sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Puput laukussa

Yritän virittäytyä pikkuhiljaa lähestyvään pääsiäiseen ja kevääseen. Tänään kevään lähestymiseen uskominen alkoi kyllä jo olla helppoa, niin upeasti kevätaurinko helli meitä säteillään ainakin täällä Salpausselän maisemissa.


Esikoiseni vietti vuosia sitten muutamia päiviä päiväkodissa, samalla kun äiti opiskeli opettajuuden saloja. Päiväkotipäivinä hän kantoi uskollisesti mukanaan tätä äidin ompelemaa pupu-laukkua. Pupu-laukkuun pakakattiin aina varavaatteiden ohella unipupu "Unkkari" ja äidin huivi.

Nyt löysin tämän pupu-laukun "lapsuusajan muistoja"-laatikosta varastostamme, kun täydensin laatikkoa muutamalla uudemmalla muistolla. Totesin heti, että tämä laukkuhan sopii mitä mainioimmin pääsiästunnelman herättäjäksi. Alankin keräämään siihen nyt samantien kaikkea sälää ja ideaa, jota olen lasten pääsiäsaskarteluja varten jemmannut.


Pupu-laukku on toteutettu tilkkutyönä kierrätyskankaista. Laukun molemmilla puolilla on tilkuista ommeltu pupu. Pupujen design  ja laukun tikkaukset on omaa käsialaani. Poikapupun puoli on tikattu kaikkien yksityiskohtineen ompelukoneella.


Tyttöpupun puoli taasen on ommeltu ompelukoneella tilkkupinnaksi, mutta tikattu käsin. Laukkua oli näin ollen hyvä käyttää myös opetusmateriaalina tilkkutyökursseillani. Kaksi pupua yhdellä iskulla siis ; ).
Tikkauksissa toistuu sama teema laukun molemmin puolin.
Tässä esimerkki pupjen jaloista. Oikeassa kuvassa tikkaukset on tehty käsin, vasemmassa ompelukoneella. Kiva laukku yhä ja ilokseni se on kestänyt designiltaan aikahyvin vuosia. Tai ainakin minusta se näyttää siltä kun voisi olla työstetty ihan eilettäin.Ensimmäisiä silmuja odotellessa, oikein mukavaa kevättalvea jokaikiselle lukijalle! Hienoa, että kirjautuneita lukijoitakin on jo 80. Kiitos mitä kaunein mielenkiinnostanne tekemisiämme kohtaan!

Minä näin muuten eilen ensimmäiset pajunkissat tuolla lähiryteikössä, jipii!

5 kommenttia:

 1. Ihana Muistojen Pupukassi! Antoisaa kevättä ja pupuista Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. ihanan hyväntuulisia kasseja. eihän noista voi kuin tulla iloiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Pupukassi on aivan ihana pääsiäispupukassi, tosi hieno ja ihana muisto lapsille.

  VastaaPoista
 4. Hih, vähänkö söpö!

  VastaaPoista
 5. Kiav, että tämä naiivi-kassi on saanut teidät iloiseksi!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!