lauantai 9. helmikuuta 2013

Ollaan enkeleitä toisillemme


Tulin juuri Lahden Mukkulan kirkolta. Olin siellä pitämässä yhteisvastuun hengessä Lasten Talvipäivän askartelupajaa "Ollaan enkeleitä toisillemme".


Työpajaani olin suunnitellut kierrätysmateriaaleista ja kankaista valmistettavia enkelinsiipikoristeita. Nämä lasten askartelemat enkelin siivet muistuttakon heitä ja heidän vanhempiaan hyvän elämän lähtökohdista; Olla enkeleitä toinen toisillemme.


Kankaat kaikille ilmaiseen työpajaani lahjoitti Kangaskauppa WEXLER ja maitotölkit joimme tyhjiksi lasten ja naapurin lasten kanssa. Lurps!


Kiitos kaikille pajaan osallistuneille! Teitä oli useita kymmeniä. Kiitos!

Pidän tässä samaisessa Mukkulan kirkon Mänty-kabinetissa oman taidetekstiilinäyttelyn: "Kuin enkelin kosketus" 18.2.2013-24.2.2013. Viikon mittainen kolmentoista taidetekstiilin näyttelyni on lahjani Mukkulan 20-vuotiaalle kirkolle. Näyttely on auki kirkon aukioloaikoina. Mahdollisuuksien mukaan voin toimia näyttelyssä oppaana. Ottakaa yhteyttä sähköpostiini: neulanhaltija@gmail.com.

*******************************************************************************


Taidetekstiilinäyttely "Kuin enkelin kosketus" on lahtelaisen muotoilija Satu Itäpään kuudes yksityisnäyttely.

Satu Itäpää (s.1974) on koulutukseltaan YAMK Muotoilija, vaatetus alan artesaani ja artenomi sekä vaatetusalan ammatillinen opettaja, mutta työuransa hän on tehnyt kädentaitojen opettajana kansalaisopistoissa ja peruskouluissa. Tällä hetkellä hän työskentelee yksityisenä perhepäivähoitajana, hoitaen samalla kolmea lastaan.


                      "En halua huutaa, en vuodattaa suuria tunteen virtoja.
Haluan kuiskata. Helliä aivan hiljaa, kuin tuulen henkäys.
Antaa hetken aikaa hiljaisuudelle,
 ja voimia uskoa
                      elämän hyvyyteen ja puhtauteen."


Näyttelyn tekstiilit ovat syntyneet vuosien 2000-2010 aikana. Tekstiilien suunnittelussa suurin innoittaja on ollut Suomen monisyinen luonto sen kaikkina neljänä vuodenaikana sekä hiljaiset yksinäiset hetket jolloin seinäkellon tikityksestä voi aistia kuiskeita elämän rajallisuudesta, pyhyydestä ja niistä pienistä onnenhetkistä joihin itse kunkin olisi hyvä pysähtyä nautiskelemaan. Tekstiilien materiaalit ovat pääosin luonnonkuituja: silkkiä, villaa, pellavaa ja puuvillaa. Tekstiilien yksityiskohdissa on käytetty tekijälle rakkaita tekniikoita, kuten ompelukoneella valmistettua pitsiä, huovutusta, vapaata konekirjontaa ja tilkkutyötekniikoita. Itäpään kiinnostus luonnonmateriaaleihin, sidoksiin ja pintastruktuureihin näkyy hänen teoksissaan.

Vuosina 2002-2013 Itäpäällä on ollut lukuisia kotimaisia yhteis- ja yksityisnäyttelyitä sekä kansainvälisiä näyttelyitä mm. useassa Amerikan osavaltiossa, Australiassa ja Japanissa sekä Euroopassa mm. Englannissa, Irlannissa, Ranskassa, Hollannissa, Unkarissa, Saksassa, Sveitsissä, Norjassa ja Ruotsissa.
Vuonna 2006 hänellä oli yksityisnäyttely Ranskassa, Sainte-Marie-Aux-Minessa.
Hänen taidetekstiilinsä ovat saavuttaneet useita finaalikilpailupaikkoja ja palkintoja kansainvälisissä taidetekstiilikilpailuissa. Hänen tekstiilejään on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Kuvia Itäpään taidetekstiilituotannosta on julkaistu myös monissa kotimaisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa.

Itäpäällä on oma verkossa toimiva tekstiiligalleria osoitteessa www.galleriasatuitapaa.blogspot.com.

6 kommenttia:

 1. Ihana idea nuo enkelin siivet. Olen ihan koukussa blogiisi :)

  VastaaPoista
 2. Loistava työpajaidea ja tärkeää yhteisvastuullista työtä lasten hyväksi. Paljon onnea näyttelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!!! Monesti se vain on niin, että kun antaa omastaan, saa itsekin paljon!

   Poista
 3. Ihastuttavia herkkiä tekstiilejä sinulla! Onnea tulevalle näyttelylle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavsti näyttelyvieraat malttavat pysähtyä ja antaa hiljaisuuden puhua.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!