perjantai 15. maaliskuuta 2013

Sokerileipurit


Meidän lapset rakastavat muovailua niin muovailuvahoilla kuin lumellakin. Eilen ilahdutin heitä syötävällä muovailuvahalla eli kaulintamassalla. Päätettiin ilahduttaa samalla myös koko Mukkulan kirkon avoimen päiväkerhon väkeä ja vietiin tuotoksemme koko kansan herkuiksi. Olipa palkitsevaa, kun lapset huomasivat kuinka pienellä teolla voi saada monta ihmistä onnelliseksi ja monta suuta makeaksi.

 
Leivontamassan sain ilmaiseksi Trion Sinooperista (kuten kaikki muutkin jotain ostavat asiakkaat). Perhosmuotit lapset ostivat Tv-mainoksen perusteella uuden Koristeelliset kakut -ohjelehtisen mukana. Lehti ei ollut kummoinen, mutta lasten mielestä se sisälsi ihan mahtavan hienoja leivoksia ja ohjeita niihin. Ja lehtisen kuvat olivat, ah, niin kauniita! Leivontamassaa saa Sinooperin ohella myös Karisman Iloinen keittiö -putiikista. "Massa on tosi maukasta tomusokeri-aromi-mössöä." Tämä kommentti tuli maistajilta, itse en ole massaa maistanut, koska olen ollut jo pari viikkoa sokeri/herkkupaastossa. (Hyvä minä!)Kerhosta meille muutti lasten askartelemia pikkutipusia. Piip, piip, piip...

Tipusten myötä oikein mukavaa viikonloppua kaikille!  Auringonpaistetta ja pisamia ; ). Ainakin Lahdessa on ihan mahtava kevättalvi-ilma!

4 kommenttia:

 1. tuo lehti oli kyllä hienoinen pettymys suorastaan. ainakin minulle joka siis ihan oikeesti leivon paljon. se hilejauhekkaan kun ei ollu syötäväksi!!! siis millanen kakunkoristelujauhe ei ole syötäväksi???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä hilejauhetta mekin ihmeteltiin! En takulla laittanut sitä perhosiin (kuten kuvasta näkyy!), kun käskettiin pyyhkiä pois ennen syömistä. Haloo?! Askarteluun päätyy tuollaiset hileet. Ja lehti oli kyllä melkoisen ohukainen. Perhosmuotit sen sijaan tulevat varmasti käyttöön useammankin kerran : ).

   Poista
 2. Minäkin tuon lehden ostin innoissani ja jouduin pienoisesti pettymään. Toisaalta nuo "kaupan päälliset" houkuttaa, joten eiköhän ainakin muutama numero tule hommattua ihan vain noiden vuoksi. Siinä vaiheessa sitten, kun muuttuu nuo lahjukset ihan arvottomiksi ja tyhmiksi on hyvä lopettaa lehden ostaminen. Nättejä kuvia niissä ainakin on, että eiköhän lehdet ennen pitkää jatkojalostukseen päädy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kuinka olin ihastuksesta sekaisin, kun löysin kielikurssillani Brightonissa (1900-luvun puolella) sikäläisestä supermarketusta kakkukirjan, jossa koristeet ja mitä moniulotteisemmat kakut olivat marsipaanista tai muista sokerimassoista muotoiltuja. Se oli vielä Suomessa ennen näkemätöntä ja ostin kirjan heti. Olen katsellut sitä useat vuodet, mutta jotenkin kuitenkin työstän aina perinteisempiä klassisia kakkuja.

   Nyt kun Suomessa on viimevuodet eletty kakkubuumia, olen vielä ihastuneempi ihan perinteisiin juttuihin. Lapset sen sijaan ovat kaikesta kakkumuotoilusta aivan innoissaan. Ja äitihän tietty yrittää elää hengessä mukana - ainakin välillä : ).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!