keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Brio kangaspuiden loimien laittaminenTässä postauksessa käyn kuvallisesti läpi Brion pikkukangaspuiden loimien laiton. Sama tekniikkahan se kyllä peruspalttinasidoksella on kaikissa kangaspuissa. Näissä  Pikkupuissa loimien luonti on onneksi isoja kangaspuita huomattavasti nopeampi juttu.

Kun äiti vetreytti loimituksen kanssa aivonystyröitään, lapset treenasivat aivojaan Logiikkapeleillä. Voi, että lapset on taitavia, itsellä meni muutamien logiikkatehtävien ratkaisemiseen paljon heitä kauemmin aikaa.  Ihanaa ajanvietettä, kertakaikkiaan!

(Meidän pelimme ovat peräsin Leikkien-kaupasta Lahden kauppakeskus Valosta , http://www.leikkien.fi/)


Brion kangaspuiden loimen laittaminen Neulanhaltijan tapaan

Määritä kudonnan haluttu leveys. Kudonta kutistuu aina jonkin verran leveyssuunnassaan, joten tee työstä hieman toivottua leveämpi.

Leikkaa kalastajalangasta tai muusta vahvasta puuvillalangasta haluttu määrä pätkiä loimiksi. Itse leikkasin 32 kpl 150 cm pitkää lankaa. Meillä on tarkoitus kutoa loimeen useita pikkuisia nukenmattoja, mutta jos haluat vain esimerkiksi yhden 80 cm kaitaliinan, lisää silloin loimien pituuteen (80 cm) vielä työstövaraa 20 cm (= 100 cm loimi). Loimilankojen on oltava melko täsmällisesti samanpituisia!!!

Pujota loimilangat yksitellen keskeltä aloittaen sekä punaiseen pirtaan (vuoroin reijästä, vuoroin pitkulasta raosta) että puiseen luhaan.


Solmi pujotellut loimilangat varpapuuhun tukevalla solmulla pareittain. Varpapuu on tuo kynännäköinen tikku tuossa kuvan alalaidassa. Solminnassa on huomioitava, että varpapuu on tasaisesti kiinni kangaspuiden kangastukissa pitkillä lankarenkailla. Loimilankojen tulee sijoittua lankarenkaisiin nähden tasaisesti. Eli yksi lankarengas molempiin loimen reunoihin, yksi loimen keskelle.


 Näin.


Nyt tarvitaan apuria!

Apuri ottaa käsiinsä kangaspuiden toisella puolella vielä kiinnittämättä olevat loimilangat. Hän pitää loimia kireällä käsissään.

Loimien ollessa kireällä kieputa kangastukkia pikkuhiljaa niin että loimet kiertyvät tukin ympärille tasaisesti levittyen. Loimienpitäjä huolenti, ettei loimet mene hänen puolellaan solmuun tai limittäin ja lomittain vaan kulkevat rivissä kuin armeijan alokkaat ikään : ).


Kun loimet ovat tiukasti tukilla solmitaan loimien toinenkin pää tukevin solmuin varvalle.


Lopuksi loimet vielä kieputetaan tiukasti tuolle pirran puolen tukille. Minä tein nimittäin tämän vähän tälleen nurinkurisesti, mutta hyvät loimet tuli silti : )!


Ja nyt kangaspuiden loimi on valmis kudottavaksi.


Tältä sen pitäsi näyttää.


Kudonnan aloittamista varten leikataan pahvista tai kartongista 5 cm suikale, joka asetetaan jokatoisen loimen alle ja jokatoisen päälle. Tämän kartonkipalasen avulla loimiin jää pituutta kudonnan reunanpäättelysolmuja varten.


Ja eikun lapsukaiset rakkahaiset kutomaan!

Kutoessa ei sitten muita sääntöjä olekaan kuin että kääntää tuota päällä olevaa kampea ääriasentoonsa vuoroin toiselle ja vuoroin toiselle puolelle, jotta loimilangat nousevat vuoroin ylös ja alas. Kudetta vaihtaessa pieni aloitus- ja lopetuspätkä (n. 4 cm) kännetään kaksin kerroin vuoroin molemmissa kuteen reunoissa. Eli jos vaikka ensin olisi valkoinen raita, käännetään valkoisen raidan päättelynä 4 cm kudetta kudoksen vasemmalle puolelle ja seuraavan esimekiksi sinisen raidan alkupään päättelyssä  4 cm kudonnan oikealle puolelle. Näin kudos pysyy suorana ja reunoista tulee vahvat.

