keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Puuvillaa ja tuunaustaMinulla on ollut monen monta kesää suosikkivaatteenani ohuesta henkäyksen kevyestä puuvillasta valmistettu Filippa K: n paita. Se oli ihana sujauttaa päälle niin koleina kesäiltoina kuin paahteessa. Se lämmitti juuri oikean verran ja toisaalta suojasi kuumina päivinä polttavalta auringolta.


Eräänä päivänä tapahtui kuitenkin jotain pöyristyttävää ja rakas-paitani repesi. Ei tietenkään saumasta, sehän olisi ollut helppo korjata, vaan viitisen senttiä sauman vierestä! En raaskinut heittää aarrettani roskiin, vaan laskostin sen tuunattavien vaatteiden pinoon. (Aika iso pino muuten!)
Paidassa oli paljon kivaa kangasta, josta olisi voinut tuunata vaikka mitä asusteita, mutta kun kirjastovisiitilläni silmiini osui kirja...

... "Ompele kaunista lapselle". Tiesin heti mitä paidasta tehdä. Paita sai maistaa saksia. Se pilkkoitui kangaspaloiksi ja työstyi muutamalla uudella raglanhihaisen yöpaidan  kaavalla ja ompeleella sekä kuminauhalla 3 vuotiaalle tyttärelleni kesäpaidaksi tai yöpaidaksi, miten vain, neiti itse päättäköön.


Nauttikoon nyt jälkikasvu tästä ihanuudesta.  Kun pääsin tuunausompelun makuun, työstin samalla yhdestä minulle liian pienestä puuvillapaidasta samaiselle tyttärelle kesäyömekon.  (Olisi ihana ollut ottaa nämä kuvat kesällä pihalla paitulit tyttären yllä, mutta nykyisessä lumimyräkässä edes pihalle ei tee mieli juuri katsoakaan. Tylsä henkarikuva siis, sorry!)

Tämä paita oli Elloksen mallistoa. Päätyi meille kirpparilta eurolla, mutta olikin hutiostos, koska oli minun makuuni malliltaan liian lyhyt. Minulle tulee harvoin näitä virheostoja, mutta jos niitä tulee, niin aina niistä jotain keksin tuunattavaksi.


Taas muutama saksien suhaisu, uusi sauma ja kumpparia. Ja se on sinä! Koko 38 pienentyi 100 senttiseksi. Silmissä jo aukeaa kuulas kesäilta ja pienet paljaan varpaat kipittämässä tässä yökkärissä mökkimme hirsiaittaan nukkumaan. Kesä, kesä, tule jo!


Löysin Ikeasta lihapullasyöntireissulla puuvillapensaan oksan. Olin asiasta ihan tärinässä! Muistan aina kuinka materiaaliopin luokassamme oli vastaava oksa. Haaveilin aina, että jospa joskus saisin omiin materiaaliopin kokoelmiini samanlaisen. Melkein 15 -vuotta siihen haaveeseen meni, mutta täyttyipä kuitenkin ; ). Silkkiperhosen kokongia vielä etsiskelen....

Lasten lasten talvikarnevaalit ovat Lahdessa täydessä käynnissä. Niistä lisää kenties jossain postauksessa. Me kävimme lasten kanssa katsomassa eilen Teatteri Eurooppa Neljän Paavo Piraatin musikaalisen merirosvoseikkailun (Mahtava!) ja tänään Nukketeatteri Mitiman Talvi-aiheisen nukketeatterin (Kaunis!). Luvassa on lapsille vielä vaikka mitä lastenkulttuurinkentältä. Vilskettä riittää...2 kommenttia:

  1. Voi miten suloiset kesämekot! Ja erinomaiset tuunaukset, hienoa kankaan uudelleen käyttöä! Usein naisten paidoissa on jos jonkinlaista muotolaskosta tiellä vaikeuttamassa vaatteen muuntamista lapselle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näistä tuli tosi kauniisti istuvia vaatteita meidän "pikku-mamsellille". Harmi vain , etteivät ne pääse oikeuksiinsa noissa tylsissä henkarikuvissa.

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!