keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Latte-kotiMulla on nyt elämässä ihan selvästi joku taitekohta menossa. Muutama päivä sain raivonpuuskan itselleni ja tyhjäsin koko kodin väreistä. Tänään nakkasin joulusypressimmekin pihalle. Varasin taas kirpparilta pöydän (Cetori, Lahti), laitoin huonekaluja tori.fi -sivuille ja toivon nyt kovasti, että ihmiset  tyhjentäisivät nurkkamme. Talon tyhjentäminen turhasta tavarasta, joka ei anna omalle perheelle enää mitään iloa, on selkeä aasinsilta oman pääni tyhjentämiseen. Mitä ihmettä minä elämältä haluan...hoitolapset ovat meillä enää kesään ja sitten kääntyy minun ja perheeni elämässä uusi lehti. Millainen lehti, sitä kukaan ei osaa edes aavistaa...Samalla draivilla ostin Lahden Alestalolta uudet kankaat uusiin verhoihin ja kaivoin autotallista Muotoiluinstituutin opinnäytteenä (v.2009) työstämiäni tyynyprotoja sohvalle. Koti on nyt kuin Latte Kaffessa uisi: rauhallinen, ajatuksille tilaa jättävä ja silti käsityöläiskodin oloinen. Siis ihan totaalisen erilainen kuin aijempi sisustus, joka iloitteli sateenkaaren kaikilla väreillä.


Jos jotakuta kiinnostaa opinnäytteeni löytyy Theseus -tietokannasta
http://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/5375/Itapaa_Satu-Maarit.pdf?sequence=1 . työstin sen Vuorelmalle antaen heille ideoita sisustustyyny-käsityötarvikepakkauksista ja niiden uudenlaisista markkinointikanavista. Ei mikään maailman paras opinnäytetyö, mutta tulipahan tehtyä suurella sydämellä. Ihan kivoja tyynyjä ideoin, mutta idea-asteelle ne jäi. Laittelen näitä prototyynyjä, joita  reilut kymmen erilaista tänne blogiin pitkin kevättä. Kaikissa materiaalina pellavakangas, jota olen työstänyt Vuorelman toiveesta erilaisin kirjonta- tai tilkkutyömenetelmin moderniin kotiin sopiviksi. Mun mielestä niistä osasta tuli tosi kivoja. Harmi vain, etteivät niiden design kantanut omaa sohvaamme kauemmas.


16 kommenttia:

 1. aikas kiva uusi ulukoasu blogissasi..

  VastaaPoista
 2. Kivoja, tuo ylimmäinen jossa on palmikkoa on todella kaunis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palmikko olikin yksi Vuorelman ostamista malleista, mutta ainakaan minun tietooni ei ole tullut, että siitä olisi ikinä kuitenkaan käsityöpakkausta tehty.

   Poista
 3. Kauniita tyynyjä, kivoja kokeiluja, ei ihan tavallisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pyrinkin vähän epätavallisen, mutta pelkistetyn tyynysarjan työstämiseen. Toive oli työstää "ajattomat" tee-se-itse tyynypakkaukset minimalistiseen kotiin sellaiselle tekijälle, joka ei kovin paljon tee käsitöitä.

   Poista
 4. Joulun runsauden jälkeen on hyvä vähentää värejä. Tyynysi ovat hauskoja ja rauhallisia. Kivaa seurata blogiasi, kun koskaan ei voi arvata, mitä olet taas keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kommentti, tätä mun elämäkin on: Koskaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan!

   Poista
 5. Olet kyllä monitaituri. Kauniita harmonisia tyynyjä.

  Tyylisi vaihtuu aina lennossa, koskaan ei voi arvata lukijakaan minkä sivun lataat seuraavan kerran. Ihanan yllätyksellinen blogi! Jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mun tyyli: Olla vähän sitä ja tätä, aina sen mukaan mikä milloinkin on kivaa. Pakostakin se kantautuu myös tänne. Itse kovasti toivoisin, että voisin olla sellainen yhden tyylin nainen, mutta ei se taida onnistua. Opetuskentällä tämä tyylini oli hyvä, koska oppilaat saivat minulta monenlaista tietoa, josta poimivat itselleen sopivat jutut.

   Poista
 6. Oi, silmiini tarttui lause: hoitolapset ovat meillä enää kesään. Voi, kyllä tämän kaupungin perhepäivähoito menettää aivan loistavan hoitajan! Mutta aika aikaansa kutakin. Onnea, varjelusta ja paljon iloa siihen elämän uuteen kääntyvään lehteen! Jään jännityksellä odottamaan, mitä se lehti tuo tullessaan teidän perheelle!

  VastaaPoista
 7. Ihanan harmonisia tyynyjä. Palmikko-tyyny on kaunis, mutta viimeisin merirosvokin valloitti tämän sydämen! Onnea sen uuden lehden kääntämiseen, mitä ikinä tuokaan tullessaan :)

  VastaaPoista
 8. Nyt on varmaan jotain kaffe-latte voimia liikkeellä. Mä kaipaan ihan samaa tänne meidän kotiin, mun tekis mieli heivata sohvaa myöten kaikki värillinen pois ja vaaleaa kermaakahvia tilalle. Ja rojuja, ah... miten tästä kaikesta turhasta vois hankkiutua eroon...

  VastaaPoista
 9. Kauniita, tyylikkäitä, ajatuksille tilaa jättäviä tyynyjä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kannustuksesta! Itselleni jäi opinnäytteestä jotenkin karvas mieli ja tyynyihin en uskaltanut paljon vilkaistakaan aikapäiviin...

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!