tiistai 14. helmikuuta 2012

Lasten ystävänpäiväkekkerit


Lasten toiveesta ikuistan tämänpäivän ystävänpäiväkekkereiden tunnelmia tänne blogiin teidän kaikkein ihailtaviksi ; )


Lasten rakentama ystävien maja, jossa kikatettiin ja höpötettiin höpöjuttuja sekä leikittiin keiju&picnic -leikkejä. Majassa hyödynnettiin keijusynttärien köynöstä ja Neulanhaltijan sunnuntaina kirpparilta ostamaa vauvansängyn prinsessakatosta. Katos oli tarkoitus purkaa ja jatkotyöstää tyllistä "balleriinahamosia", mutta lapset ihastuivat hörhöön niin, että kaipa se säilyy vielä leikeissä rekvisiittana jonkin aikaa.


Kaikki lapset saivat omat pienet ystävänpäiväkortit, joissa kussakin oli tallennettuna yksi Neulanhaltijan lapsuuden kiiltokuva. Lisäksi lapset saivat kangastilkuistakin työstetyt lahjat, jotka tallentuvat tänne seuraavassa päivityksessä.

Kuvan hienon ruusu-kynttilän Neulanhaltija sai hoitolapsilta.


Ja samoin tämän upean kukka-asetelman, jonka mukaan koko ystävänpäiväkekkerikattaus päätettiin lasten kanssa rakentaa.Kattausastioiksi valikoitui GreenGaten kukka-aiheiset melamiinilautaset ja pahvimukit (Sisutus Fanny, Lahti). Pahvimukit osottautuivat sen verran laadukkaiksi, että nuukana perheenemäntänä Neulanhaltija tiskasi ne, jotta ne palvelevat vielä tulevissa kesäkekkereissäkin...


Ja lasten kanssa työstyi myös herkullistakin herkullisemmat sydänleivokset...Leivosten väliin laitettiin mustikkarahkaa ja päälle vaniljalla maustettua vaaleanpunaista kermavaahtoa... ja suklaa raastetta...


Tarjotin sai asusteekseen Tilda-kankaasta repäistyn rusetin...Ja Tilda-kangastilkuista työstyi vielä muutama pikkusydänkin kekkeripöydän koristeeksi.

.. Ja kyllä meillä kaikilla ystävyksillä oli taas näilläkin kekkereillä niin mukavaa....


5 kommenttia:

 1. Voi kun herttaiset juhlat!
  On tosi tärkeää ja hienoa ku sä jaksat väkertää lasten kanssa kaikkee kaunista. Lapset tulee muistamaan ton läpi elämän.
  Kauneus tekee meille kaikille hyvää, niin lapsille ja aikuisillekin!
  Ihanaa ystävänpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kauneuden viljelemiseen kovin kummoisia vaadita, tämäkin kattaus syntyi yhden aamupäivän ideoinnin tuloksena. Pöytäliinaksi pääsi serkkuni rotan puremasta unikko-pussilakanasta työstetty liina ja muutamasta kangastilkusta syntyi loppu rekvisiitta.

   Omakin päivä saa ihan uutta puhtia kun työstää yhdessä lasten kanssa jotain heille mieluista, olipa kyse kattauksesta, leipomisesta, käsitöistä tai vaikka lautapelin pelaamisesta tai legojen rakentelusta...

   Poista
 2. ...oi jospa oisin saanut olla mukana! :)

  VastaaPoista
 3. Mieleni tekisi maistaa noita leivoksia, nam nam...ihanaa, kun annat lasten rakentaa kotiisi majoja ja tarvikkeita löytyy. Luovuus kunniaan! Kauniilta näyttivät kekkerinne näin ruudun takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni aikuisen täytyy aina aika-ajoin muistella oman lapsuutensa huippuhetkiä ja antaa lastensa kokea samaa. Minulle huippuhetkiä olivat sokeriset herkutteluhetket toisen mummolani puutarhassa ja erinäisten majojen, kauppojen sekä kahviloiden kyhääminen toisessa mummolassa serkkutytön ja enon kanssa. Yksi ihanimpia lapsuusmuistoja oli myös se, että toisessa mummolassa sai kävellä kengät jalassa sisällä, kun siellä ei nipotettu lattiaroskien ja muun siisteyden kanssa. Näitä muistoja haluan myös antaa lapsilleni ja hoitolapsilleni. Ja ainakin minun paras luovuusvireeni syntyy huolettomuudesta ja siitä että saa tekemisillään toisen onnelliseksi!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!