torstai 27. elokuuta 2015

Taas löytyi Brion lastenkangaspuut

Hip, hei! Meitä onnisti jälleen kerran. Viime viikon kierrätyskeskusvisiitillämme nenäni edessä kököttivät taas yhdet Brion lasten pikkukangaspuut. Nyt meillä on niitä jo kolmet, jokaiselle lapselle omat :) .


Nämä puut lähtivät kotiimme 5€:lla, sillä kyseisenä päivänä kaikki lasten lelut (joiksi nämäkin sijoittelultaan luettiin) olivat -50%. Uskomatonta! Ja pakkauksessa oli kaikki alkuperäiset osat täydellisessä kunnossa. Kiitos mitä kaunein sinulle, joka lahjoitit nämä kierrätyskeskukseen!!! Näistä nauttivat toivottavasti vielä opeissani monet lahtelaislapset.
Puissa oli jo valmiina keskeneräinen Ruotsin lipun värinen kudelma. Olisikohan sekin ollut alkuperäinen mallikudelma. Tietääkö/muistaako joku lukijoista oliko näissä pala kudelmaa jo valmiina? Vai onko vain IKEA värit olleet edellisen kutojan mielivärit?5-vuotias tyttäreni halusi heti aloittaa pikkumaton kutomisen, joten annoin hänen louskuttaa "Ruotsi-matot" loppuun. Jäipähän sitten hyvin lapsillekin mieleen, että nämä ihanuudet on suunniteltu  ja valmistettu "Made in Sweden".

Olen aiemmin postannut Brion kangaspuiden loimittamisesta ja niillä kutomisesta tämän ja tämän postauksen. Nämä postaukset ovat olleet suosituimpia postauksiani kautta aikojen. Olen suunnattoman iloinen ja kiitollinen, että olen saanut auttaa verkon välityksellä monia ihmisiä kangaspuiden käyttöönotossa. Toivon sydämestäni, että kankaankudonnan taito säilyisi vielä tulevillekin sukupolville.

Kaikki kudonnan ja kudonnaisen puista poisottamisen työvaiheet löytänette aijemmista kankaankudontaa ja kangaspuita koskevista postauksistani.Käden käänteessä tyttären käsissä syntyi pikkuinen matto...


... uudelle (myöskin kierrätyskeskuksesta) kotiimme adoptoidulle delfiinivauvalle.


Näillä Brion pienillä kangaspuilla voi kutoa paljon muutakin kuin mattoja. Miltä kuullostaisi pieni itsekudottu laukku tai itsekudotut taskut mekossa tai takissa? Itse olen työstänyt puilla esimerkiksi taidetekstiilejä (kuva alla) ja niiden osia. Saas nähdä mitä näillä puilla seuraavaksi syntyykään.Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

 1. Meidän kaapista löytyy miehen siskojen vanhat kangaspuut (Brio). Pitääkin muistaa nämä sinun postaukset, kun joskus otan kangaspuut esille. Vanhimman pojan kanssa on tehty jotain Kärkkäiseltä ostetuilla yksinkertaisemmalla keikoilla, mutta kesken sekin on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kaapistanne löytyy aarre ;). Ota ne ihmeessä käyttöön! Lapsi saa tehtyä äkkiä kangaspuilla esim kännykkäpussin tai vaikka siistin räsykudetaustan legoanimaatioon. Blogistani löytyy tosiaan ohjeet sekä kangaspuiden loimittamiseen että valmiin kudonnaisen poistamiseen. joten kun innostutte niin klikkaa tänne.

