perjantai 17. helmikuuta 2012

Risat sukat säärystimiksi ja ranteenlämmittimiksi


Neulanhaltija lapsineen rakastaa polvisukkia. Ne pysyvät hyvin jalassa ja lämmittävät pohjetta ihanasti. Sukkia löytyy sukkalaatikoista jos millä kuosilla. Pohjistaan puhkikuluneet  yksiväriset sukat päätyvät autontallin putsausriepulaatikkoon ja kuviolliset "näistä voisi vielä tuunata jotain" -laatikkoon.


Muutama päivä sitten UusiLahti -lehden toimittaja tuli tutustumaan Neulanhaltijan arkeen ja tehdäkseen pienen jutun Neulanhaltija-blogista lehteen. Toimittaja heitti juttua tehdessään haasteen, että keksi pikaisesti lapsille ja aikuisille joku käsityöidea, jonka olisi nopea ja sopisi vaikka hiihtolomamatkalaisen puuhasteluksi. 

Sattumalta muutamat polvisukat olivat taas kuluneet puhki ja siitä lähti ajatus työstää polvisukista säärystimiä tai ranteenlämmittimiä.


Rikkinäinen terä vain pois, nips ja naps.. muutama pisto, joilla leikattu reuna huoliteltiin purkautumattomaksi ja kiinni. 


Pikku säärystimet tulivat nopeasti valmiiksi, mutta jotain ne vielä kaipasivat...


Kaapista löytyi läjä lahjoiksi saatuja paperisia lahjapusseja, joissa oli kauniit kädensijanauhat. Nips, ja naps...


..nauhat rusetiksi...


.. ja rusetit kiinni säärystimiin....


Ja hoitotyttäremme, joka on pieni balleriina iski niihin heti silmänsä ja testasi ne heti klassisen baletin pyörähdyksissä... Miten etuoikeutettua onkaan saada katsella työn lomassa pienten tyttösten siroja tanssiaskeleita...


Samanlainen rusettikoriste siirtyi myös pojan sukista työstettyihin ranteenlämmittimiin... Tämä rusetti on kierrätetty joulukukka-asetelmasta.Ranteenlämmittimet ovat muuten todella ihastuttavat lämmöntuojat, joilla on nopea tuunata trikoopaita tms. aivan uudenlaiseksi! Suosittelen kokeilemaan!


Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!


Tässä vielä kuva lehtileikkeestä, jossa Neulanhaltijan käsissä juuri valmistuneet ranteenlämmittimet ilman rusetteja. Koko lehtileike löytyy Uusi Lahti -lehdestä la 18.2.2012 s.14. Lehtileikkeen aihe oli Käsitöistä iloa lapsiperheen arkeen. Laittaisin sen tänne kaikkien luettavaksi, mutta siitä ei saanut näin pienenä kuvana mitään selvää. Voin kyllä kirjoittaa jutun tänne vaikka seuraavassa postauksessa, jos lukijat sitä haluavat. Jutussa aukeaa Neulanhaltija-blogin "syvin" olemus hieman laajemmin kuin näissä postauksissa.

Kuvassa Neulanhaltijan 2 poikaa. Isommalla suu niin täynnä Jaffa-keksejä, että meinaa posket ihan räjähtää ; )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!