Jos samaan loimeen kutoo useita mattoja, tulee mattojen väliin laittaa vaikkapa maitotölkistä leikattu sivu. Tällöin loimeen jää tarpeeksi mittaa molempien mattojen reunahapsujen solmintaan.

Seuraavassa postauksessa lasten mattotuotoksia. Ja kuvia kudonnasta.


65 kommenttia:

 1. Hyvä ohje, mutta olisi tarvittu aiemmin. Myin meidän Brio-kangaspuut muutama vuosi sitten kirpparilla, kun loimien teko tuntui niin hankalalta. Hienoa, että dokumentoit asian!

  VastaaPoista
 2. Sama vika minulla kuin Kvilttaajalla, kangaspuista luovuin kun loimien laitosta ei ollut tietoa. Olivat 30v säilyneet perheessä, mutta lähtö vain tuli n vuosi sitten. Hieno ohje!

  VastaaPoista
 3. Heh, minä sitten ostelen niitä kirpparilta ; )

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Nyt jään odottelemaan, mitä ihanaa kangaspuista valmistuu.

  VastaaPoista
 5. Voi jee, just olis kierrätyskeskuksessa ollu tuollaset ja mietin juuri, että en osta, kun en osaa loimien laittoa. Nythän ne on tietenki joku jo ostanut...

  VastaaPoista
 6. Sain käytetyt Toikan Leena-pöytäkangaspuut, mutta luistin loimen laitosta. Tilasin artesaaniopskelijoilta loimen laiton, puut ovat parhaillaan koululla työn alla. Loimen laitto + loimilangat tulivat muuten halvemmaksi kuin pelkkä valmiiksi luotu loimi alan liikkeessä. Milloin ehdin kutomaan, onkin jo toinen juttu...

  VastaaPoista
 7. Teit varsinaisen kulttuuriteon ohjeellasi. Viimevuotisessa Japanin Nihon tilkkutyökilpailussa sijoittui pienistä kangaspuilla kudotuista tilkuista tehty työ ja oli Ranskassa näytillä syyskuussa. Tilkkulehdessä 3/2012 pitäisi olla kuvia siitä, joten pienille kangaspuille ja loimien luomiselle voin povata kysyntää, kun lehti ilmestyy. Käsittelin viikonvaihteessa Eija E:n työstä ottamat kuvat lehteä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postaus tuli ihan todelliseen tarpeeseen! Jee, jee! Upeaa, että osaamisestani ja dokumentoinnista on jotain apua jollekin. Olen ollut niin kauan aikaa kaiken tietoni ja taitoni kanssa eksyksissä täällä kotona. Kylläpä voimaannutti!

   Minulla on itselläni muhinut myös todella usean vuoden ajan ajatus tilkkutyöstä, johon olen kutonut itse tilkut. Olen vain ollut jotenkin väsynyt koko "taidetilkkuiluun" ja "taidetekstiilien" tekoon, kun niitä on jo kaapit täynnä ja rahaa on niissä kiinni ihan liikaa. Näyttelyt kalliita ja myynti niissä melko pientä. Mutta koska toi mun Galleriakin kaipaisi päivitystä, voipi olla, että jotain sinnekin tässä vuoden mittaan syntyy näistä kudotuista jutusta.

   Tein itse myös yhden pikkutilkun pellavalangasta näillä kangaspuilla, siitä postaus ehkä syysloman jälkeen, sillä mun olisi tarkoitus ensin vähän työstää sitä lisää kirjomalla.

   Näitä ideoita olisi niin paljon, mutta aikaa niiden toteuteukselle tässä lapsikatrashässäkässä liian vähän.

   Poista
 8. Kiitos ohjeista! Tulevat varmasti monessa kodissa tarpeeseen.