   Poista
 2. Oi että, minikangaspuut on ihanat, aivan mahtava löytö! Minulla oli lapsena juuri tuollaiset:) meillä kotona oli myös joskus lainassa ihan oikeat kangaspuut ja muistan kun äiti kutoi poppanaa ja itse pääsin kutomaan omaan huoneeseen maton. Oispas hauska päästä taas kokeilemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei itselläni ollut lapsena kangaspuita, mutta seurasin kutomista innokkaasti mummoloissani. Molemmat mummoni olivat innokkaita kutojia, samoin äitini ja kummitätini. Yläasteen jälkeen minäkin sitten paukuttelin yhden jos toisenkin maton, torkkuhuovan ja seinätekstiilin. Harmi vain, että olen antanut ne silloin kaikki lahjoiksi ystäville ja sukulaisille. Itselle ei ole jäänyt kuin yksi juhlaliina, jonka onnistuin tahrimaan steariinilla ja tein siitä sitten sisustustyynyjä. Nyt aikuisena olen kutonut myös kudonta-asemalla ja ne työt olen kyllä kaikki visusti pitänyt itselläni. Nytkin sohvalla on pellavasta kudotut tyynyt. pitäneepä muuten kuvatan ne joskus tänne blogiinkin. Ovat ihanat!

   Poista
 3. Ihanat kangaspuut! Minäkin tykkäisin noista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nämä sopivat hyvin aikuisellekin. Joskus haaveenani oli tehdä näillä pikkutilkkuja pellavasta ja niistä tilkkutäkki saunaan. Ah! Saapa nähdä koska se syntyy...

   Poista
 4. Voi mikä löydös :) Lapset tykkää varmasti :) Kaunis matto valmistuikin jo :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyskeskuksesta tarttui samalla mukaan myös muita käsityöjuttuja, niistä kirjoittelen lisää seuraavissa postauksissa. En yleensä edes käy kierrätyskeskuksessa, mutta nyt siitä taitaa tulla viikottainen tarjonnan tarkastuskohde. Sillä aikaa kun tyttäreni soittaa Kanteletta Consiksella, on äidillä aikaa vaikka kipaista aarreostoksilla 😁. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Kiitos, Satu tästä blogista! Olet innostanut minua ja perhepäivähoitolapsiani moniin käsityöseikkailuihin. Kiitos kankaankudonta muistutuksesta! T: Marja-Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olipa mukava lukea kommenttisi, M-L! On ilo kuulla, että olen osannut innostaa sinua käsityöseikkailuihin ( ihastuttava termi!) . Juuri tuosta innostumiseen halusta ja käsityörakkaudestahän tämä blogi on alkujaan liikkeelle lähtenytkin. Mukavia kudontahetkiä sinulle ja lapsiryhmällesi!

   Poista
 6. Enpä ollut ajatellut, että noin pienillä kangaspuilla voisi kutoa kuvioita (kudekuviollista?), mutta miksipäs ei. Aikamoinen homma siinä taitaa olla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pikkukangaspuissa sopivat oikein hyvin kudekuviollisten tekstiilienkin tekemiseen. Se ei itseasiassa edes ole työlästä, mutta koukuttavaa kyllä! Sain jonkin aikaa siitä ystävältäni kassin valkoista ja vääjäämätöntä pellavalankaa, näistä saisi upeita juttuja kangaspuilla, kun vain malttaisi muilta syyshommilta aloittaa. No, onneksi talvi on pitkä ja talvi-illat on hyvää aikaa kutoa ja tunnelmoida.

   Poista
 7. Kaunis taidetekstiili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä tekstiili on itsellenikin mieluinen ja merkityksellinen. Se on eteisen seinällämme yhdessä pienen kelo-oksan, lapseni ensimmäisten juhlasandaalien ja lapsen kauris -piirroksen kanssa.

   Poista
 8. Saimme eilen kotiin lasten kangaspuut ja heti tänään 5v. poikani halusi kokeilla. Hyvinhän se meni! Nyt yritän kovasti miettiä mitä kaikkea kivaa niillä voisi tehdä, mistä olisi oikeasti jotain iloa pojalle. Tai mitä joululahjoja niillä voisi tehdä... Olen itse tehnyt jonkin verran käsitöitä, mutten kangaspuilla koskaan mitään. Odottelen innolla uusia projektejanne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa! Onnea kudontainnostuksesta! Myös meidän keskimmäinen poika on innostunut kudonnasta. Välillä oikein harmittaa, että kankaankudontaan ei panosteta koulukäsityössä lainkaan. Mutta tänne Kyllä tulee ideoita kudontaa jatkossakin.

   Poista

Olen iloinen jokaisesta kommentistasi!