tiistai 21. helmikuuta 2012

Motoristien metsäretki -synttärikemutVaikka flunssa on imenyt Neulanhaltijan voimia, piti tottakai, hoitolapselle järkätä tänään 3-vuotis kekkerit. Kerranhan sitä kolme vuotta täyttää ja siirtyy "isojen" poikien kastiin!

Teemaksi näille kekkereille valikoitui moottoriajoneuvot ja metsän eläimet. Poika kun on niin kovasti kaiken tiellä liikkuvan & pärisevän perään ja pojan perheen tekemää viime kesän Korkeasaaren reissua muistellaan lähes päivittäin.


Neulanhaltijan  kaapista löytyi kirpparilta bongattu iloinen 70-luvun tyynyliinakangas, josta ajatus kekkerikattaukseen lähti. Tyynyliinasta oli jo leikattu paloja Peppi Pitkätossun Huvikummun pihalle (esitelty täällä syksyllä 2011), joten pala oli valmiiksi "omituisen" mallinen.Pohjaan applikoitiin vain kiemurainen tie ja teemaan sopiva pöytäliina olikin sitten siinä.Muutama omien poikien Playmobil motskari tielle ja Playmobil eläin kuusien alle ja rekvisiitta onkin valmis.
Kaikki kuvien Playmobilet +  pari jättilaatikkoa muita Playmobil hahmoja on kaahittu kotiin vuosien varrella pilkkahintaan kirppareilta ympäri Suomen. Siivouspäivisin sitten "juhlitaan", kun koko Neulanhaltijan perhe keräilee pikkusälää laatikoihin ; )


Kattauksen astioiksi valikoitui "erämaahenkeen" Sarviksen klassikkoja, Kantrillia ja Pitopöytää.


Sankarin toiveesta herkuiksi aseteltiin nalle-karkkeja, suolatikkuja, popcornia ja autokakku.


Perinteistä täytekakkua en flunssani takia jaksanut leipoa ja värkätä, niinpä pyöräytin tälläisen valkoisen jäätelöauton tielle päristelemään. ....Ja ei kun Prynnn prynnn..... juhlat käyntiin!!! Hyvien päikkärien jälkeen jaksaakin juhlia ja herkutella oikein urakalla...


Luovat lapset keksivät kattaukseen vielä popcorn -lumivyörynkin... Joten ajankohtaisissa teemoissa liikuttiin...

Mukavaa laskiastiistaita teille kaikille! Syökää paljon laskiaispullia ja laskekaa pitkiä pellavia ensi kesälle!!!


Meillä näillä herkuteltiin tänään jo kukonlaulun aikaan...

(Lautanen Arabian Platinakorva ja pikkupitsiliina & pellavaliina Lahden antiikkimarkkinoilta.)

''''''''''''''''''''''''''''''

Neulanahaltija blogi täytti muuten tänään ruhtinaaliset 6 kk. Kiitos teille lukijoille, että olette lisääntyneet niin roimasti ;o). Tänään lukuklikkauksia oli jo lähes 11 000! Kiitos, kiitos, kiitos!!!! Pysykäähän saitilla vastakin!

5 kommenttia:

 1. Pöytäliina teineen oli tosi hauska idea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, idea oli omasta mielestänikin hauska! Omat poikani eivät ole koskaan olleet kiinnostuneita moottoriajoneuvoista ja kaikki niihin liittyvä on ollut meillä ihan tuntematonta aluetta. Nyt hoitolapsen myötä omatkin ovat kiinnostuneet vähän ajoneuvoistaan, mutta tämä liina vasta räjäytti pankin :o). Eipä ollut ennen tullut mieleeni tehdä lapsille tietä! Lahjaksi saatu "automatto" meillä joskus oli, mutta se ei inspiroinut kuviosekamelskallaan lapsia lainkaan. Tämä tieliina sensijaan antoi luovuudelle tilaa.

   Poista
 2. Aivan mahtis tie ja koristelu, tosi herkku! Ja kattaus saa 70-luvun lapsen nostalgiaan!

  VastaaPoista
 3. Ihana väläys kuin omasta lapsuudesta! Kaikki nuo värit ja Playmobilet. Saimme niitä Keski-Euroopassa asuvilta tuttaviltamme lahjoina... Kyllä kaverit oli kateellisia! Osa leluista on nyt omilla lapsilla leikeissä, osa surukseni kadonnut jonnekin vuosien aikana.

  T: Äiti Tampereelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsitte kekkeriemme tunnelmasta! Myös sankari itse oli kuulemma ollut kovasti otettu pirskeistään. Monesti hyvin pienilläkin asioilla ja huomiolla voi saada lapsen tuntemaan itsensä ajatuksineen ja luonteineen erityiseksi ja tärkeäksi! Monesti vain tuntuu, että aikuiset yrittävät joko liikaa tarjotessaan lapselle suurella rahalla ostettuja ikimuistoisia juhlia / hetkiä, tai sitten lyödään ihan läskiksi ja ajatellaan, että ei se lapsi mitään tästä päivästä isona kuitenkaan muista. Mutta juuri tämä päivä, olipa kyse synttäreistä tai ihan perusarjesta, on lapselle se erityinen ainutlaatuinen päivä!!! Jokaikinen päivä rakentaa kivijalkaa lapsen tulevalle elämälle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!