  VastaaPoista
 9. Kiitos- olipa iloinen yllätys löytää lasten kangaspuiden loimituksen ohje!
  Olen vuosia sitten ostanut pienelle pojantyttärelle MICKI-kangaspuut,jotka ovat olleet kovassa käytössä. Aikaa myöten loimilanka on käytetty loppuun ja Mummeli otti kangaspuut haltuunsa luvaten hoitaa uuden loimituksen. Micky-kangaspuiden mukana olevasta ohjeesta puuttuu mielestäni osa,enkä ole saanut hommaa haltuun.
  Kiitos Neulanhaltijan,-valoa näkyvissä!Mahdanko vain saada Vaarin avustamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa! Blogini on täyttänyt tehtävänsä! Hienoa, kun postauksistani löytyy apua kädentaitojen perinnön siirtämiseen tuleville polville! Jipii!

   Poista
  2. Sain tänään roskikseen menossa olleet Brio-kangaspuut. Kotona sitten ihmettelin kuinka loimet aukeaa vuorotellen. Sitten löysin nämä ohjeet. Johan olen mielissäni, kiitos kovasti. T. Irma

   Poista
 10. Hei,
  Linkkasin sivusi blogiini, koska kaivattiin ohjeita Brio-kangaspuilla kutomiseen. Vaikka blogini on ranskankielinen hyvät havainnolliset kuvasi ovat avuksi.

  Toisaalta pitää löytää netistä vielä ranskankielistä kutomisohjetta.

  http://souvenirs.midiblogs.com/

  VastaaPoista
 11. Tuhannet kiitokset kuvallisista ohjeista! Vihdoinkin saadaan Brion kangaspuut käyttöön.

  VastaaPoista
 12. Tätä minäkin olen kaivannut! Nyt tarvitsee enää hakea kangaspuut vanhempien kätköistä ja saada langat paikoilleen ja ja ja... Ihanaa!

  VastaaPoista
 13. Mahtavaa, että tästä postauksesta on ollut iloa monelle! Nämä ovat bloggarin parhaita kiitoksia, kun huomaa tehneensä yhteistä hyvää käsityön saralla!

  VastaaPoista
 14. Kiitos, juuri kaipasin näitä ohjeita! Mukavan oloinen blogi.

  VastaaPoista
 15. Kiitos ohjeesta! Meilläkin kaivettiin kangaspuut esiin.

  VastaaPoista
 16. Ostin vuosia sitten kirpparilta Brio kangaspuut tyttären tytölleni.Nyt hänen olessa 8 vuotias halusi talvilomalla opetella kudontaa.Kangaspuissa oli lyhyt loimi valmiina joten jatkoin loimia.Loimilangat saa tehtyä hyvin kahden tuolin avulla, tuolin selkämykset halutun matkan päähän, itse tein parin metrin loimen että voi tehdä useampia töitä.Kieputin loimilankaa 19 kertaa tuolien väliin joten sain 38 loimi lankaa.Katkaisin vanhan loimen selkäpuun kohdalta ja solmin uuden loimen vanhaan ja vedin solmut pirran ja luhan läpi ja kiristin uuden loimen kangastukille ja lomitukille.Ja nukkekotiin alkoi tulla uusia mattoja, Itsekin innostuin kutomaan pieniä poppanaliinoja,Aurinkoista kevättä ja iloisia pääsiäis liinoja kutomaan.

  VastaaPoista
 17. tuhannet kiitokset ohjeista, jossain vintissä odottaa kangaspuut kutojaansa .kun sormet paranee niin pääsen lastenlasteni kanssa kutomaan. Jospa siinä oli jo lankoja että voin jatkaa..Kiitos hurjasti ohjeesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! On palkitsevaa kun saa olla avuksi teille lukijoille! Mukavia kudontahetkiä teille!

   Poista
 18. Voi ihanaa! Mulla on tuolla jemmassa kirpparilta löydetyt ilman ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Olen niin iloinen tästä postauksesta, koska saan harvasen päivä kuulla kuinka tätä loimitusta on käytetty avuksi sillä ja täällä. Ihanaa tuntea itsensä ja postauksensa tarpeellisiksi!

