lauantai 26. tammikuuta 2013

Piirroksesta kännypussiksi


Edellisen postauksen piirrosten innoittamana pojalle omasta piirroksestaan työstetty kännypussi.


Piirros jäljennettiin kaavapaperille ikkunaa vasten. Kuva asetettiin oikeaan paikkaan kankaalle.


Ommeltiin piirrosääriviivoja myöten kuva kankaalle koneparsinnalla. Eli syöttäjän hampaat laskettiin pois ja koneparsintajalka asetettiin paininjalaksi. Yhden kuvan ääriviivoja kiertävän suoraompeleen jälkeen paperi revitään kuvan päältä pois.


Ompeleet vahvistetaan kahteen kolmeen kertaan suorin koneparsintaompelein. Kun kuva on valmis, leikataan tuote ja ommellaan se.
Aika kiva tuli. Napsasin ulkoiluhousuista repeytyneen nepparilenkin vielä kiinni vuoritetun kännypussin reunaan avaimia tai vyölenkkiä varten. Poika tykkäsi kovasti!

9 kommenttia:

 1. Minäkin olisin tykännyt :)
  Kivoja ideoita blogi pullollaan, tulen toistekin!

  VastaaPoista
 2. Mukava idea ja hyvä lopputulos:)

  VastaaPoista
 3. ompa tosi kiva idea..miulla olis mehtäpirtin kirpparilla raanuketeita kaupan..käyhän kurki jos vaikka kiinnostuisit..tinkiäkkin saa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoja lankoja kyllä. Nyt yritän tyhjätä omia varastojani (ja päätäni) kaikesta materiaalista, jota sinne on kertynyt, joten en tällähetkellä innostu vielä täyttämään tyhjentyneitä hyllyjäni materiaalilla, jolle ei heti ole käyttöä. Mutta jos langat jäävät sinulle pyörimään, niin eihän sitä tiedä mitä minun keväällä tekee mieli tehdä... Ties vaikka jotain raanulangoista ; )

   Poista
 4. Mainion näköinen kuva ja houkutteleva tekniikka.

  VastaaPoista
 5. Ompa hieno, käykö tuollainen koneparsinta jalka kaikkiin ompelukoneisiin? En ole törmännyt ennen moiseen :>

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihan tolkuttomasti näin monesta palautteesta! Tämä koneparsinta on yksi suurista käsityörakkauksistani (tilkkutyön ja huovutuksen rinnalla). Se on kuin piirtämistä tai maalaamista ompelukoneen kera.

  Koneparsintajalkoja on saatavilla lähes jokaiseen ompelukoneeseen. Vanhoissa koneissa se on vakiovarusteena, uusissa lisävarusteena. Hinnat pyörivät muutamasta kympistä sataseen konetyypistä riippuen. Oman ompelukoneen ohjekirja kertoo, onko omalla koneella mahdollista työstää koneparsintaa. Kun klikkaa tuolta sivuvalikosta kohdan koneparsinta, näkee tekniikan mahdollisuuksista enemmän.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!