolloin  kynät ovat tarinoiden kirjoittelua varten. Nyt meillä on piirtämiskausi. Se sai potkua alleen kirjastosta löytämästäni Lumoavat piirrustusmallit -kirjasta, jonka selkeistä ohjeista innostuivat kaikki isot ja pienet piirtäjämme.


Muistan omilta kouluajoiltani (olin jopa kuvataidepainotteidessa opetuksessa lukioaikani), ettei meitä koskaan juuri opetettu piirtämään. Sitä vain annettiin joku kämäinen kynä käteen ja sanottiin että piirrä annetusta aiheesta.  Siinä sitten osasi tai ei. Piirrustusopin oletettiin vissiin olevan syntymälahja, joka joko ihmisellä oli tai ei. Näin moni "huono" piirtäjä ajattelee tänäkin päivänä. Mutta höpö, höpö!!! Lahjoja on jollain enemmän, mutta kaikki oppivat piirtämään hyvin kunhan vain treenaavat käden jälkeään kunnollisilla pehmeillä kynillä! Itse käytän vain ja ainoastaan DERVENT -merkkisiä kyniä, joita myydään maalaustarvikekaupoissa.

Meillä on omissa varastoissa tälläinen ihana Annalisa ja Marina Duranten piirrustusohjekirja, josta on ammennettu yksi jos toinenkin idea ja ohje satuolentojen piirtämiseen.

Suosittelen ehdottomattomasti lasten kanssa touhuaville kotikirjastohankinnaksi ainakin yhtä piirrustusohjekirjaa. 

Tässä alla on näyttely lasten upeista piirroksista. Me järjestimme olohuoneeseemme töistämme pienimuotoisen taidenäyttelynkin, niin hienoja niistä taas tuli. Kaikkien lasten piirroksia tässä ei valitettavasti ole, koska päiväunet ja leikki veivät pienimmillä voiton piirtämiseltä. Seuraavassa postauksessa työstän yhdestä alla esitellyistä taideteoksista kuvan lapsen omaan kännykkäpussiin, mutta siitä tuonnempana.


Ja vähän minunkin kynänjälkeä lasten esittämien toiveiden mukaan.
3 kommenttia:

 1. Hienoja piirustuksia niin äidiltä kuin etenkin lapsilta.
  Asiaa puhut noista kynistä, lapselle pitää antaa käteen oikeat välineet niin hän oppii ja iloitsee tekemisestään. Mä en ole koskaan ymmärtänyt niitä paksuja jumpuravärikyniä joissa ei edes ole kunnollisia värejä, piirrä niillä sitten hienoa ja ohutta jälkeä. Samoin ihmettelin saksienkäyttökauhua (tulipas hassu sana), mites sitä leikata kun terät ei leikkaa.

  VastaaPoista
 2. Heidi tässä hei. Ihastelen eritoten norsua, pingviiniä ja merihevosta, ihan tosi, tosi hienoja!!!

  VastaaPoista
 3. Ihania piirroksia! Tulipa hyvä mieli muuten kovin rankan päivän jälkeen.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!