tiistai 25. helmikuuta 2014

Pikkuihmiset tuunaamassa kirjoja


Ihana päivä tänään. Sain johdattaa reilut parikymmentä pikkulasta vanhempineen kirjatuunausten maailmaan Lahden Pääkirjastossa. Heidän käsissään syntyi upeita kirjataideteoksia, origameja ja salarasioita. Mä niin Rakastan tätä työtä! Olin erityisen otettu Flow-tunteesta, joka askartelijat tyystin valtasi ja siitä että mukana oli äitien ohella useita isiä lastensa kanssa askartelemassa. Hienoa oli myös, että  muutama "iso" koulupoikakin - ja tyttö oli kirjastolla hiihtolomaa viettämässä. Hienoa!

Huomenna klo 14-16 ja 18-20 työstämme kirjatuunauksia Pääkirjastolla aikuisten kanssa. joten mukaan vain - kaikki naiset ja miehet! Paja on ILMAINEN, eikä sinne tarvitse ilmoittautua etukäteen.
Kirjasto lahjoitti pajaan tilan ohella kirjat, vesivärit, liimat ja liimattavia kimallekuvia. Minä tyhjäsin materiaalivarastoani ja annoin pajalaisille ohjauksen lisäksi sitä sun tätä rekvisiittaa kaapieni kätköistä.Kirjoja syntyi paljon. Teemana olivat niin salaiset puutarhat ja metsät kuin kummituslinnat ja meren syvyydet.


Koululaispojat työstivät posket punaisina kirjansivuista mini-origameja: Aivonystyröitä jumppauttavaa ajanvietettä : ). Olen todella ylpeä teistä jokaisesta pienestä ja isosta askartelijasta! Olitte hyvin taitavia!

Tähän loppuun vielä pari kuvaa pihastamme tänään. Ei ole paljon lunta -ei. Suksia, pulkkia ja luistimia ei siis tarvita tällä talvilomalla ainakaan meidän lähiseuduilla. Uskomaton lämpöaalto Suomessa tänä vuonna.
4 kommenttia:

 1. Ihan pyrkii suupielet nousemaan kun katselee noita hienoja taideteoksia mitä olette valmistaneet. Tunnelman aistii melkein tänne kotiin saakka; ) Ihanaa

  VastaaPoista
 2. Kiitos mukaansa tempaavasta kirjatuunaus-hetkestä! Satumaiset kirjat koristvat nyt kotimme jokaista huonetta. Tätä pitää tehdä toistekin, niin palkitsevaa oli lapsille ja äidillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvä! Olen saanut myös kiitoksia henk.koht sähköpostiini usealta tuunaajalta. Kiitos kuuluu kyllä paljolti teille suloisille tuunaajille & teille äideille ja isille, jotka varasitte paikan lapsillenne tuunauspajaan. Te teitte päivästä mukavan ; ).

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!