sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Nuppupeittotalkoissa


Osallistuin tänään Patoseudun toimintakeskuksessa Nuppupeittotalkoisiin. Talkoolaiset kokoontuvat joka sunnuntai klo 10-16. Meillä oli todella mukavaa ja toivonkin nyt tässä ihan yleisesti, että mahdollisimman moni innostuisi talkoistamme. Ryhmään voi ilmottautua Lahden seudun ompeluelämää FB:n kautta tai sitten ilmaantumalla paikalle sunnuntaisin. Talkoissa ei tarvitse olla mukana joka sunnuntai, jo yhdenkin kerran osallistumisella on suuri vaikutus. Tilkkutöiden tekijänäkään ei tarvitse olla konkari, yhdessä toinen toista auttaen edetään. Kankaat saa peittoihin Kangaskauppa WEXLERin Nuppupeitto -lahjoitusten kautta, joten omia ei tarvitse käyttää, jollei halua. Nuppupeittotalkoita koordinoi NeaNoa -bloggari. Tervetuloa mukaan!
Minä tuhosin talkoissa omia kangassilppujani pikkupeittoihin, niitä kun riittää ja riittää ; ). Nuppupeittojen blokeiksi valitsin eläinaiheita. Tekniikkana käytin ns. miniatyyritilkkutyötekniikkaa (paper piecing technique). Mallineet eläimiin kopioin suoraan Margaret Rolfen kirjasta A Quilter´s Ark - more than 50 designs for foundation piecing. Ihana kirja omasta tilkkutyökirjastostani. Tästä kirjasta ja tällä tekniikalla olen toteuttanut myös aijemin täällä ja täälläkin esitellyt tilkkutäkit.
Tämän tekniikan idea on työstää pienen pienistä tilkuista tilkkupintaa kokoamalla tilkut kaavapaperin päälle ommellen. Kaavapaperi poistetaan repimällä blokin valmistuttua.Nurjapuoli näyttää aika sekamelskalta, mutta oikeapuoli taidokkaalta tilkkutyöltä.


Keskityin tänään tilkkupinnan tuottamiseen ja näiden eläinhahmojen ompeluun, sillä minulla ei ollut vanua mukana ja projektiin lahjoitettu fleese oli peittojeni väliin liian tummaa sävyltään. Tikkaan nämä joku toinen kerta vapaalla koneparsinnalla ja postaan ne sitten tänne valmiina uudemman kerran. 


Tervetuloa rohkeasti ompeluporukkaamme mukaan!!!!
Jokainen valmistunut peitto on tärkeä pienen elämän lämmittäjäksi ja kolkon keskolan iloiseksi väriläiskäksi!!!

Nuppupeitto-ohjeistuksen löydät TÄÄLTÄ!

7 kommenttia:

 1. ihan sika hienoja nuo peitot. felfiili ehdoton suosikki heti bandan ja norsun jälkeen :D eli en siis kuitenkaan osannu päättää sitä yhtä suosikkia :D

  VastaaPoista
 2. kiitos neuvoista, olet niin taitava! Tänään harjoittelinkin jo tuota tekniikkaa pienen sydänblokin verran, mielettömän kivaa! Jos vaikka patalapun saisi siitä aikaiseksi...;D

  VastaaPoista
 3. Kyllä nuppusten kelpaa, kun saa ihanan eläinkuvion tuolla hankalalla tekniikalla toteutettuna. Aivan ihania peittoja.

  VastaaPoista
 4. Olet niin taitava - ei voi muuta sanoa! upeita!

  VastaaPoista
 5. Suloisia, herttaisia, ihastuttavia. Kaunis ajatus on antaa omastaan tarvitsevalle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, kiitos! On niin upea tunne kun saa käyttää osaamistaan toisten iloksi ja hyödyksi. Siksihän tämä blogikin aikoinaan sai alkunsa. Kun sydän pulppuaa opettamisen iloa, on sitä ihan pakko tirskua sinne ja tänne.

  Ja tästä Nuppupeittoprokkiksesta... Olen tosi iloinen kun saan valmistaa ja antaa pikkupeittojani niitä tarvitseville. Se palkitsee todella, vaikka en yhtään keskosvauvaa itse tunnekaan.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!