keskiviikko 20. elokuuta 2014

Äidin ja tyttären maalaushetki


Kylläpäs tämä lukuvuoden käynnistäminen ja opetustuntien suunnittelu on vienyt voimia ja aikaa. En ole juuri työhuoneelleni ehtinyt, joten tännekään bloginkaan ei ole liiemmin mitään syntynyt. Mutta nyt päivät alkavat jo sujua koululla ilman jatkuvaa illallista suunnittelutyötä, joten omaakin aikaa alkaa taas omien lasten harrastusrumban välillä silloin tällöin löytyä.


Luotsaan nyt kolmatta luokkaa ja ilokseni saan opettaa tällä erää todella ihanan luokkani lisäksi teknistä työtä kolmosille ja kutosille. Tänne blogiinkin saattaa siis tulla jotain pieniä teknisentyön ideoitani ja kenties luvan saatuani oppilaidenkin töitä. Syksyyn mahtuu myös mahdollisesti tilkkutyön opetusta kansalaisopistossa, muutamia kirjatuunausiltamia- ja käsityösynttäreitä sekä yksi hykerryttävän mielenkiintoinen Tallukas-kurssi, jonne osallistun oppilaana.
Oppilaideni kanssa kuvataiteillaan myös mahdollisuuksien rajoissa paljon. Työstinkin oppitunteja ajatellen syksyn teemaan sopivan kirjasoittorasian. Samaa soittorasiaa saa kuunnella myös tulevassa syksyisessä Nukketeatterissani. Voipi olla, että lastenkin kanssa päästään tuunaamaan kirjoja, jos löydän vain jostain parikymmentä kutakuinkin samanvahvuista poistokirjaa.
Neljä-vuotiaan tyttäreni kanssa ideoimme myös kuvikseen ja äidinkieleen postikortteja. Kortin hahmon voi irroittaa ja sillä voi leikkiä. Hahmon kanssa voi myös keksiä yhdessä hauskan tarinan ainevihkoon. Tuskin maltan taas odottaa ensi maanantain kuvistunteja. 

Ideoita pyörii mielessä paljon. Mä olen niin innoissani tästä työstä! Kuinka mukavaa onkaan yhdistää logiiggatehtäviä, numeroita, kirjoitelmia, lukuelämyksiä, ymäristöoppia ja elämänhallintaa yhdeksi vyyhdiksi, kun lapset ottavat kaiken tarjoamani opinhaluisin silmin vastaan. Olen onnellinen!


Elämäniloa teidän jokaisen päiviin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!