tiistai 16. joulukuuta 2014

Tallukkaat Maija Poppasen tyyliin


Esittelen tässä postauksessa viimeisimmät tallukkaani. Tein ne ihan jokapäiväisiksi käyttökengiksi. Tosin käyttöaika jäi ainakin näin alussa kovin lyhyeksi lumien sulettua ja loskan vallattua Lahden kadut. Suunnittelun innoittajana toimi Tori.fi:stä ostamani nutukkaiden lestit ja Maija Poppasen taikaa täynnä olevat klassikkokengät.
Materiaalina kengissä käytin Wexleriltä ostamaani laadukasta Villahuopaa ja heiltä ostamaani villatweediä.


Villapohjina käytin polyesterhuopalevyä, sillä sain sitä muutamiin tallukkasiin lahjoituksena sisareni mieheltä (Kiitos Jani!) ja Volar Plasticilta (Kiitos!).Värjäsin harmaan huopalevyn tinneritussilla näkyviltä sivuiltaan mustaksi. Polyesterhuopa ei ole ihan yhtä lämmin kuin villahuopa, mutta en minä näistä paukkupakkaskenkiä teekään. Raivopakkasia varten minulla on huopatossut, UGG- saappaat ja vinopino villasukkia.


Nauhoina käytin Wexleriltä ostamaani neulosnyöriä, jonka ompelin kaksinkertaiseksi. Nauhan reijät ompelin kenkään tiheällä siksak-ompeleella.


Pohjustin tallukaat / kenkäni Nahkakunnan mustalla ohuella, rosopintaisella kumilevyllä.Ensimmäistä kertaa kokeilin näihin jalkineisiin korkeampaa korkoa. Koron valmistus onnistui yli odotusten ja kengän istuvuus jalassa on jälleen kerran hurmaava!


Ja eikun kinttua toisen eteen. Maailma täältä tullaan!


14 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat! Paljonkohan maksais tilaustyönä tuollaiset tänne kauas pohjoiseen? Täällä ois lunta ja pakkasta!

  Terkuin Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä laskeskellut tallukoiden hintaa viimepäivinä ahkeraan kun niin monet ovat asiasta minulta kyselleet. Laskelmillani hintahaitari on materiaalien suhteen 30€-80€ ja työaikaa tallukoihin menee yhdestä työpäivästä puoleentoista. Eli koska maksan töistäni verot, eläkkeet, vakuutukset, Alv:n jne. hinnat pyörivät käsintehdyissä kengissä näillä laskelmilla 180-400€:n välillä. Hinta voi aluksi kuullostaa korkealta, mutta kun laskee yrittäjän euroksi 50 cent ja miettii esim kampaajien, koruseppien tai putkimiesten hinnoittelua, hinta näyttää todella pieneltä. Vai mitä mieltä olette?

   Poista
 2. Nuo on aivan mahtavat tallukkaat. Kyllä olisi mukava itsellekin värkätä tuollaiset. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat ne kyllä on, en muuta voi sanoa. On kuin olisi sukat jalassa, mutta kuitenkin jalassa on kunnon ulkoiluakestävät kengät.

   Poista
 3. Uskomatonta, että joku jaksaa värkätä tälläisiä. Hyvä kun vanhat taidot nostavat päätään trendikkäinä juttuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin ihan täpinässä, että osaan tehdä kenkiä. Jos tämä lama tästä syvenee ja töitä ei löydy, saan rahattomana tehtyä ainakin perheelleni kengät ja vaatteet. Se on jo jotain!

   Poista
 4. Sinulla on ihana blogi! Ihailen kyllä, miten kauniita juttuja saat aikaan arjen keskellä. Lumen valkoista joulun aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On niin mukavaa lukea näitä palautteita ja kysymyksiänne. On hienoa tietää, että siellä ruudun takana on joku, jolle nämä kirjoitukseni ja käsityöni tuovat iloa. Ihanaa, kun annatte kuulua itsestänne! Rauhaisaa Joulun aikaa myös sinulle!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!