torstai 23. helmikuuta 2012

Tuunattuja valmisvaatteita osa 2... Ja lisää valmisvaateiden tuunausideoita...


Tällä kertaa vuorossa oli vanha Marimekon college-trikoo mekko, joka oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Mekko oli kuitenkin vielä täysin ehjä & tahraton ja takana olevat nepparit olivat kuin uudet. Joten siitä saisi pienellä fiksauksella oikein oivan koti- ja kerhomekon.


Ihaa-Aasin kuvalla varustettu mekon pikkutasku oli hyvin kulunut ja teki mekosta nuhjuisen oloisen.


Tasku oli siis muodistettava! Nips ja naps...


... Tasku veks ja uusi Tilda-kangastasku tilalle. Mutta hmmmm... Tämä mekkohan näyttää vielä hieman tylsältä...


Laitetaampa taskuun rusetti. Tulee sitten vähän Pikku-Myymaisempi....


Rusetti työstetään näin: 1) Otetaan neliön mallinen kangaspala.


2) Ommellaan kaksi ommelta kuvan osoittamalla tavalla.


3) Ommellaan kappaleen päätyihin ompeleet kuvan osoittamalla tavalla.


4) Käännetään työ siitä keskelle jääneestä kolosta oikea puoli päällepäin.


5) Merkataan vaikka nuppineulalla tms palasen keskikohta.


6) Ja ommellaan siihen rypytyslangat eli piston pituus 6, leveys 0.


7) Kiristetään rypytyslangat ja solmitan ne useaan solmuun.


Ommellaan rusetti taskuun käsin pienin pistoin.


Neulanhaltija ompeli vielä nappivarastoistaan palttoonapin rusetin päälle.Ja tässä sitten koko komeus. No, ihan perusmekkohan tämä yhä on, mutta näyttää nyt raikkaalta ja tyttäremme garderobin oloiselta. Aikaa tähän tuunaukseen kului lasten kanssa höpöttäessä vajaa tunti ja olen ihan satavarma, että tälläinen tuunaus onnistuu "tumpeloimmaltakin" ompelijalta. Ja lupaan myös, että ihan pikkuistenkin ompelujuttujen jälkeen tulee tosi hyvä mieli ; )

Hyvää mieltä myös tulevaan viikonloppuun! Ja mukavia hiihtolomatunnelmia kaikille hiihtolomalaisille! Ottakaa pyrypäiville jokin pieni käsityö käteen ja koko perheen yhteinen lautapeli eteen, niin perhe-elämä hymyilee!2 kommenttia:

 1. Kyllä pienellä fiksauksella saa tosi söpöjä juttuja aikaiseksi! Jaksaisipa ihmiset tuunata näin vaatteitaan ja tekstiileitään, niin jätevuoret pienenisivät!

  Kiva, että rohkaiset kierrättämään!!!

  T: Kierrättäjä-äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätys ja ekologinen ajattelu on ollut omassa perheessäni ja suvussani aina hyvin arvostettua. Se onkin siirtynyt minuun varmaan jo geeneissä. Olen hyvin tiedostava kuluttaja kaiken kaikkiaan.

   Olen myös sitä mieltä, että kierrätys ja tuunaus on parhaimmillaan silloin, kun uudelleen työstetty tuote palvelee hyvin uutta tarkoitustaan. En usko turhakkeisiin, siis niihin tuotteisiin, jotka tehdään vailla visiota tuotteen todellisesta käyttötarkoituksesta. Taide on asia erikseen, mutta kierätystaide vain taiteen vuoksi ilman sanomaa, on sekin hmmm.. hieman askarruttavaa.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!