perjantai 19. lokakuuta 2012

Syysapplikaatioita ja mekkoja


Sain lahjoituksena viime keväänä Pirjo L:ltä pinon jersey- neulosta: sinistä, valkoista ja kahta eri harmaata. Päätin jo silloin, että näistä tehdään tytöille syysmekot, joihin applikoisin erivärisiä syksynlehtiä.


Lainasin kirjastosta Mekkotehdas-bloggareiden http://mekkotehdas.blogspot.fi/ ihanan MEKKOTEHDAS -kirjan, josta piirsin essumekon kaavat. Kangas oli sen verran tönkköä jo itsessään, että rimpsut ja römpsyt saivat tällä kertaa jäädä pois.


Tytöt valitsivat itse mekkokankaat, joihin minä liimasin Tilkkutexin Steam-A-Steam muovikalvon avulla puiden rungot harmaasta jersey-neuloksesta. Annoin tytöille minigrip-pussillisen mini-minitilkkujani, joista he valitsivat kauneimmat puunlehdiksi.

Minä leikkasin lehdet ja liimasin ne Steam-A-Stem kalvolla kiinni mekkoon. Koska mekoista haluttiin tietysti vesipestävät, ompelin lehdet vielä kiinni koneparsinalla.


Essumekko päärmätiin vinokantilla. Minulla oli suvulta lahjoituksena tulleita vinokantteja jonkin verran varastossa, mutta mikään niistä ei sopinut tuohon valkoiseen mekkoon. Niinpä kaivoin kaapistani pallistajan ja tein vinokantin itse. Alla ohjeistus vinokantin tekemiseen. Olen itse ostanut pallistajiani (niitä on vaikka minkä kokoisia tarjolla!) Tilkkutexistä, mutta myös muilta ompelutarvikemyyjiltä.


Leikataan kangas täysvinoon. Tässä tilkkutyöviivain ja -leikkuri ovat tosi hyviä apuvälineitä!


Tämä pallistajani kääntää 5 cm suikaletta.


Suikaleet ommeltiin pitkäksi nauhaksi ja saumanvarat silitettiin auki.


Pallistaja kääntää käsikäyttöisesti kaitaleen kanttinauhan muotoon. Silitysrauta vahvistaa taitteen.


Ommellaan vinonauha ensin nurjalle.


Ja sitten oikealle puolelle.Kas näin.

Ja niin ihanat tyttelit saivat mieluisat syysmekot, jotka näyttävät yhtä hyviltä niin sukisten kanssa kuin
villapuvunkin päällä ; ). Ja kumppareilla ja ilman ; ).

Meillä alkoi tänään syysloma. Retkeilemme perheen kanssa tässä lähiympäristössä. Pojat ovat varanneet jo koko perheen Monopoly-pelipäiviä yhden jos toisenkin. Ja lehtiäkin on pihalla niin, että nurmea enää hädintuskin alta näkyy. Kirjoittelen postauksia seuravan kerran syysloman jälkimainingeissa. Nyt pidän nimittäin myös läppärilomaa. Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ja Pirjo L:lle kiitos kankaista, Nina A:lle vinokanttina käytetystä Marimekon unikko-kankaasta ja Eevalle & äidilleni muista vinokanteista!!!! Vaikka joskus näissä minun lahjoitusmateriaalien postauksessa kestääkin tovi jos toinenkin, pyrin kyllä parhaani mukaan hyödyntämään kaiken lahjoituksina saamani materiaalin.

6 kommenttia:

 1. Voi kuinka upeita..ja tuo vinonauha pallistaja mikä lieneekin on mulle ihan uus tuttavuus, mutta ehottomasti hankinta listalla..

  VastaaPoista
 2. voi söpöläiset! Upea kuva tuo sateenvarjojen kanssa, kelpaisi vaikka Vogue Bambinoon!

  VastaaPoista
 3. Olet raikas uusi blogspot-tuttavuus minulle. Kaunista katsella, mukavaa lukea. Tulen varmasti toistekin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Tulipa minulle niistä hyvä mieli! Kiitos mitä kaunein!

  VastaaPoista
 5. Ihanat satupuut!

  Tuo vinonauhapallistaja on minullekin uusi (hyi häpeä, melkein ammattilainen), mutta näppärältä näyttää. Itse leikkelen vinonauhat (niin kuin kaiken muunkin) silmätuntumalta ja silitän vaan tasaiseksi ja taas silmätuntumalla ommellen kiinni.... en koskaan tullut ajatelleeksi että tähänkin olisi väline. Kiitos kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole mikään käsityötarvike-hifistelijä ja toimin itsekin pitkälti saksien, neulojen ja perusompelukoneen kanssa. Joskus kuitenkin eteeni osui tälläinen työväline ja olen todennut sen melkoisen näppäräksi. Ei ole mikään häpeä olla tietämättä kaikkia vipstaakeja, en minäkään tiedä puoliakaan esim markkinoilla olevista tilkkutyövälineistötä ja hyvin olen tilkkuiluissani pärjännyt : ).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!