perjantai 20. kesäkuuta 2014

Hienohelmoista metsänväeksi osa 1.


Nyt pääsette retkelle satumaiseen seikkailuun, jossa seikkailevat pienet peikot, menninkäiset tai tontut (en itsekään tiedä vielä ketkä metsän satuväestä!). Noita tai luutamummo ja muutama pieni metsäneläinkin saattaa tarinassa vilahdella. tulossa on siis uusi syksyksi valmistuva pöytänukketeatterini : ).

Tämän postauksen myötä toivotan myös kaikille iloista ja kaunista juhannusta!!!Ostin kirpparilta muutamalla eurolla kaksi posliininukkea, ihka oikeaa hienohelmaa. Tyttäreni, 4 v, totesi, että "Älä äiti osta noita hienostokammotuksia, minä en niillä ainakaan leiki!" Hymähdin ja ostin kuitenkin. Näistä muotoutuu käsissäni tulevaisuudessa nimittäin jotain aivan muuta....Löysin myös tälläisen huovutetun pikkulinnun ja sain äidiltäni yhden pääsiäisnoidan, jolle työstin harjan havunneulasista. Eiköhän nämä jo inspiroi minua uuden esityksen rakentamiseen.... Isäni katajasta rakentama jouluseimikin kannettiin varastosta ideoita synnyttämään.


Nukeilta riisuttiin vaatteet, jotka säilöin tulevaisuuden produktioita varten. Nukeilla oli fiinit kiiltävät päällysvaatteet , sukat, kengät ja jopa alusvaatteet.

Seuraavaksi revittiin hiukset pois. Kiiltävät kiehkurat pääsivät juhlavaatteiden seuraan.

Avasin Ipadini ja katsastin Pinterestistä miltä maahiset, peikot, menninkäiset jaa muu metsän pikkukansa näyttävät.


Hmmmm... Iso nenä,,,, isot suipot korvat ..... takkuinen tukkaa..... hieman räsyiset maanläheiset vaatteet.... Muotoilin Gernit massasta hienohelmoille lisäkkeitä. Plastikkakirurgi työsti nyt kauniista rumempaa (vaikka niinhän se taitaa olla monella oikeastikin...). Otin paloturvallisuusriskin ja iskin tekeleeni uuniin. Riski kannatti, sillä mitään pahaa ei tapahtunut. Massat kovettuivat posliiniin kiinni kuten pitikin, eikä vartalo tai posliini kärsineet mitenkään.


Seuraavaksi vuorossa oli metsänväen hiusten valmistus.

Ompelin alkuperäisten hiusten mallin mukaan mummoltani saatuja itsekasvatettuja ja loukutettuja pellavia tyllille. Liimasin alkuperäisistä hiuksista irroittamani muovinpalan kupoliksi tylliin.
Ja painoin liimalla hiukset kiinni metsänväen päihin.Ja lopuksi huulipunien poisto rapsuttamalla metsänväen huulilta.
Tsadaa.... Sitten kaverukset kuivumaan ja vaatetusta suunnittelemaan. Seuraavissa postauksissa pääsette kurkkimaan lavastuksen ja metsänväen syntyä. Vitsit, mä tykään tästä nukketeatterin tekemisesta ja niiden esittämisestä!

2 kommenttia:

  1. Hienoja! Juuri näin pitää nuo tylsät valmiiksi mietityt tuunata. Hieno ideakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tämä lelujen tuunaus on kyllä mukavaa. Itsekin aina yllättyy mitä tuunauksista syntyy.

      Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!