keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Vihaiset linnut tulevat






























En pidä juurikaan linnuista. Enkä lainkaan Angry Birds -lintujen hypetyksestä. Olen kiertänyt kaikki Vihaisiin Lintuihin liittyvät "rojut" aina kaukaa.
... Sitten esikoisemme sai uuden kännykän, johon tuli Angry Birds -peli ja lapset tutustuivat kyseiseen peliin. Nyt toinen poikamme halusi Änkkäri-synttärit. No, eihän siinä auta kun äidin joustaa ja taipua pallolintujen maailmaan. Huomenna meillä sitten juhlitaan Angry Birds -teemasynttäreitä aamukympiltä alkaen...


Haluan yhä edelleen välttää kauppojen Angry Birds tavaratulvaa, joten työstimme lintuja & possuja lasten kanssa itse. Lapset innostuivat asiasta, eikä kukaan edes vihjannut, että mennään kauppaan ostamaan jotain teemaan liittyvää. Pitivät kai itsestään selvänä, että meidän äiti tekee aina kaiken itse ; ).





Tuumasta toimeen... Ja pian lapset piirsivät posket punaisina lintuja ja possuja. Päätettiin työstää aaltopahvirenkaista ritsa-keilapeli ja koristella juhlamukit Kuningaspossun -kuvin. Minun mielestä näistä tuli ihan huippuja: paljon reteempiä kuin kaupan valmisjutut. Ritsa löydettiin eiliseltä metsäretkeltämme. 


Lasten askarrellessa minäkin halusin tehdä jotain Änkkäri-juttuja ihan itse. Minun käsissäni syntyi nämä kakkutikkarit. Valkoisista linnuista tuli kyllä ihan Aku Ankan näköisiä, eikä muutkaan niin yksi yhteen ole, mutta haitanneeko tuo mitään. Alla ohje näihin kakkutikkareihin. Olen tehnyt kakkutikkareita ennenkin vahan eri ohjeella kylläkin. Niiden ohje löytyy täältä.

Angry Birds kakkutikkarit Neulanhaltijan tapaan:

(30 tikkaria)

3 kananmunaa
180 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
180 g leivontamargariinia
180 g vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kevytkermaa

Leivo näistä voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan kakkupohja. Paista 35 min 180 C. 










Murra jäähtynyt kakkupohja muruiksi kulhoon ja lisää joukkoon vielä













100 g raastettua valkosuklaata
4 rkl lakkahilloa










Muotoile massasta pieniä palloja ja työnnä niihin tikut. Laita pallot kovettumaan vähintään tunniksi jääkaappiin.














Päällystä tikkarit värjätyllä sokerimasalla Angry Birds -hahmojen tyyliin.

Nautitaan hyvässä seurassa.










10 kommenttia:

  1. Ihanat nuo koululaisen ompelemat kintaat, hienot ja kiva idea, kun on käyttöäkkin. Varmasti lapselle rakkaat, kun on ne itse tehnyt. Kivoja kevätkuvia, kiva, kun viet lapset luontoon. Lintusynttärit ovat varmasti mieleiset, juhlahumua odottaen: Heidi

    VastaaPoista
  2. Tällasiin lintuihin minäkin voisin mieltyä! Muuten kyllä en ole niihin kovinkaan ihastunut... Hauskoja synttäreitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nämä olivat söpöjä ja aidolla ilolla työstettyjä.

      Poista
  3. Noi on NIIN hauskat nuo kakkutikkarit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tikkarit olivat lasten maun mukaisia. Ja saivat paljon myös hymyjä osakseen. Itse olisin kaivanut niihin hieman voimakkaampaa makua ... vaikka rommiesanssia... Nammmm...

      Poista
  4. Ihania synttärivalmisteluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään juhlien suunnittelusta ja juhlien järjestämisestä, mutta inhoan aikuisten juhlia, joissa pitää olla fiininä ja tälläytyä.

      Poista
  5. Olettepa onnistuneet juhlien valmisteluissa! Tosi kivat kuvioinnit mukeissa ja kakkutikkarit ovat kivoja, näyttää aika suuritöisiltä mutta mitäpä äiti ei tekisi lastensa iloksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa kakkutikkarit eivät olleet kovinkaan työläitä valmistaa!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!