maanantai 14. tammikuuta 2013

Nukkekoti


Meidän nuorimmainen on pian kolmivuotias. "Vähän iso tyttö jo" omasta mielestäänkin. Monet kysyvät onko oloni haikea kun ei ole enää taaperoa kotona. Ei ole haikea olo, ei pätkääkään. Vauva- ja taapero- ja imetysvaiheita on tässä perheessä eletty jo ihan tarpeeksi. Nyt eteenpäin. Lapset ovat onneksi mahtavia tyyppejä ihan joka iässä!

Tässä postauksessa esittelen teille tyttären 3-v synttärilahjaksi tuunaamani nukketalon.


Nukketalon ostin joulun alla Hong Kong- tavaratalosta 16 €:lla. Talo oli jykevää vaneria, mutta jo ostohetkellä minua tökki talon väritys ja seinät, joihin oli kuvattu huoneen esineistöä. Viime päivät olenkin piiloitellut sitä varastossa ja tuunannut sitä lapsilta salaa mieleisekseni.


....Maalia, liimaa ja tapettinäytteitä.... Ja pian koko komeus olikin valmis.Synttäripäivän aamuyöllä kannan nukkekodin olkkariin sille varatulle paikalle ja laitan sinne Maileg hiirulaisperheen kalusteineen. Tyttö saa sitten itse keksiä ketkä talossa asustavat kulloinkin. Mutta nyt ensiksi hiirulaiset saavat mellastaa siellä vapaasti. Tapetoidut seinät ja lattiat antavat talolle paljon enemmän variaatiomahdollisuuksia kuin alkuperäinen valmiksi ajateltu talo.


Talosta löytyy vaikkapa: kylpyhuone,

 tv-huone,
ruokailuhuone,


toimistohuone,


makkari,

ja lastenhuone.

Mutta mikään ei estä taloon muuttamasta vaikka....


Kuninkaallista perhettäkään. Niin kiva siitä tuli ; )

(Kaikki Mailegien kalusteet ovat kirppiksiltä, kuten koko alimmassa kuvassa esiintyvä Playmobil maailma. Ainostaan oranssit mailegien tuolit olen työstänyt itse. Ne on esitelty täällä aijemmin http://neulanhaltija.blogspot.fi/2011/10/maileg-hiirulaisten-uudet.html )

Tervetuloa mukaan uudet  kirjautuneet lukijat! Toivottavasti viihdytte seurassani.


4 kommenttia:

 1. Kiva tuli, sankari tykkää ja ihastuu varmasti. Aina kivempi, kun oma kädenjälki näkyy eikä ole niin "kaupan tavaraa". Tunnearvoltaankin tulee siitä ihan erilainen, kun joku on nähnyt vaivaa. Luulen, että asukkaat vaihtuvat talossa säännöllisin väliajoin leikkien myötä:) Iloista tulevaa synttäripäivää ja luovia, hauskoja leikkejä uudella kodilla.
  -Kiia, Heidi ja Peetu

  VastaaPoista
 2. Oi mikä herkku!!! Minäkin tykkäisin :D Paljon kätevämpi käyttää nyt, kun remontoit sen! Upea lahja!

  VastaaPoista
 3. Sankari ja koko muukin pesue tykkäsi kyllä kovasti uudesta lelusta! Ja itsellekin se on ihan mukavaa katseltavaa!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!