maanantai 28. tammikuuta 2013

Sämpylöistä garderobiin


Minun lapsuuden kodissa leivottiin joka lauantai tai oikeammin äitini leipoi ja me muut siivosimme kotia. En ole koskaan tykännyt siivoamisesta; Meillä ei ole omassa taloudessani koskaan edes ollut siivouspäivää, eikä tule olemaankaan!!!! Rakastan siisteyttä (siis sitä, että tavarat ovat oikeilla paikoillaan jemptisti rivissä tai pinossa) ja tämän vuoksi meillä siivotaankin tavarat järjestykseen päivittäin, kuuramisen ja puunaamisen kanssa onkin sitten niin ja näin. Mutta leipomisesta, ah, siitä minä tykkään. Nykyään meillä tosin tehdään molempia liian harvoin; sekä siivoamista että leipomista. Koti on aika "eläväinen" ja vyötärö on alkanut kirsistää herkuttelun myötä jossain tiukemmissa vaatteissa.
Tänä viikonloppuna kuitenkin taas leivottiin, mutta kaikkea muuta kuin sokerista ja rasvaista. Ja hyvin tekeleet upposi koko sakille! Ihan perusmaut kaikissa leivonnaisissa ovat lastemme mielestä parhaita. Perheeni tykkää myös kotiruoasta, jota pyritään laittamaan mahdollisimman usein, mutta esikoisemme vannoo einesten perään (nugetit, kalapuikot, säilyketonnikala, pinaattiletut jne). (Ihme kaveri!)


Minä en omista kovin suurta garderobia tai kenkävalikoimaa. Pienillä numeroilla pyörivä tili, neljä hyllyä ja yksi vaaterekki yhteisessä vaatekaapissa lapsen kanssa pitää hyvin huolen ettei vaatetta kerry liikaa. Kaapista löytyy perussettini niin arkeen kuin juhlaan: mustaa, ruskeaa, harmaata, valkoista ja vähän marjapuuroa. Ei mitään turhaa, ja kaikkea käytetään tasaisin väliajoin. En hamstraa vaatetta alesta enkä vaihda vaatteitani uusiin kuin tarpeesta. Korjaan, parsin, tuunaan ja asustan fiiliksen mukaan. Kiertelen paljon kirppareita, mutta vasta nyt olen tajunnut, että sieltähän voisi ostaa jotain kivaa itsellekin, eikä aina vain lapsille, joilla jokaisella vaatetta on aivan liikaa. 

Viime viikon ja viikonlopun kirppisjuoksun aikana teinkin upeita löytöjä! Mukaan lähtivät UGG :n tuliterät saappaat ja muutama paita sekä villasukat. 80 € meni, mutta kaikki ostokset olivat tuliteriä ja piristivät ihanasti mieltä näin kevään korvalla. Nyt sitten seuraavat isommat vaatehankinnat voikin tehdä vaikka ensi vuonna kun untuvatakki alkaa pikkuhiljaa ratkeilla liiaksi sisävuorestaan. Oho, se onkin jo 6 -vuotta vanha ja kirpparilta muuten sekin ihan uuden karheana kympillä ostettu. Hyvin on palvellut ja yhä tosi siistin näköinen, koska olen sen aina pesulassa pesettänyt! Tämän maailman kaatopaikkavuoret eivät täyty ainakaan minun vaatteistani tai kengistäni. Käytön jälkeen irroitan niistä kaiken käyttökelpoisen ja talletan ne tarvikevarastooni. "Aika tavaran kaupittaa" sanoi mummoni aikoinaan. Näin se on!

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!

Täällä Lahdessa on alkanut lasten talvikarnevaalit, joten vietämme lasten kanssa nyt seuraavat pari viikkoa  teatteriesityksissä ja konserteissa. Blogikin saa päivityksensä, älkää säikähtäkö ; ).


2 kommenttia:

  1. Meillä tykätään myös perusruuasta ja pyrinkin aina itse laittamaan ruokaa viikollakin, vaikka olemme jo olleet kahdestaan pidemmän aikaa, mutta kyllä joskus eineksetkin eksyvät ruokapöytään varsinkin ku niitä saa joskus hyvinkin edullisesti. Liian harvoin myös tulee leivottua! Hyviä kirppari löytojä olet tehnyt. Hyviä talvikarnevaali viikkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos meilä ei olisi lapsia, meillä olisi varmasti paljon hienommat ateriakokonaisuudet kuin nyt. En ymmärrä mistä ne lapsiperheet, jotka kertovat lehdissä työstävänsä monen ruokalajin illallisia lasten kanssa ammentavat aikansa. Meillä ihan pelkkä perunoiden kuorinta, keittäminen ja salattin teko vie jo lasten mielestä ihan liikaa aikaa, kun nälkä jo kurnii vatsassa. Ja minä olen sentään kotona, että mulla on aikaa aina sillointällöin esivalmistellakin ruokaa!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!