keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Tuunattuja valmisvaatteita osa 1. ja kollaasejaFlunssa alkaa pikkuhiljaa hellittämään, mutta yskä on ihan järkyttävä. Pää ja kädet kuitenkin toimivat taas ihan normaalisti. Ihanaa! Niinpä jotain pientä oli taas kiva lasten kanssa väsätä. Tänään meillä tuunattiin valmisvaatteita ja tehtiin kollaaseja. Kaapista löytyi läjäpäin vaatteita, jotka kaipasivat jotain keväistä piristystä ja muodistusta. Lapset sen sijaan halusivat työstää saksilla ja liimapuikolla jotain kaunista lehtikeräykseen lähtevistä aikakausi- ja ilmaisjakelulehdistä.


Neulanhaltijan tytär sai mummiltaan lahjaksi kuvassa olevan pinkin T-paidan. Paita oli itsessäänkin kaunis, mutta koska kaapista löytyi jo kaksi muutakin pinkkiä t-paitaa, päätettiin tätä paitaa vähän tuunata yksilöllisemmäksi.


Lahden Mukkulassa sijaisevassa Tiimarin varastomyymälästä löytyi suloisia kangaskukkia ja perhosia, jotka päätettiin kiinnittää pienin käsinompelupistoin paidan pääntielle.


Muutaman minuutin ompelun jälkeen paita oli saanut ihan uuden iloisen ilmeen.


Seuraavissakin päivityksissä on vaatetuunauksia ja vaatekierrätystä. On tulossa rusettitaskumekkoa, jätskimekkoa, lohikärmehousuja ja yksi Risto Räppääjä ja Viileä Venla - leffan innoittama asustekokonaisuuskin. Tänään hoitolapsi toi myös yhden mekkonsa, josta pitäsisi synnyttää jonkinlainen kuningattaren juhla-asu, joten jännityksessä ollaan, että minkähänlaiselle kruuunupäälle mekko luodaan... Ihania haasteita, ah, pysyy taas mieli pirteänä pitkään!!!


Lopuksi vielä kuvia lasten 4-7v tänään askartelemista värikollaaseista.


Lehdistä kauniiden tai mielenkiintoisten kuvien leikkely kollaaseiksi on yksi Neulanhaltijan lasten lempipuuhia. 


Tänään lehtileikkelyn teemana oli siis jokin lapsen valitsema väri. Ihania kuvia, eikö vain! Jokaisessa kuvassa on ainakin kymmenkunta pikkukuvaa liimattu limittäin ja lomittain pohjakartongin päälle.

3 kommenttia:

 1. Täytynee kokeilla kollaaseja siskonlasten kanssa. Enpä olisi tätäkään askaretta itse hoksannut. Tosi näyttäviä!

  Mimmu

  VastaaPoista
 2. Juu, tosi kaunis tuo t-paidan pääntie ja mekkokin sai taas uuden ilmeen! Kiva!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että tykkäsitte. Joskus tosiaan ihan pienillä jutuilla saa ihan uutta ilmettä niin vaatteisiin kuin kodin tekstiileihinkin. Eikä pikku-ideat edes vaadi valtavia kädentaitoja. Neula ja lanka pysynee varmaan lähes kaikkien kädessä ; )

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!