   Poista
 19. Kiitos tästä ohjeesta! Olin tämän lukenut aiemmin, ja niinpä uskalsin eilen ostaa kirpparilta brion kangaspuut, kun tiesin löytäväni nämä ohjeet täältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Onnittelut kirppislöydöstäsi ja iloa kudontaan!!!!!

   Poista
 20. Voi että! Taidan nyt heti vanhemmiltani käydä etsimässä 20 vuotta sitten viimeksi käytetyt kangaspuut ja opetella kutomaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!!!! Uusimmassa postauksessani on muuten taas kudonta-asiaa! http://neulanhaltija.blogspot.fi/2013/07/puutoita-ja-kudontakehyksia.html

   Poista
 21. Kiitos tästä ohjeesta. Löysin kirppikseltä Tytölleni joululahjaksi juuri tällaiset pikkupuut. Niissä oli lyhyt loimi ennestään, mutta varmaan se on pian kudottu ja uusien loimien laitto edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sain olla avuksi! Onnellisia kudontahetkiä teidän pikku-kutojalle! Hauskaa lukea, että muutkin ovat ajoissa liikkeellä joululahjojen kanssa. Näin minäkin teen: kun eteen tulee, hankitaan ja pistetään varastoon odottamaan : )

   Poista
 22. Vihdoinkin sain itsestäni irti etsiä ohjeet pienoiskangaspuille! Jostain kirpparilta tai alennusmyynnistä ne löysin 20-30 vuotta sitten ja aina ne ovat tuolla "kummitelleet". Ei ne kyllä ole Briot mutta ei haittaa! Täältä löysin tosi hyvät ohjeet ja nyt voin sitten laittaa "työmaan" valmiiksi pikku tyttärentyttärelleni! Ja täältähän löytyy vaikka mitä muutakin kivaa, KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Mä olen niin iloinne , että tällä postauksella sain sinutkin tarttumaab kangaspuihin. Iloa kankaan synnyttämiseen sinulle ja pikku tyttären tyttärellesi!

   Poista
 23. Ostin eilen huutokaupasta Brion kangaspuut ilman loimia, joten oli tosi iloinen yllätys, että heti löytyi näin hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet loimien luomiseen. Nyt pääsemme pojantyttären kanssa harjoittelemaan kutomista.

  VastaaPoista
 24. Hei ja kiitos ohjeesta!
  Aikuinen harrastelija Kati täällä.Kirpparilta (4e) ostetut kangaspuut täälläkin.Malli on Brioa yksinkertaisempi.Lieneekö joku matala mini pöytäkangaspuumalli.Kudon täällä puikoilla kutomisen sivutuotteena syntyvästä hukkavillasta kaitaliinaa pöydälle.Katselin juuri loimen pituutta ja loppumassa on.Nyt sain ohjeet,jotenka ei kun kalastuslankaa ostamaan.Hieno oli vinkki tuossa yllä kahden tuolin käyttämisestä loimilankojen tekoon.Eiköhän tämä tästä lutviinnu.Minusta nämä minikangaspuut kyllä sopivat ihan aikuisille.Omani tuottaa 30cm leveää kudosta ja sillä saa tosiaan tyynynpäälisiä,pöytäliinoja jne mitä nyt ikinä keksii.Koiralle ruokakupin alustaa...Käsityöterveisiä!

  VastaaPoista
 25. Kati vielä:Sen verran pitää lisätä.Brio ja Micky kutovat siis 15-18cm leveää.Itselläni siis kutomaleveys tällähetkellä 30cm.Loimilankoja on nyt 70kpl,mutta mahdollisuus luoda 90kpl.Ja lasten pöytäkangaspuut on.Sivut vaneria ja ulkonäöstä päätellen 60 luvulta.Olen kutonut näillä aikalailla,nimittäin entinen omistaja oli laittanut lointa valmiiksi aikamoisen metrimäärän.Jos tuommoisia tulee vastaan,niin ostakaa nimenomaan itsellenne.Todella hauskat ja helpot.Jämäkät kutoa.

