keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Pikkupojan T-paidan syystuunaus


Sataa, sataa ropisee.... ja ihan joka ikinen päivä! Kaiken kukkuraksi meidän lapsia kiusaa keukoja raateleva syysflussa. Mutta yllätys, yllätys, sisäilystä huolimatta meillä on ollut ihan tosi rauhallista viimepäivät. Ihanaa! Viisi lasta ja kellon raksutuksenkin kuulee ajoittain, ah! Ollaan ehditty työstää vaikka mitä käsitöitä ja askarteluja, eikä sisäleikkejäkään ole tarvinnut tuon tuosta siivota kerhoilujen ja muiden kodin seinien ulkopuolella tapahtuvien aktiviteettien takia.Ensimmäisenä työnä aloimme tuunata ja ommella lapsille iloisia syysvaatteita: yhdelle pojalle paita ja kahdelle tytölle mekot. Vaatteita varten kaivettiin kangaslaarista kaikki minimini-kangastilkkuni, joista alettiin ideoida sadesyksyä piristäviä syksyisiä kuvioita. Kuviot istutettiin harmaaseen perus- T-paitaan ja lahjoituskankaista ommeltuihin jerseymekkoihin. Tässä ensimmäiseksi paidan tuunaus. Paitaan idea lähti pihalle pyrkivistä kotiloista ja valmiista epämääräisestä tilkkupinnasta...


... epämääräisestä tilkkupinnasta syntyi kotilon vartalo...


... ja pikkutilkuista kotilolle vauhtipyörät, selkäkotilo ja ilmassa leijuvia herkkulehtiä.


Kaikki tilkut aseteltiin kaksipuoleiselle liimaharsolle vieriviereen. Tätä liimaharsoa saa tilattua mm. Tilkkutexistä.


Harso silitetään kuumalla raudalla leivinpaperin läpi applikoitavien tilkkujen nurjalle puolelle. Tässä liimaharsossa on oma "leivinpaperi" pohjapuolella, jotta liima ei tartu silityslautaan.


Tilkut irroitetaan leivinpaperista.


Tilkkujen reunaan jää aina liimaharsoa. Se pitää leikata ehdottomattomasti pois ennen kuin tilkut silitetään kiinni oikeille paikoilleen applikoitavaan pintaan. Muuten silitysrauta likaantuu ja tilkun reunoille sulaa ruma liimakranssi.


Liimaharsolla kankaaseen liimatut tilkut on ommeltava vielä kiinni applikoitavaan tuotteeseen jos tuotteesta halutaan vesipestävä! Pelkkä liimaaminen ei siis riitä. Minä käytin applikoinnissa koneparsintatekniikkaa.


 Wiuuuuuhhhhhh... Sinne kiitää Satumetsän kotilo....


Ja kantajansa oli uudesta paidastaan tosi otettu! Satakoon vain, meillä on silti kivaa!!!

5 kommenttia:

 1. pikkutilkut löysivät taas paikkansa :) hieno tuli!

  VastaaPoista
 2. Oletpa taas tehnyt kivan tuunauksen. Pienen pojan paita on tosi söpö etanoineen ja herkkuineen. Ei pääse teidän lähelle mikään syksyn harmaus tuolla menolla.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Kyllä näkee että poika tykkää paidastaan! Jaksaisitko tehdä näitä tänne blokiin myyntiin? Muilläkain käsitöilläsi olisi varmaan kysyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin miettinyt toisinaan samaa asiaa tuosta tuotteden myynnistä. Niitä kun tulee koko ajan lisää ja esim ompelemiani vaatteita jää myös pieniksi tuon tuostakin, joten joku kirppisnurkkauskin voisi olla paikallaan. Katsotaan ja kuulostellaan. Mutta oli kyllä kiva kuulla, että joku voisi olla halukas ostamaan jotain tekemääni. Kiitos!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!