tiistai 6. maaliskuuta 2012

Viileän Venlan tyyliin


Neulanhaltija on aivan höpsähtänyt suomalaisiin "kesäelokuviin" eli niihin elokuviin, joissa vietetään aurinkoisia kesäpäiviä maaseudun rauhassa tai kaupunkien puutalokortteleissa. Niskavuoret, tukkijätkät, Ansan ja Taunon nostalgiset mustavalkoiset ja uusimpina tulokkaina Nopolan siskosten kirjojen pohjalta työstetyt Kattilakosken perheen ja Räppääjien elämästä kertovat elokuvat saavat polvet notkumaan ja ideasuonen sykkimään.


Jokin aikaa sitten kävimme poikein kanssa katsomassa uusimman Risto Räppääjä ja viileä Venla -elokuvan. Tarina oli onnistunut kertomus ystävyydestä ja sen sietorajoista. Ja elokuvan puvustus... aahhhhhh! Yhtä iloista karkkivärileikkiä!

(Kuva on otettu elokuvan trailerista finnkino.fi!)


Koska Neulanhaltija on ollut koko lapsuutensa poikatyttö lyhyine hiuksineen ja 70 -luvun unisex-vaatteineen, on ihan pakko edes joskus hullutella ja tarjota omalle isoveljien seurassa kasvavalle tytölle karkkiväriunelmia. Niinpä heti elokuvan jälkeen suuntasin kirpparille ajatuksena tuunata tyttärelle elokuvan henkinen karkki-muffini-hörhöilyhame.

(Kuva on otettu elokuvan trailerista finnkino.fi!)


Lahden Lanttilan kirpputorilta löytyi 6 €:lla tälläinen VILAn satiiniklänninki. Puku oli likainen, mutta ehjä ja siinä oli ihana violetti tylli sisällä.  Lika lähti pois pesussa ja mekko sai maistaa saksia...


Kotoa omista varastoista löytyi tyyllille uskollisia Tilda-kankaita ja PeeKaan (linkki tuolla sivupalkissa) puuvillakankaita.


Mekon alaosa laitettiin odottamaan tulevia tuunausideoita ja itseasiassa tänään aloitimmekin hoitotyttären kanssa työstämään siitä kuningattaren asua. Pääsette katselemaan tätäkin tuunnausta kunhan mekko ensin valmistuu : ) Lasten kanssa työskennellessä ompelujuttujen parissa tunti päivässä on ihan maksimi, ettei lasten into katoa. Ja poikien äideille ja hoitajille tiedoksi, että ritarin/prinssin vaatekin tulossa kunhan ehtii, että ei poikiakaan ole ihan unohdettu ; )


Ensin aloitin reunahörhön työstämisellä.


Joka liitettiin molempiin "essukaistaleisiin". Toiseen ruskeana, toiseen vaaleanpunaisena.


Ja ohessa työstyi myös vihon viimoisista tilkuista hiusasuste.


Hameen valmistuttua nälkä kasvoi ja hameelle piti työstää myös yläosanvaate. Tyttö sai mummiltaan synttärilahjaksi vaaleanpunaisen trikoopaidan, josta tuli hyvä aluspaita. Kummiltaan lahjaksi tuli pitkähihainen ruutukauluspaita, jonka hihat saivat nyt lyhentyä. Tässä luovuuden vireessä ei ollut aikaa alkaa kiertelemään vaatekauppoja vaan kaikki käypä piti löytää kirpparin ohella omista kaapeista. Jos traivin sammuttaa, hiipuu koko tekemisen halu!


Myös "valmis" hame kaipasi ruusuketta ja siihen virkaan pääsi viimekesänä mökillä anopin lakanasta väsäämäni hiusruusuke. Taas muuten yksi yoyo-tilkkuvinkki!

(Pussilakana kuvissa JackPotin)




Valmis hamonen takaa...


.. ja edestä.


Paidasta leikatiin siis hihat lyhyiksi.


Ja irtileikatuista hihoista työstyi sydämet paidan rinnuksiin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan frilloihin sydänten ympärille kangasta ei enää riittänyt.


Sydämet ompelin vuorillisiksi ja siten ne käsin kiinni paitaan.


Hihansuihin lisäsin vielä pari nappia.


Kaulakin vaati jonkin hörhön, kun kaapeista ei löytynyt alkuperäisen ideani mukaan turkooseja tai ruskeita nappeja paitaan. Tein siis kaulaan pienen kravaatin, joka kieraisin kauluksen ympärille vanhojen rintsikoiden olkaimella, niitäkin kun löytyy kaapista muutamia ... "Aika vanhantavaran kaupittaa" sanoi mummoni Mikkelistä.


