lauantai 6. lokakuuta 2012

Kirjekuorilaukku nahasta, korttikuori tapetistaIhana viikonloppu. Oltiin isompien lasten kanssa tänään Hämeenlinnan kaupunginteatterissa katsomassa Kaunotarta ja Hirviötä. Niin upea esitys sekä tarinaltaan, lavastuksiltaan että puvustukseltaan, että suosittelen lämpimästi ihan jokaiselle 5+ vuotiasta vanhemmalle. Huomenna pääsemme syömään vanhempieni luo, äitini herkuista notkuviin pöytiin.

... Sain viimein valmiiksi pari punontatyötäkin....

Tässä kuvallisena ohjeistuksena punotun kirjekuorilaukun valmistus.


Leikataan suikale poikineen.


Punotaan parillisten suikaleiden keskelle palttinaa.


Käännetään työ puoliksi nurjapuoli päällepäin. Klemmarit ja pyykkipojat ovat hyviä väliaikaisia kiinnityksen apuvälineitä.


Punotaan sivut haluttuun korkeuteen. Sivun punonnassa on muistettava kääntää yläpuolen kaitale alapuolelle ja alapuolen kaitale yläpuolelle, jotta reuna sitoutuu hyvin.


Pujotellaan läpän reunasuikaleet yhden lisäsuikaleen avulla takaisin päin palttinaa noudattaen. Nyt laukkuun syntyy sen oikea päällispuoli.


Jatketaan pujottelua jokaisella suikaleella niin kauan, etä laukku on vähintään kaksinkertainen. Minulla laukusta tuli kolminkertainen, kun leikkasin niin pitkiä suikaleita (nahkavuota päästä päähän).


Ja pikkuhiljaa laukku valmistui....


Minulla on ihana ChillNorwayn neulemekko, jolle asusteeksi tämän laukun halusin valmistaa. Mielestäni onnistuin aika nappiin. Neule ja laukku henkivät samaa tyyliä.Tein myös tapetista pienen kirjekuoren pankkikorttia ja bussikorttia varten, joita laukussa esim teatterireissuilla tarvitsen.Loppusuikaleista ja puuhelmistä työstyi rannekoruja.


Mukavaa viikonloppua ja ensiviikkoa kaikille lukijoille!  Minä siirrän teidät ensiviikolla kankaankudonnan maailmaan. Ollaan lasten kansa värjätty matonkuteita, loimitettu  Brion kangaspuita ja kudottu posket hehkuen pikkumattoja.9 kommenttia:

 1. Oi, miten hieno laukku. Tekee mieli kokeilla samanlaisen tekoa. Kokeilen ensin kirjekuorta paperista. Upea asukokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno asukokonaisuus! Onnistuit todella!

  VastaaPoista
 3. Ihana laukku, kuin piste I:n päälle! Eiks´ noi ChillNorway -vaatteet ole ihan törkeen kalliita? Löysitkö tänkin neuleen kirpparilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin kerrankin ihan uutena Country White -myymälästä Tuomarinkylän Kartanosta. Mutta puoleen hintaan tietty ; ). Jos joskus näkisin näitä kirpparilla ostaisi oitis! Löysin kyllä samaan settiin ihan mielettömän upeat uutukaisen oloiset kengät kirpparilta 1,5 €, joten kalliitkin vaatteet tasoittuvat näin kohtuuhintaisiksi asukokonaisuuksiksi.

   Poista
 4. Oletko huomannut, että uusimmassa Suuressa Käsityölehdessäkin oli punottu juhlalaukku. Se oli tehty kahvipusseista. Tämä sinun versiosi on kyllä mielestäni tyylikkäämpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin kurkkaamassa lehteä ja niinhän siellä oli kierrätyslaukku. Punostekniikka tosin oli eri kuin tässä minun versiossani.

   Poista
 5. ja täähän pitää heti laittaa toteutukseen :D

  VastaaPoista
 6. VAU mikä laukku !!! Itsellä ei ehkä pitkäjänteisyys riitä tuohon hommaan mutta täytyy laittaa silti idea korvan taakse :)

  VastaaPoista
 7. Olen itsekin ihan tolkkuylpeä tästä tuotoksesta! Se on niin mun tyylinen ja edustaa pitkälti filosofiaani: kaunista, käytännöllistä, suomalaista, kierrätettyä ja käsityönä toteutettua!

  VastaaPoista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!