sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Graafista raitaa


Vaikka olen viimepäivät naputellut tekstiä kynnenaluset mustina puutarhatöistä on toki kesäämme mahtunut paljon muutakin. Olemme reissailleet ympäri Suomea, käyneet Tallinnassa kylpylälomalla ja nauttineet mökkielon verkkaisuudesta. Olen myös valmistellut yhtä uutta musta-valkoista tilkkutäkkiä ja korjannut yhtä kauan sitten tekemääni täkkiä, johon oli liian vähäisten tikkausten  ja heikkolaatuisten kankaiden ansiosta tullut reikiä. 

Uusinta tilkkutäkkiä varten olin ostanut läjäpäin Wexlerin viimekeväisestä muuttomyynnistä graafisia musta-valkoisia tilkkutyökankaita 15-40 cm kaistaleina. Kankaita pesuvadeissa kutistaessani huomasin, että yksi kankaista laski todella paljon mustaa väriä. Joten se jäi pois tästä täkistä. Muistutankin nyt teitä tilkkuilijoita: Testatkaa aina kankaiden värinkestävyys huolella!!!!

Päätin työstää tämän täkin tasalevyisillä kaitaleilla. Ompelen niistä pintaa, josta leikkaan kolmioita ja joista sitten ompelen neliöitä. Kuullostaa hassulta, mutta kunhan saan työtä etenemään, laitan kuvaa graafisesta blogista, joilla tämän täkin työstän.

Nyt suikaleet ovat odottamassa ompelemista yhdeksi pinnaksi. Tänään sataa taas sen verran paljon, että taidanpa tarttua ompelukoneeseen ja surauttaa suikaleet yhteen.

Musta-valkoisia terveisiä teille kaikille!6 kommenttia:

 1. Täälläkin on mustavalkoinen työ suunnitteilla ja katselin juuri mallia siihen, joten samoissa väreissä ollaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa. Käynpä vilkuilemassa sinunkin työtäsi siis. Yksi mun lempparitilkkupeitoistani on täälläkin aijemmin esittemäni harmaa-valkoinen tilkkutäkki. Siitä innostuneena päätinkin nyt astua oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja siirtyä mustaan kankaseen.

   Poista
 2. Kauniita kankaita:) Mielenkiinnolla odotellaan mitä niistä valmistuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutyökankaat ovat yleensä todella kauniita. Erityisesti minua vietättävät kankaat joissa ei ole esittäviä kuvioita.

   Poista
 3. Muutaman yksinkertaisen tilkkutäkin olen tehnyt lapsenlapsille,rentouttavaa puuhaa! Mielenkiinnolla odottelen sinun täkkiäsi:).
  -sirpa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkutäkin suunnitteleminen, kankaiden leikkaaminen ja ompelu tikkauksineeen on erittäin terepeuttista ajanvietettä. Kun peitto lopulta valmistuu on tulos aina yhtä yllättävä ja hieno. Kiva, että sinäkin olet inostunut kokeilemaan tilkkutöitä. Kokeileppas toistekin!

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!