  VastaaPoista
 26. Kaivoin kellarista noin 30 vuotta vanhat Briot ihan sillä ajatuksella, että kyllä google löytää loimitusohjeen. Nyt on loimet paikoillaan ja huomenna pojat saa alkaa paukuttamaan. Itse sain ko. kangaspuut varmaankin joululahjaksi silloin aikoinaan ja kudoin niissä olleet loimet loppuun. Ikinä en itse saanut loimia laitettua uudelleen ennen tätä iltaa. Puut oli lainassa muutaman vuoden äitini ystävällä, mutta sain ne muutama vuosi sitten takaisin. Varpapuut olivat kadonneet matkalle, mutta onneksi talosta löytyi kaksi sopivaa keppiä, jostka sai poikkastua sopivan pituisiksi. Sukkulat olen saanut takaisin jälkitoimituksena, mutta niiden sijainnista minulla ei ole harmainta aavistustakaan. Jotakin varmaan saan kehiteltyä siihenkin ongelmaan. Kiitoksia siis havainnollisesta ohjeesta, luvassa on kuulemma matto.

  VastaaPoista
 27. Se muovinen niisilevy puuttuu niistä, mitkä sain valmistujaislahjaksi ystävältä. En tiedä pätkääkään, miten korvaisin ne, tuntuu että kaiken oon jo yrittäny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko muovista niisipuuta tilata suoraan Brin tehtaalta?

   Poista
  2. Minullakin sama ongelma.Niisipuu on murentunut nuista minun parikymmentä vuotta vanhoista brion kangaspuista ihan murusiki,ja harmi kun en mittoja saa otettua vanhasta. Olisin itse korvannut sen jollain pahvisella tms. Brion tehtaaltakaan ei saa varaosia. Jos jollain olisi heittää mitat tai ohjeet miten tehdä tuo niisipuu niin olisin myös kiitollinen. :)

   Poista
  3. No voi harmi, jos varaosia ei saa. Niisipuu on kuitenkin elitärkeäosa kangaspuissa. Itse maksoin molemmista omista pikkuisista kangaspuistani kirpparilla muutaman euron. Joten toivon, että tekin löydätte uudet toimivat kangaspuut käytettyinä pikkurahalla ja pääsette pian kutomaan :)

   Poista
 28. Onko tuossa paketissa kuvaa kangaspuiden osista (ja nimiä osille)? Minulla ikivanhat kangaspuut muttei tietoa onko kaikki osat tallessa eikä ohjeita tietty enää missään. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkauksessa ei ole nimityksiä osille, mutta periaatteena on on, että kangaspuissa tulee olla kuvissani näkyvät osat.

   Poista
  2. ok, tuo punainen "keppi" mikä sinulla näkyy alimmassa kuvassa vas.puoleisten kangaspuiden päällä puuttuu eikä ole mitään haisua mikä se on tai mihin sitä käytetään. Voiko kangaspuita käyttää onnistuneesti ilman sitä? Kiitos tuhannesti, jos jaksat valaista tietämätöntä! :)

   Poista
 29. Ei huolta. Tuo viininpunainen pahvinen osa on eräänlainen sukkula. Sukkulalla heitetään kudetta työn oikealta puolelta vasemmalle ja vasemmalta oikealle. Sukkulaksi käy mikä vain, joko puinen sukkula tai pahvinen vaikka maitotölkistä leikattu sukkula. Joten ei mitään huolta. Tärkeintä on, että puissa on kuvassa 9 näkyvät osat. Että eikun kutomaan, mars :)

  VastaaPoista
 30. Kiitos tästä! Ostin kirpparilta "lapselleni" (ts. itselleni) brion puut. Niissä oli loimi valmiina, mutta jotenkin en saa tuota punaista osaa liu'uttamaan lankoja "toisin päin"(ekalla vedolla alhaalla olleet langat eivät nouse yläpuolelle, ompas hankala selittää). Vinkkejä tähän ongelmaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelu ostostasi! Se liu'utus kuten asian nimesit tapahtuu brion pikkukangaspuissa kääntämällä tuota ylimmässä kuvassa olevaa pystytappia vuoroin etu- vuoroin takapuolelle. Se tappi on ikään kuin kangaspuiden polkusin.

   Minä muuten ostin eilen myös taas yhdet Brion kangaspuut Kierrätyskeskuksesta varastooni. Laitan niistä postauksenkin tässä lähipäivinä.

