lauantai 29. joulukuuta 2012

Blig-blingiä uudenvuoden juhliinOlen viimepäivät syönyt, löhönnyt, herkutellut, leikkinyt, seurustellut, katsellut lasten leffoja ja nukkunut. Nyt olo on kuin mammutilla. Kaikessa laiskottelussani sain kuitenkin lyllerrettyä tähän koneelle kertomaan teille yhden kivan idean, johon voi hyödynnän joulukonvehtien kääreitä. Olkaas hyvät!

Taitetaan konvehtikääre puoliksi niin, että molemmat reunat kääntyvät kääreen keskelle. Kääreestä tulee näin kaksinkertainen.
Toistettaan käännökset taas keskelle niin, että kääreestä tulee nelinkertainen. Ja taitetaan vielä kääre puoliksi. Paina käärepötköön tiukat taitteet.
Taitetaan käärepötkön reunat keskelle ja sitten puoliksi.   
(Järkky, miltä sormeni näyttävät näissä postauksissa. Pitäisi vissiin rasvata käsiä vähän useammin näin pakkasilla, apua mitkä kuivat koppurat!)
Taitellut kääreet pujotellaan yksikkö yksiköltä toisiinsa......Ihan niin pitkälti kuin itse haluaa. Kahdesta kääreestä saa pikkusydämen, viidestä korun vaikka uudenvuoden juhliin. Jos innostuu hotkimaan suklaakonvehteja oikein urakalla, voi kääreistä taitella useita sahalaitapötkylöitä ja ommella ne käsin taitosten välistä toisiinsa kiinni vaikka bilelaukun muotoon ; ).

Mukavaa vuoden vaihdetta kaikille lukijoille ja onnenhetkiä vuodelle 2013! Palailen potausten pariin alkuvuodesta. Tiedossa on taas kaikkea pientä ja isompaa käsillä värkättyä. Halit!

5 kommenttia:

 1. Kiitos, meinaan tuota tavaraa on nyt saatavilla...

  VastaaPoista
 2. Heh, oikein rupesi hymyilyttämään, kun bongasin tämän postauksesi. Itse taittelin joulun aikaan ja sen jälkeen innosta hihkuen pötkylöitä juuri tuolla tekniikalla. Tavoitteenani on saada aikaan pieni pussukka, mutta siihen saattaa mennä toinen ja ehkä kolmaskin joulu, kun paperit loppuivat kesken. Tai sitten ensi jouluna täytyy ostaa tuplasti konvehteja :-D

  VastaaPoista
 3. Voiko ne myös liimata kiinni toisiinsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kääreitä tulee näihinaikoihin ; )

   Poista
  2. Siis nyt kone pomppii... Vastaukseni sulle oli, että liima ei kestä. Kokeilin pikaliimaakin, mutta ei toimi. Ompelu on parasta tapa. Se on nopeaa ja helppoa kun pujottelee taitosten välistä!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!