maanantai 18. maaliskuuta 2013

Pääsiäisaskartelupäivä


Meillä vietettiin tänään naapurin perhepäivähoitoryhmän kanssa organisoimiani pääsiäisaskartelutalkoita. Harmikseni olin itse päivässä mukana Panadol Hotin voimalla. Sain taas lahjakkaasti saalistettua itselleni jonkin flunssapöpön.Ensiksi työstimme läjäpäin pääsiäiskortteja. Olin leikannut pienemmille munat maitotölkkikartongista jo valmiiksi. Isommat saivat leikata soikionsa itse, jos halusivat.

Kortteihin kierrätettiin maitotölkkien lisäksi vanhoja tapettijämiä. Kortit koristeltiin Trion Tigerin kuvioteipeillä. Helppoa, nopeaa ja mielestäni varsin tyylikästäkin.Korttiaskartelujen jälkeen tehtiin pääsiäisyllätyslaatikot. Näissäkin hyödynsimme maitotölkkejä ja tapettirullien loppuja ja WEXLERin sponsoroimia pitsejä. Ohessa ohjeistus:

Laatikon sisällekin oli tietysti saatava heti joku yllätys.
Mieheni ja nuorimmaisemme työstivät jokaiselle askartelijalle omat suklaamuffinit. Meidän perheessä pääsiäsien perinteisiä yllätyksiä eli suklaisia yllätysmunia saa syödä vasta pääsiäisenä.


Kiva päivä! Vaikka heti askartelujen jälkeen nukahdinkin sohvalle pää "lyijyä" täynnä. Nyt tsemppasin itseni tänne postaamaan, vaikka kohta varmaan kaadunkin nuorimmaisen viereen vällyjen alle. Mieheni mielestä on ihan älytöntä huolehtia blogista sairaanakin, mutta kun minusta tämä postailu on niin kivaa..... Oiskohan tämä jo tämän kevään viimeinen flunssa-aalto?!
5 kommenttia:

 1. On kyl ihania! Ja mitkä muffinit! - Heidi

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita kierrätysjuttuja!!!! Olet kyllä todella kekselijäs!

  VastaaPoista
 3. Kivoja askarteluideoita!
  Haluaisin tehdä olohuoneen seinälle jonkinlaisen risuryijyn. Miten ryijy kannattaisi valmistaa ja koivuista vai pajuista? En ole pajutöitä koskaan kokeillut ja ne kiehtoo kyllä. Haluaisin olohuoneeseen siis luonnollisen, rouhean, mutta pehmeän ja luonnonvärisen "taulun tai ryijyn tai jotain" :) Kiinnostaisiko ideoida?

  VastaaPoista
 4. Kaunis kiitos kommenteista kaikille! Ja kiitos Kesätuulialle haasteesta! Muistan kummitätini joskus kutoneen kangaspuilla ryijyn heinistä. Se oli upea ja komisti heidän seinällään ainakin 10 vuotta! Heinät kudottiin hieman limittäin ja lomittain toisiinsa nähden, jolloin pinta oli ryijymäinen. Pajuista voi myös kutoa samoin kuin koivunrisuistakin. Koivuista saa rosoisemman pinnan, pajusta taas tasaisemman. Pajua voi myös kutoa kissojen kanssa. Kun kissa kuivuu oksaan, se pysyy siinä ihan hirmuisen kauan. Pitänee katsoa , jos ehtisin tehdä näytteet tänne joku päivä, kun saan ensin kaikki keskeneräiset projektit työstettyä.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!