Voila`


...ja ei kun menoksi! Asusta tuli mielestäni oikein onnistunut, vaikka alkuperäinen Nellin ja Venlan asu olikin vielä herkullisempi. Tämä asu sopi sekä 2-vuotialle että 5-vuotiaalle (ei tietty kengät, mutta ompelukset). Ruutupaitakin on nyt hihojen lyhenemisen jälkeen oiva kesäpaita monena seuraavana kesänä. Ja erityismainintana, tämän tekeminen oli todella antoistaa!!!


Lahden Cetori kirpparilta löytyi 6 €:lla myös kuvan uudenveroiset saapikkaat puvun henkeen. Jes!











15 kommenttia:

  1. Ihana! Olisipa itsellänikin sama kyky löytää kirpputoreilta materiaaleja, joista saa näin söpöjä juttuja! Olet kyllä uskomaton!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta palautteestasi!

      Kun työstää ensimmäisen vaatteen vahasta tuunaten, alkavat silmät nähdä mahdollisia ja mahdottomia materiaaleja seuraavin tuunauksiin ihan kaikkialla. Minulla on kirppareilla toisinaan jopa vaikeaa olla, kun pitää jättää kymmeniä herkullisia hyljättyjä vaatteita rekkeihin roikkumaan. Kaikkea kun ei voi oman säilytystilan puutteen vuoksi mukaansa haalia. Ostankin vain ajattomia materiaaleja varastoon tai sitten juuri sillä hetkellä työstettävään työhön tarvittavia materiaaleja.

      Poista
    2. Ei vitsi miten kiva. Vaikka oonkin neljätoista, niin eiköhän määkin vois tehä itteleni tollasen hameen :)

      Poista
    3. Tottakai, Milana! Ei ollut vaikea työ. Kangasta vain ryöpytykseen ja menoksi. Mukavia ompeluita sinulle!

      Poista
  2. Kyllä tuli karkki!!

    Omalla tytölläni on nyt tosi kova ei mekkoa - ei sukkiksia -kausi meneillään. Toivottavasti menee kesään mennessä ohi, kun niin mielelläni häntä hameisiin pukisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo meilläkin on välillä tyttärellä farkkupäiviä kun isoveljillä ja äidilläkin on farkut, niin tytärkin haluaa kuulua samaan jengiin ; ) Ja legginssit ovat nykyään tosi in, sukkahousut jääneet selkeästi taka-alalle. Mielestäni lapsen pitää saada pukeutua omasta mielestään mukaviin vaateisiin, kunhan vain aikuinen huolehtii, että lapsella on riittävän lämmin. Ja voihan collareihinkin ommella lahkeisiin vaikka pari rusettia jos niihin halutaan klassista tyttömäisyyttä ; )

      Poista
    2. Joo, samoilla linjoilla, eli antaa neidin päättää. Näyttää vain siltä että on tyttö äitiinsä tullut, mä olin pienenä sellainen, että kerrallaan kelpasi aina yksi vaate, jota äidin piti salaa pestä ja sitä pidettiin niin kauan enne kuin päälle hajosi. Toisaalta, helpoksi ja halvaksihan se tulee :D

      Klinka+

      Poista
  3. Ihan mielettömän onnistunut kokonaisuus! Ja miten huolellista ja kaunista käden jälkeä tuossa hamosen helmafrillassa. Voittaa Viileän Venlan mennen tullen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Omasta mielestänikin tästä tuli varsin mainio. Nämä vaatteiden ja asusteisen tuunaus- / uudelleen muokkaus-projektit on todella mukavia työstää!

      Poista
  4. Kiitos vinkeistä! Meillä edessä 5-vuotissynttärit teemalla Risto Räppääjä ja Viileä Venla. Täältä löytyi juhlien päätähden asu!!! Eikun ompelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, miten hauska teema synttäreillä! Näen jo sieluni silmin kaikkea ihanaa karamellisöpöilyä, mitä teeman alla voi olla. Haukaa kun sain olla avuksi pukuasian suhteen!

      Nämä tälläiset kommentit ovat parasta palkkaa tästä bloggailuhommasta!!!!

      Poista
  5. Kyllä minustakin sun versio on hienompi kuin alkuperäinen! Tykkään väreistä enemmän, ei mene överiksi kun on ruskeaakin mukana :) Vois kyllä itekin joskus tehdä jotain tuollaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tämä on kyllä aika herkku-karkkiasu. Joskus on kiva höpsötellä ; ).

      Poista
  6. minäkun ajattelin ,et tän asun vois tehdä 10 vuotiaalle tytön hupakolle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava asu 10-vuotiaalle tytölle! Ja menee sitäpaitsi useammankin vuoden kun tälläinen pieni pikkutytön hamonen ja paita, joka jää pieneksi alta aikayksikön. Mukavaa hassuttelua ja irrottelua jokaikäluokalle!

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!