   Poista
 31. Heippa! Kiitos hyvästä ohjeesta. En ole päässyt alkua pidemmälle... Voisitko vielä näyttää/kertoa, miten punainen reikälevy ripustetaan keskelle? Se oli irti ostaessani käytetyt kangaspuut, eikä postauksen kuvista ihan näy, miten sen pitää tulla... Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, tuon punaisen "reikälevyn" kiinnittäminen oikein onkin kinkkisempi juttu. Olisikohan lähelläsi kudontaasemaa tai kansalaisopiston kudontapiiriä? Sieltä löytyisi varmaan näppäriä naisia, jotka kiinnittävät punaisen levyn oikealle korkeudelle oikein solmuin kädenkäänteessä. Uskon, että tekisivät sen silkasta ilosta.

   Poista
 32. Moi
  Olen koittanut saada toimimaan meidän brio kangaspuita. Niissä on vanhat loimet, mutta ylhäällä oleva vipu ei käännä viriötä auki. Luulen vian olevan reunanyöreissä, jotka tulevat punaisesta muovilevystä ylävipuun eli miten nämä langat pitäisi oikeasti mennä? Kiitos mahdollisesta avusta jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä vika on juuri noissa naruissa kuten kuvailit. Koetappa kiristää ne kiereämmälle niin, etä kun viriön käännintappi on ylhäällä viriö on keskiasenossa. Jos puut eivät toimi sittenkään vielä, niin kipaise vaikka paikalliseen käsityökeskukseen/ kudonta-asemalle, niin olen varma, että siellä rouvat saavat puusi toimimaan käden käänteessä. Kudonnan iloa teille!

   Poista
 33. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos! :D

  http://chefosa2.blogspot.fi/2016/03/kankaankudontaa-lapsityovoimalla.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa nähdä kangaspuidesi uusi kukoistus! Mukavaa kevättä!!!!

   Poista
 34. Kiitos ohjeista:)! Ostin tänään kirpparilta (6E), saaja täyttää vasta 4, mutta ompahan hankittuna. Olin niin iloinen köydöstäni, toivottavasti käyttäjäkin:)

  VastaaPoista
 35. Onko sinulla Brion ohjelehtinen ja kuvat tallessa? Olisin niistä kiinnostunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, huomasinpa pikkuisen myöhään tämän kommenttisi. Mutta enpä olisi voinut tässä asiassa auttakaan. Minulla on viidet brion lasten kangaspuut, eikä yksissäkään ole ohjelehtistä mukana. Alkuperäiset Laatikot kylläkin.

   Poista
 36. Kiitos näistä! Löytyipä ohjeet läheltä. Hain juuri toiselta puolen Lahtea viitosella joululahjaksi lapselle brion lasten kangaspuut ja onasta viimeisestä loimenluomisesta isoihin puihin on sen verran aikaa että apu tuli todella tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Oon niin iloinen, että löysit tän postaukseni ja saat kangaspuut käyttöön. Itsekin joudun aina täältä tarkistamaan loimituksen, jos en pitkään aikaan loimia laitanpuihin. Mukavaa joulunodotusta sinulle!

   Poista
 37. Hei. Kiitos ohjeesta. Sain tänään kangaspuut ja into on kova päästä kokeilemaan. Hyvät ohjeet olet tehnyt. Kaikkea hyvää syksyysi 2020. Terveyttä !

  VastaaPoista
 38. Hei. Kiitos, kun olet tehnyt ohjeet. Ostin tänään kirpparilta 5 €:lla kangaspuut. Tulin kotiin :googletin loimien teon lastenkangaspuihin. Heti löytyi ja huomenna toteutan. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea juttu, että tästä postauksestani on.ollut iloa ja apua sinulle! Mielekästä puuhaa kudonnaisten parissa sinulle!

   Poista
 39. No täältähän löyty ohje tuolle pienelle kangaspuulle. Jipiiii! Olen sitä tuijotellut ja ihmetellyt, mutta nyt taidan tajuta kuinka se toimii. Mahtavaa!!! Nyt kun vielä onnistun siinä ihan oikeesti. Heh. Eiköhän!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!