sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulu on ... Jeesus-lapsen syntymäjuhla


Tämän lastemme ja isäni kanssa rakentamamme jouluseimiasetelman myötä toivotan teille kaikille lukijoille rauhaisaa ja levollista joulunaikaa! 

"Heinillä härkien kaukalon,
nukkuu lapsi viaton.
Enkel´parven tie
kohta luokse vie.
Rakkautta suurinta katsomaan..."


Isäni valmisti tallin katajasta. Playmobil-hahmoista joulusetin työstivät poikani. Villahuovat seimen alle ja taakse valmistin minä tyttäreni avustuksella.
 

Uskokaa tai älkää, tämä tausta on lähes kokonaan pian kolmevuotiaan tytäreni suunnittelema. Olin ihan myyty, kun tyttö sinnikkäästi asetti villatupsuja merinovillalevylle, jota minä huopaneulalla neulasin. Hän halusi "maasta" eläväisen ja "taivaaseenkin" hän asetteli montaa ei sinisen ja turkoosin sävyä.
Työ huovutettiin perinteisesti Marseille-saippualla käsin ja rullaten ruokomaton sisällä.Näin pakkasilla (- 19 astetta) työ huopui ja vanuttui nopeasti. Välillä kaadoin työn päälle vedenkeittimestä kuumaa vettä ja välillä nakkasin työn pihalle pakkaseen, jossa se vanuttui kuin itsestään.


Tallin päällä olevan joulutähden olen huovuttanut styrox-aihion päälle.

Lisäkuvia jouluseimestämme löytyy poikien omasta blogista http://www.settipaja.blogspot.fi/ (Myös tuolla blogini sivupalkissa on ikkuna sinne.) Pojat olisivat kovin iloisia, jos edes muutamat teistä ennättäisivät kommentoida heidän blogiaan. Se on pikkupojille niin iso juttu.

Oikein ihanaa joulunaikaa teille kaikille blogieni lukijoille!!!


5 kommenttia:

 1. Hyvä Loviisa, taitavasti osasit nuo värit sommitella. Lapsen luovuus on ihailtavaa, miksi sinisen pitää näyttää siniseltä, miksei siihen voisi lisätä vihreääkin ja tehdä lumiukosta vaikka pinkin, ei kaiken tarvitse olla niin oikean näköistä ja mietittyä, hallittua..vaan antaa just lapsen lailla tunteen ja värien viedä. Ihailen tuota lapsen rajattomuutta värien suhteen ja mietin, koska se muuttuu sitten "aikuismaisen ankeaksi"? :) Kaunis työ!!!Ihana tunnelma ja kauniit sävyt, upea maisema. Mukavaa joulunaikaa ja luovia, hyviä kädentaidon ideoita ja onnistumisen iloa alkavalle vuodellenne! - Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädentaitojuttuja taisi tulla teillekin pikkupaketista. Luomisen iloa myös teidän pikkuneidille!

   Poista
 2. Rauhallista, rentouttavaa ja oikein tunnelmallista joulua koko teidän poppoolle! :)

  VastaaPoista
 3. Playmobil-seimi! Ihan järjettömän hieno!!!!!! Ihana yllätys törmätä tuollaiseen täällä - olipa hyvä että jätit viestin minun blogiini ja minä lähdin tänne vastavierailulle.

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!