tiistai 1. tammikuuta 2013

Joululahja: Lasten ompelukone ja silityslauta


Ja niin vaihtui vuosi 2013. Meidän perheessä vietimme vuoden vaihdetta Noro-viruksen kourissa. Puolet porukasta hytisee nytkin paráikaa sängyissään ämpärit vieressään. Oma olokaan ei ole kehuttava, joten käsityöjutut ja oma ompelukone saavat levätä vielä toistaiseksi varastossa.

Esittelen nyt muutamassa postauksessa teille saamiamme ihastuttavia joululahjoja. Koko perheen onneksi lahjoja meidän perheelle ei tullut tänävuonna järin paljon, mutta ne muutamat olivat sitäkin mieluisempia. Tavaraa kun tässä maailmassa piisaa, mutta kodin neliöt ovat ainakin meillä rajalliset.


Nuorimmaisemme oli toivonut joululahjaksi ompelukonetta, leluja ja herkkuja. Kaikkea tuli, kiitosta vain kaikille meille pakettikääreitä tehneille!


Ompelukoneen etsiminen vaatikin pikkuisen salapoliisin työtä, koska tuntien nuorimmaisemme luonteen, mikään hurseva -ei oikeasti ompeleva kone - ei olisi tullut kysymykseenkään. Löysin hienon lasten profesional ompelukoneen eräästä lelujen nettikaupasta, mutta koneen hinta oli kukkarollemme liian suuri. "Aikuisten" perusompelukoneita kun saisi samaan hintaan marketeilta. Enkä saanut innostettua kauppiastakaan mainosyhteistyöhön blogini kanssa.

Halpahalli pelasti kuitenkin pulmamme ja 17 €:lla löytyi heidän valikoimista tämä ihana ja turvallinen (mutta varsin kova ääninen!) ketjutikkikone, jonka mummu ystävänsä avustuksella tyttösellemme hankki.

Huomatkaa koneen turvakaukalo ompeluneulan ympärillä - loistavaa tyotekehittelyä!!!!Ketjutikkikone on tikin työstötavaltaan samanlainen kuin ensimmäiset ompelukoneet. Kone työstää kankaan päällispuolelle etupistoa ja nurjalle puolelle ketjutikkiä. Ketjutikki sitoo ompeleen, joten alalankaa ei tarvita. Tätä masiinaa on pakko lainata itsekin koristeompeluita varten!

Ensimmäisenä koneompelutyönään pian kolmevuotta täyttävä tyttönen ompeli "Kultakaivos"-nimiselle Labradorin noutaja -koiralleen petivaatteet kaurahiutalepakettipetiin mummun luota löytyneisistä kasari-luvun verkkapukukankaista. Voi, mikä riemu itsetehdystä tulikaan!


Minä työstin tyttären ompelukoneen kaveriksi lahjaksi saatuun Ikean silityslaudan raatoon tyttöselle oman silityslaudan. Päätin päällystää silityslaudan niin, että sitä voi käyttää ihan oikeastikin. (Näppärä esim tilkkutöitä tehdessä ompelukoneen vieressä pidettäväksi)
Laitoin silityslautaan eristeeksi pari kerrosta vanua ja sitten 3 vanhaa pellavaista keittiöpyyhettä, joihin oli ajan kanssa tullut reikiä.


Lopuksi koko komeus sai ylleen lahjaksi saadun Ikean puuvillapyyhkeen. Ja sitten vain silittämään! Puinen klassikko-silitysrauta löytyi Lahden Kontin kirpparilta eurolla.

Mukavaa uutta vuotta 2013 kaikille lukijoille ja tervetuloa joukkoon armaaseen kaikki uudet lukijat!!! Ja kiitos teille lukijoille, jotka olette kirjautuneet poikiemme Settipaja -blogin lukijoiksi.


10 kommenttia:

 1. Paranemisia sinne ja Hyvää alkavaa Vuotta 2013!

  VastaaPoista
 2. Meilläkin silitetään kovasti, on kovin mieluista hommaa omalla silitysraudalla ja laudalla. Ei muuta kuin ompeluiloa pikku ompelijan alulle serkuilta :)

  VastaaPoista
 3. Ihana lahja pienelle tytölle ja silityslautakin vielä. Mitähän kivaa sitä sitten syntyy ihan oikeista tilkkukankaistakin. Mukavaa vuodenalkua ompelijoille!

  VastaaPoista
 4. Viimoinenkin potilas parantunut! Jes! Ja totta tosiaan, ompelukone oli tyttärelle tosi mieluinen. Se kalliimpi professional lasten ompelukone olisi varmaan 100 kertaa parempi, mutta nyt talous ei antanut siihen vain myöten. Tälläkin pärjätään, kun on noita "oikeita aikuistenkin ompelukoneita" tässä taloudessa muutamia ; )

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava tuo ompelukone ja silityslauta. Arvostan. Omat tyttätrni jo kaikki kolme aikuisia, muuten ostaisin jokaiselle omansa.

  VastaaPoista
 6. Mieletön löytö - ja Halpahallista! Lasten ompelukoneita ei kyllä usein näe. Itse asiassa luulin että oikeasti ompelevat koneet olisivat jo nykyisten turvallisuussäädösten vuoksi mahdottomia, mutta tässä mallissahan neula-ongelma on ratkaistu aivan loistavalla tavalla. Hieno on myös pikku ompelijattaren ensi ompelus, onnea tekijälle!

  VastaaPoista
 7. Eksyinpä blogiisi sattumalta kun googlettelin lasten ompelukoneita. Meillä 2,5vuotias neitokainen on sellaista toivonut joululahjaksi. Mitenkäs teillä tuo halpahallin kone on vuoden ajan toiminut? Muutenkin käyttökokemuksia otetaan vastaan (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halpahallin kone on ok. Ommel tosin sitoutuu huonosti, jos neula on yhtään tylsistynyt, joten neulaa pitää vaihtaa alvariinsa. Meillä kone toimiikin lähinnä tyttären ommellessa kiemuroita tilkkuihin. Kun teemme kestävää työtä, siirrymme minun koneelleni. Tervetuloa blogini lukijaksi. Täällä on paljon lasten kanssa työstettäviä askarteluja ja käsitöitä.

   Poista
 8. Löysin tuollaisen samanlaisen koneen kirpparilta ja ilman ohjeita tietenkin, joten osaisitko sanoa miten lanka menee neulaan? Siitä suojakuvun läpi? Pitänee kanssa neula vaihtaa, mutta tuleva ompelija on vasta 1,8 v. Intoa varmaankin olis jo, mutta menee jemmaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lanka vaihdetaan suojakuvun läpi. Siinä on hyvä käyttää apuna vaikka ohuen ohutta rautalankalenkkiä (tiedätkö sellaista jota käytettään myös silmäneulan langan silmään laittamisessa). Mulla on ohjevihko, voin kopioida sen sen sulle jos haluat :). Laita viestiä neulanhaltija@gmail.com

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!