perjantai 18. tammikuuta 2013

Linnanneitojen ja prinssien päähineitä


Tänään meillä juhlitaan lasten talvisia linnanneito-synttäreitä. Tosin aika pienimuotoisesti, kun toinen sankareista oli eilisen päivän kovassa kuumeessa ja on vieläkin toipilas. Laitan kuvia juhlista seuraavaan postaukseen, mutta tässä esimakua juhlien asusteista.

Työstin lapsille sanomalehdestä, piirrustuspaperista ja kultahilekankaasta päähineet juhliin. Toisiinsa liimatut sanomalehdet ja piirrustuspaperi toimivat päähineiden kovikkeina, kun muutakaan koviketta ei kaapista löytynyt. Ompelin kankaat  kiinni kovikkeiden reunoihin, jotta joskus kankaat voi ratkoa poiskin, johonkin uuteen projektiin, jos on tarvis. Kierrätystä näes ; )


Poikien kruunujen ja tyttöjen linnanneitohattujen haituloiden kangas on leikattu viimekeväisten Kultaa ja kimallusta -kekkerien pöytäliinasta. Se oli ostettu Wexleriltä Lahdesta. Valkoisen kultakimallekankaan ostin ihan näitä juhlia varten Alestalolta Lahdesta. "Turkisreunus" linnanneitopäähineissä on vanhasta Luhdan Story kaulaliinasta.

 
Talvinen linnanneitoteema näkyy näissä juhlissa juhlavassa kattauksessa, olohuoneen sisustuksessa, lasten roolivaatetuksessa sekä juhlaleikkien aiheissa.


Linnanneitopäähineiden kangasta jäi yli pari pientä palaa. Ompelin niistä yhdelle Maileg pupulle (M-koko) talvimekon, hartiahuivin, kaulaliinan, tossut ja rukkaset.

Tästä tuli tälläinen extra-synttärilahja ihan vahingossa ; )

Ihanaa syntymäpäivää rakkaat tyttösemme!


3 kommenttia:

  1. Hieno, hyvä idea tuo paperille ompeleminen. Ja tuo Maileg-pupun talviasu on loistava! Karvatöppöset lämmittävät pupua, ihana, kun jaksat aina teemat synttäreille keksiä ja ommella, valmistella asusteet juhlaa varten. - siskosi

    VastaaPoista
  2. Joo, näistä tuli ihan kivoja. Ja lapset tykkäsi kovasti! Että loppujen lopuksi aika pienellä jutulla saa kuninkaallisen-fiiliksen viritetyksi : )

    VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!