sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Linnanneitojuhlat


Meillä on nyt sitten juhlittu Linnanneitokekkereitä kahden päivän verran. Linnanneitokin toipui flunssastaan yli 1,5 -vuorokauden unien jälkeen, joten kyllähän sitä sitten juhliakin jaksoi. Kiitos kaikille onnittelijoille ja mukana juhlijoille. Olipa meillä taas mukavaa! Tässä kuvagalleriaa juhlistamme.


... Talvista linnanneitotunnelmaa ...
... Vähän jorausta. Ensin klassisen musiikin tahtiin ja lopulta taustalla soi Vain Elämää -levyn klassikot....

... herkkuja unohtamatta...

Lapset halusivat mokkapaloja, joten tein mokkapalakakun ja Gluttenittomalle vieraalle gluteenittoman (kevään odotus-) kakun.


Nyt sitten on nämä ihanat juhlat juhlittu ja arki kevään odotuksineen alkaa. Niin ja säästöliekki meidän taloudessa! Tämä perhepäivähoitajan työ kun on niin fiksusti palkattua, että sen jälkeen kun omista lapsista nuorin täyttää 3 v lähtevät kaikki tuet kaikista omista lapsista hoitajan palkkapussista pois. Ei tietty lapsilisät, koska ne eivät ole edes tulosidottuja, mutta kotihoidontuet. Eli jos veisin kaksi omaa lapsiryhmäni lasta huomenna naapuriin perhepäivähoitajalle hoitoon ja hän toisi omansa minulle hoitoon saisimme molemmat täyden palkan neljästä lapsesta. Nyt vain kahdesta. Vaikka ihan samaa varhaiskasvatusta tarjotaan jokaikiselle lapselle! Kukaan ei ole muuten tämän vuoden aikana edes käynyt katsomassa tai kyselemässä ketä minä hoidan, joten olisiko lasten fyysinen vaihto naapurin kanssa edes tarpeen? Ihan käsittämätöntä byrokratiaa!!!! Mutta kai meidän suurituloisten perhepäivähoitajien täytyy nostaa tämän Suomen talous taas kuntoon, ottakaa vaan tuhkatkin pesästä. Mitä tästä jokapäiväisestä lasten kanssa hauskanpidosta edes ylipäätään kannattaa maksaa, eihän se ole edes kunnon työtä, kun kotona vaan yhdessä nysvätään?

8 kommenttia:

 1. Ihanan näköiset linnanneitonjuhlat olet järjestänyt synttärisankarille ja muille lapsille! Nähnyt vaivaa ja työtä, että lapsilla on mieleisensä juhlat.
  Teet arvokasta työtä lapsillesi ja myös itsellesi, mutta tämän maan päättäjät eivät sitä tajua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhepäivähoidon palkkakuopan osa syynä on pitkälti se, etteivät kotona viihtyvät naiset uskalla ajaa etuaan! Eräskin ph sanoi minulle, että hän tekisi tätä vaikka työstä ei maksettaisi yhtikäs mitään! Siinäpä se, jos vähään tyytyy, vähän saa.

   Kaikki perhepäivähoitajat eivät myöskään itse arvosta työtään, siksi sitä on päättäjienkin vaikeaa arvostaa. Lehdissä ihmetellään lasten hoitopaikkojen puutetta ja sitä kun nuoret eivät lähde tälle alalle. Jos ammattikunta vähättelee itse omaa palkantarvettaan ja ammattiminäänsä, eipä se paljon uusia tulijoita houkuttele.

   Vaikka onhan tässä työssä omat etunsakin etenkin, jos viihtyy lasten kanssa arjen keskellä. Päiväunien aikana ehtii esimerkiksi harrastaa ja hoitaa pyykkivuoren ; ).

   Poista
 2. Ihanat juhlat!

  Ja mitä tähän perhepäivähoitojuttuun tulee, niin se on selvä epäkohta tässä ammatissa. Ei oikein suosi perheellistä hoitajaa tämä homma. Ja miten uskomattomalta tuntuisi pistää oikeasti omat lapset hoitoon, että voisi ottaa vieraita lapsia hoitoon... Mutta pienestä palkasta huolimatta tämä työ on ihanaa! Ja itsessään palkitsevaa. Onneksi.

  Työn iloa palkkaepäkohdasta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaikka palkka on pieni, ei se ole lasten eikä heidän perheidensä vika. Pyrkikäämme siis itsekukin lasten kanssa työskentelevä parhaaseemme! Jokainen lapsi ja hänen kasvunsa isoksi ihmiseksi on ainutkertainen kokemus!

   Poista
 3. Samaa olen pohtinut! Hienot juhlat järjestit! Annoin blogissani sinulle tunnustuksen hienoista ideoista!

  VastaaPoista
 4. Huh, onpa tosiaan iso epäkohta, varsinkin kun tiedän että perhepäivähoitaja ei ole mikään huippupalkattu työ muutenkaan. Todellista sortoa! Tsemppiä päiviin kuitenkin ja onnea päivänsankarille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos onnitteluista! T: Loviisa 3v.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!